Op. Dr. Bülent Cihantimur yazdı: Anne estetiği

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Bülent Cihantimur yazdı:  Anne estetiği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2023 07:00

Anne olmak büyük bir değer taşır. Bu deneyim, sevgi, özveri ve sabır gerektiren büyük bir rol olsa da, bir çocuğun dünyaya gelişini sağlamak, çocuğun hayatına dokunmak, emzirmek, büyütmek çok büyük fedakârlıktır.

Haberin Devamı

Anne, kendi ihtiyaçlarını geri planda tutarak çocuğunun mutluluğuna ve gelişimine öncelik verir. Bu fedakârlık, anne olmanın değerini daha da artırır.
Bir gün değil her gün annelerimize minnetimizi, sevgimizi, saygımızı sunduğumuz gün olmalı.
Tüm annelerin günü kutlu olsun!

Op. Dr. Bülent Cihantimur yazdı:  Anne estetiği

Hazır mısınız?

Anne estetiği (mommy make over), kadınların doğum sonrası bedenlerinde meydana gelen değişiklikleri düzeltmek ve estetik görünümlerini yeniden kazanmak için kullanılan cerrahi ve cerrahi olmayan prosedürü içeren bir kavramdır.
Bu prosedürler, doğum sonrası vücut değişikliklerini düzeltmek ve estetik görünümü iyileştirmenin yanı sıra annelerin özgüvenini artırmayı amaçlar.
Dünyaya yeni bir hayat getirmek inanılmaz derecede güzel, fakat aynı zamanda doğrum öncesi bedeni de özleten bir durum.
Hamilelik size düzleşmiş göğüsler, gevşemiş karın kasları, cilt çatlakları ve istenmeyen yağlar bırakmış olabilir.
Diyet ve egzersize iyi cevap vermeyen bu durum, görünüşünüzde hayal kırıklığına ve özel durumlarda düşük özgüvene neden olabilir.
Anne estetiği, hamilelik sonrası en sık karşılaşılan endişelerin bir kısmına hitap eden, vücudunuzun kıvrımlarını ve özgüveninizi tekrar kazanmanıza yardımcı olan özel bir prosedürdür.
Anne estetiğinde sorun size özel olsa da en popüler seçenekler şu şekildedir:
◊ Göğüs büyütme, dikleştirme
◊ Liposuction
◊ Karın germe
◊ Genital güzelleştirme (Rejuvenasyon)
◊ Cilt bakımı

Haberin Devamı

Op. Dr. Bülent Cihantimur yazdı:  Anne estetiği

Doğum sonrası anne estetiği ne zaman yapılır?

Doğum yaptıktan sonra iyileşmeniz ve normale dönmeniz yarım yıl veya daha uzun sürebilir.
Bazı kadınların doğumdan sonra tekrar eski haline dönmesi diğerlerinden daha az zaman alır.
Her ne kadar bebek öncesi kilonuza dönemeseniz de, anne estetiği için eski kilonuza yaklaşmış olmanızda fayda vardır. Ameliyat sırasında ideal kilonuzun çok üstündeyseniz, istediğiniz sonuçları almanız zorlaşabilir.
Anne estetiği için emzirme sürecinizin tamamen bitmiş olması gerekir. Emzirmeyle ilişkili hormonlar ve aynı zamanda emzirme eylemi vücudunuzda daha fazla değişikliklere neden olabileceğinden, anne estetiği için bebeğinizi emzirmeyi bıraktıktan sonra en az 6 ay beklemek akıllıca olur.

Haberin Devamı

Op. Dr. Bülent Cihantimur yazdı:  Anne estetiği

Liposuction ile ideal kilonuzu kazanmanız mümkün

Hamileliğe bağlı kilo alımı, sıklıkla bölgeseldir ve giderilmesi zor olan yağ birikintileri bırakır.
Aktif yaşam tarzınız o inatçı bölgesel yağları yok etmiyorsa, anne estetiğinin bir parçası olarak liposuction yaptırmayı seçmeniz, ideal kontürlerinizi geri kazanmanıza yardımcı olabilir.
Cilt, hormonal değişiklikler ve stres nedeniyle etkilenebilir. Cilt bakımı ve rejuvenasyon prosedürleri, cildin elastikiyetini artırmayı ve genç, sağlıklı bir cilt görünümü elde etmeyi hedefler.

Anne estetiği için geç kalmış değilsiniz

Bir başka hamilelik anne estetiğinin sonuçlarını tersine çevirebildiğinden, tekrar çocuk sahibi olup olmamaya karar verdikten sonra anne estetiğini düşünmeye başlamak doğru olabilir.
Çocuklarınız hâlâ küçükken anne estetiği olamazsınız diyen hiçbir kural yoktur.
Birçok anne tüm çocukları göreceli olarak kendi kendine yetecek kadar büyüyene kadar bu ameliyat olmayı düşünmez.
Çocuklarınız lisede veya daha büyük yaşta olsa bile, anne estetiği için asla geç değildir.
Anne estetiğinden sonra, yapabileceğiniz aktivitelerde kısıtlanacağınız için, birkaç haftalık iyileşme süresi planlaması yapmanız iyi olur.
İyileşirken, rahat olmanız ve fazla eğilmekten, küçük çocukları kaldırmaktan veya düzenli ev işleri yapmaktan kaçınmanız gerekir.
İdeal olarak 2 hafta kadar size yardımcı olacak birilerinin evde olması çok iyi olacaktır. Tüm bunlardan sonra hazırım diyorsanız, anne estetiği olmamanız için herhangi bir sebep yok!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!