Kırmızı Mercimek Çorbası Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır? (Emziren Annede Ve Bebeklerde)

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı Mercimek Çorbası Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır (Emziren Annede Ve Bebeklerde)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:04

Kırmızı mercimek, oldukça faydalı bir bakliyat olmasına rağmen, mercimek yemek ve mercimek çorbası içmenin şişkinlik, gaz gibi yan etkileri olabilir. Mercimek, özellikle de çorba, yemek ve salata yapımında sıkça kullanılan yüksek lif, protein, karbonhidrat ve potasyum içeren, en sağlıklı bakliyatlar arasında yer alır. Kırmızı mercimek çorbası gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

  Mercimek, A vitamini, B6 vitamini, C vitamini, D vitamini de mercimekte yer alan vitaminler arasında yer alır. 

 Kırmızı Mercimek Yemek Gaz Yapar mı? (Yetişkinlerde)

  Kırmızı mercimek, çok faydalı bir bakliyat olmasına rağmen, maalesef mercimek yemek ve mercimek çorbası içmek çoğu zaman şişkinlik, gaz gibi yan etkiler de yapabilir. Mercimek yemeği yaparken içine kendi ağız tadınıza göre kimyon ya da karabiber katarak gaz yapmasını önemli ölçüde önleyebilirsiniz. 

 Kırmızı Mercimek Midede Şişkinlik Yapar mı? 

 Kırmızı mercimek, yetişkinlerde gaz ve midede şişkinlik gibi sorunlara yol açabilir Kırmızı mercimek yedikten sonra gaz yapmasının en önemli nedeni ise, lif bakımından zengin bir bakliyat olması ve fiyat olarak da bilinen bir bitkisel asit içermesinden kaynaklanır. Fitrik asit ise, farklı miktarlarda olmak üzere bütün bitkiler de vardır. Aynı zamanda onları hayvan saldırılarından da muhafaza eder. 

Haberin Devamı

 Kırmızı Mercimek Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 Kırmızı mercimek, özellikle de emziren anne ve bebeklerde şiddetli bir gaz sancısı ve şişkinliğe neden olabilir. Bu nedenle de mercimeği daha geceden soğuk suda bekletip, ertesi gün kullanmanız fitat seviyesini önemli ölçüde azaltıp mercimeğin gaz yapma özelliğinin giderilmesine de yardımcı olur. Suya biraz limon suyu ya da elma sirkesi eklemek de soğuk suyun bu etkisini önemli ölçüde artırır. Ertesi sabah ise, suyu boşaltarak, mercimekleri güzelce yıkayıp yeni suyla pişirebilirsiniz. Mercimeği bir gece suda bekletmek de gaz sancısına ve şişkinliğin önlenmesine önemli ölçüde yardımcı olur. 

 Mercimeği bir gece suda bekletmek mercimeğin gaz yapmasını önlediği gibi, bir gece suda bekleyen mercimekte karminative maddesi de çoğalır. Karminative sindirim sisteminde çok önemli bir rol oynar, şişkinliği ve gazı önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur.

 Kırmızı Mercimek Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Kırmızı mercimek, hamile kadınlarda şişkinlik ve gaz sorununa neden olabilir. Mercimek, çok besleyici bir yiyecek olmasına rağmen, rafinoz açısından zengin yapısı ile vücut tarafından sindirimi oldukça zor bir gıdadır. Vücudumuzda bulunan rafinozu parçalamak için yeterli miktarda enzim bulunmaz. Bağırsaklarda ise, rafinoz şekerleri öğütmeye çalıştığı zaman, hidrojen ve karbondioksit salınımı meydana gelerek, kişiyi rahatsız eden gaz sancıları da meydana gelir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!