Kayısı Çayı faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Kayısı çayı ne zaman ve ne sıklıkla içilmelidir?

Güncelleme Tarihi:

Kayısı Çayı faydaları nelerdir Ne işe yarar Kayısı çayı ne zaman ve ne sıklıkla içilmelidir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 17:37

Kayısı çayı düzenli tüketildiğinde kansızlığa iyi gelir. B, A ve C vitamini açısından zengin olan kayısı çayı kabızlık sorunu yaşayanlara olumlu etki eder. Kayısı çayı kalp sağlığına iyi gelirken sindirim sistemini de düzenler. Kayısı Çayı faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Kayısı çayı ne zaman ve ne sıklıkla içilmelidir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Kayısı çayı düzenli tüketildiği takdirde zayıflamaya yardımcı olur. Kalp sağlığını koruyan kayısı çayı kansızlık sorununu da ortadan kaldırmaktadır. Kayısı çayı sindirim sistemini rahatlatarak zayıflamaya da yardımcı oluyor. İltihaplanma sorunlarına da iyi gelen kayısı çayı düzenli tüketildiğinde pek çok rahatsızlığı çözmeye etkili oluyor.

Kayısı Çayı Faydaları Nelerdir?

Kayısı çayı kabızlık problemini etkili olarak çözer.

Düzenli tüketilen kayısı çayı kansızlık sorununu ortadan kaldırır.

İçeriğinde A vitamini bulunan kayısı çayı göz sağlığına da iyi gelmektedir.

Kayısı çayı cilt sağlığını korurken yaşlanmayı da durdurur.

Kayısı çayı sindirim sistemini düzenlemenin yanı sıra bağırsakların da doğru çalışmasını sağlar.

Güçlü bir antioksidan olan kayısı çayı bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.

Haberin Devamı

Kayısı çayı vücuttaki iltihaplanmaları da önler.

Kemik sağlığına iyi gelen kayısı çayı eklem ağrılarını da gidermektedir.

Kayısı çayı kalp sağlığını korumaktadır.

Ateşi yükselen kişiler kayısı çayı tükettiğinde ateş düşürücü etkisi bulunmaktadır.

Kayısı çayı düzenli tüketildiği takdirde zayıflamaya da yardımcı olacaktır.

Ne İşe Yarar?

Yüksek antioksidan içeriğine sahip olan kayısı çayı vücuttaki serbest radikaller ile savaşır. Zayıflamaya da yarayan kayısı çayı metabolizmayı hızlandırır. Yüksek oranda vitamin ve mineral içeren kayısı çayı vücuttaki ateşi de hızla düşürmektedir. Bağırsak problemlerini de çözmeye yarayan kayısı çayı bağırsak fonksiyonlarının rahat çalışmasını sağlar. Kayısı çayı özellikle kabızlığa iyi gelmektedir.

Kayısı Çayı Ne Zaman ve Ne Sıklıkla İçilmelidir?

Kayısı çayı aç karnına sabahları içilmelidir. Günde en fazla 2 fincan kadar kayısı çayı içilebilir. Sabah aç karnına içilen kayısı çayı metabolizmayı hızlandırır. Metabolizma çalıştıkça yağ yakımı da artacaktır. Kayısı çayının vücuda etki edebilmesi için düzenli tüketilmesi gerekmektedir. Kayısı çayı on beş gün düzenli olarak tüketildikten sonra mutlaka bir hafta ara verilmelidir. Kayısı çayı su attırıcı bir özelliğe sahip olduğu için kayısı çayı içilen günlerde su tüketimi de artmalıdır. Aç karnına içilen kayısı çayı kilo verdirirken tok karnına içilen kayısı çayı bağırsak hareketlerini arttırır. Ayrıca kayısı çayı tok karnına içildiğinde hazmı da kolaylaştırır. Kayısı sabah aç karnına içildiğinde vücuda enerji verir.

Haberin Devamı

Kayısı Çayının Zararı Var mı?

Kayısı çayının sağlığa bilinen bir zararı yoktur. Diğer tüm bitki çaylarında olduğu gibi kayısı çayında da günlük tüketim miktarı fazla olmamalıdır. Günde iki bardaktan fazla tüketilen kayısı çayı kusma ya da ishale neden olabilir. Mide bulantısına da yol açan kayısı çayı tüketilmesi gereken miktarın üzerine çıkmamalıdır. Kayısı çayının fazla tüketimi durumunda bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Kayısı çayı gerektiğinden fazla tüketilir ise ishale yol açabilir. Sindirim sistemini düzenleyerek metabolizmayı hızlandıran kayısı çayı bağırsakları çalıştırır. Gerektiğinden fazla tüketilen kayısı çayları ishale de neden olabilir.

Haberin Devamı

Hamileler Kayısı Çayı İçebilir mi?

Hamileler kayısı çayını rahatlıkla içebilirler. Kayısı çayının insan sağlığına herhangi bir olumsuzluğu olmadığı için gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Hamilelik döneminde hassasiyet gerektiren durumlarda ise kayısı çayının doktor kontrolünde tüketilmesi önerilir. Hamile kadınlar genellikle doktorlarına danıştıktan sonra bitki çayları tüketebilirler. Doktor kontrolünde kayısı çayı tüketilmesi durumunda herhangi bir sorun ortaya çıkmaz. Hamilelik döneminde içilen kayısı suyu miktarı kontrol altında tutulmalıdır. 

BAKMADAN GEÇME!