Kuru ciltler için ev yapımı maskeler

Güncelleme Tarihi:

Kuru ciltler için ev yapımı maskeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 15:19

Kuru ciltler, yağlı ciltlere oranla daha az siyah nokta, sivilce ve daha küçük gözeneklere sahip ciltlerdir. Fakat kuru ciltler daha çabuk kırışmaya ve yaşlanmaya meyillidir. Pul pul dökülmeler görülebilir ve tahriş olabilir. Bu yüzden kuru ciltler oldukça hassas bir cilt tipidir.

Haberin Devamı

Kuru ciltlere çok iyi bir şekilde bakım yapılması gerekmektedir. Özellikle kış aylarında daha da kuruyan cilt, nemlendirmeli ve bakımı yapılmalıdır. Cildi kurumaya karşı korumak ve beslemek için ev yapımı doğal maskeler uygulanabilir. Maskeyi uygulamadan önce cildin iyice temizlenmesi gerekmektedir.

AVAKADO MASKESİ 

Kuru ciltler için ev yapımı maskeler

Avakado; A, B6, K ve E vitaminleri, mineraller, amino asitler ve Omega 3 bakımından zengin bir besindir. Cildi nemlendirme ve kırışıklıkları önleme konusunda oldukça etkilidir. 

Yarım avakado sürülecek kıvama gelecek kadar ezilir ve 1 yemek kaşığı buğday özü yağı ile iyice karışıtırlır. Buğday özü yağı nemlendirici özelliktedir. Eğer buğday özü yağı yoksa 1 tatlı kaşığı bal ile de karıştırılabilir. Daha sonra elde edilen karışım yüze sürülerek 10-15 dk bekletilir ve ılık suyla durulanır. 

Haberin Devamı

Avakado maskesi cildi nemlendirerek yumuşatır ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Haftada 1 kez cilde uygulabilir.

MUZ VE YOĞURT MASKESİ 

Kuru ciltler için ev yapımı maskeler

Bu maske 1 yemek kaşığı bal, 2 adet muz ve yarım bardak yoğurdu blendera koyup iyice karıştırılarak elde edilir. Daha sonra cilde sürülen bu maske kuruyana kadar bekletilir ve ılık suyla durulanır. Bu maske cildi besleyerek nemlendirir.

KAHVE MASKESİ 

Kuru ciltler için ev yapımı maskeler

Kuru ciltlerin daha canlı ve sağlıklı görünmesi için kahve oldukça idealdir. Çünkü kahve, cildi yumuşatır ve parlaklık verir.

2 yemek kaşığı çekilmiş kahve, 2 tatlı kaşığı kakao, 3 tatlı kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı bal iyice karıştırılır. Kakao, süt ve bal maskenin yumuşatıcı etkisini daha da artırmasına yardımcı malzemelerdir. Karıştırılan maske parmak uçları ile yüze sürülür ve yarım saat beklendikten sonra durulanır. Bu maske cildin nemi hapsetmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

SALATALIK MASKESİ 

Kuru ciltler için ev yapımı maskeler

Salatalık, cildin yorgunluğunu alarak canlanmasına yardımcı olur. 1 adet salatalık kabuğu soyularak iyice ezilir ve 1 yemek kaşığı şeker de eklenerek buzdolabında bekletilir. Ardından temiz cilt üzerine uygulanarak 15 dk bekletilir ve durulanır. Bu maske cildin nem oranını dengeleyerek kırışıklık oluşumunu önler.

 

nasilkolay.com Tarafından hazırlanmıştır. 

BAKMADAN GEÇME!