Orta Kulak İltihabı Bulaşıcı Mı Ve Nasıl Olur?

Güncelleme Tarihi:

Orta Kulak İltihabı Bulaşıcı Mı Ve Nasıl Olur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 18:50

Önemli hastalıklar içerisinde orta kulak iltihabı gelir. Belli başlı bazı sebeplerden dolayı ortaya çıkması ile beraber, zaman içerisinde ciddi bir boyuta ulaşabilir. Aynı zamanda otitis media olarak öne çıkan bu rahatsızlığın bulaşıcı olup olmadığı da merak ediliyor. Peki Orta kulak iltihabı bulaşıcı mı ve nasıl olur tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Kulak zarının arka tarafında farklı belirtiler ile ortaya çıkan enfeksiyon hastalığı orta kulak iltihabı olarak bilinir. Bir enfeksiyon üzerinden ortaya çıkması ile birlikte, özellikle bulaşıcı olup olmadığı merak edilen durumlar içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda bu hastalığın tedavi yöntemleri de olduğunu ifade etmek mümkün. 

 Orta Kulak İltihabı Bulaşıcı mı? 

 Orta kulak iltihabı günümüzde pek çok kişinin yaşadığı hastalıklar içerisinde yer alır. Özellikle farklı belirtiler ile etkisini gösteren enfeksiyon üzerinden iltihap olduğunu söylemek mümkün. Bu doğrultuda bulaşıcı olmayan bir hastalık olduğunu söylemek gerekir. Ancak bu konuda unutulmaması gereken bir durum söz konusudur. Çünkü orta kulak iltihabına yol açan üst solunum yolu enfeksiyonu bulaşıcıdır. Yani başlı başına orta kulak iltihabı herhangi bir bulaşma durumu yaratmaz. Ancak bu hastalığa sebep olacak bir solunum yolu enfeksiyonu bulaşıcı bir etki yaratabilir. O yüzden buna karşı dikkat edilmesi gerektiğini söylemek mümkün.

Haberin Devamı

  Orta Kulak İltihabı Bulaşıcılığı Nasıl Olur? 

 Orta kulak iltihabının bulaşıcı olup olmadığı internet üzerinden araştırılan konular içerisinde bulunuyor. Bu doğrultuda genel çerçevede direkt olarak orta kulak iltihabının bulaşıcı olmadığını söylemek gerekir. Yani herhangi bir şekilde insandan insana bulaşan bir hastalık değildir. Ancak orta kulak iltihabına sebep olan bir enfeksiyondur. Bu ise üst solunum yolu enfeksiyonu olarak öne çıkar. Özellikle üst solunum enfeksiyonu tek başına bir bulaşıcı durun yaratır. O yüzden orta kulak iltihabı kendi çapında bir bulaşıcılık yaratmaz. Fakat Üst solunum yolu enfeksiyonunun böyle bir durum meydana getirebileceğini ifade etmek gerekir.

  Orta Kulak İltihabı Belirtileri 

 Orta kulak iltihabının meydana geldiğini gösteren belli başlı bazı belirtiler bulunmaktadır. 

 - Kulak ağrısı

 - Halsizlik

 - Yüksek ateş

 - Baş dönmesi

 - Kişinin kendini hasta hissetmesi

 - Denge problemleri

 - İşitme konusunda hafif sorunlar 

 Bu gibi yukarıda verilen belirtiler ile birlikte orta kulak iltihabının meydana geldiğini söylemek gerekir. Böyle durumlarda ise en yakın zamanda uzman bir doktora görünmek önemli bir husustur. Ele alınacak tedavi yöntemleri ile beraber kısa süre içerisinde sorun ortadan kalkar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!