Kas spazmı nasıl geçer, neden olur? Belde, boyunda, sırtta veya kalçadaki kas spazmı nasıl tedavi edilir?

Güncelleme Tarihi:

Kas spazmı nasıl geçer, neden olur Belde, boyunda, sırtta veya kalçadaki kas spazmı nasıl tedavi edilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 22:33

Kas spazmı son zamanlar da çok fazla kişide görülen sorunlar arasında yer almaktadır. Kas spazmı çeşitli belirtiler ile kendini göstermektedir. Bu belirtileri ortadan kaldırabilmek adına ilk olarak hastalığı teşhis etmek ve neden oluştuğunu öğrenmek gerekmektedir. Sizler için kas spazmının ne olduğunu ve neden olduğunu ayrıntılı olarak derledik.

Haberin Devamı

 

Halk arasında kramp olarak bilinen kas spazmı, her 10 kişiden birinde görülen bir kas hastalığı olmaktadır. Kaslarda meydana gelen kasılma durumu ağrı ya da sızı gibi bir durum meydana gelir. Spazmın oluştuğu alanda hareket kısıtlı hale gelmektedir. Hareket esnasında çok ciddi ağrılar söz konusu olmaktadır. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan kişilerin o bölgeyi hareketsiz bırakarak spazmın geçmesini beklemesi gerekir. Kas gruplarından bir kısmı kasılırken bir kısmı da gevşediği için spazmlar meydana gelmektedir.

 Kas Spazmı Neden Olur?

 Kas spazmının oluşmasının pek çok farklı sebebi vardır. Bu sebeplerin genelinde yanlış hareketler ön plana çıkmaktadır. Spor esnasında ya da gündelik hayatta yanlış bir hareket yapılır ise kas spazmı meydana gelmeye başlar. Kas spazmı en çok kalça ve bacakta meydana gelmektedir. Aynı zaman da bel, boyun ve sırt bölgesinde de çok sık rastlanan durumlar arsında yer almaktadır. Kaslara aşırı derece de skritin salgılanması ile de kas spazmı meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

 Kas spazmlarının oluşmasında etkili olan diğer bir sebep ise D vitamini eksikliği olmaktadır. Vitamin eksikliğinin ortaya çıkması ile birlikte kaslarda çeşitli sorunlar da kendini göstermeye başlamaktadır. Kasların en sağlıklı hale gelmesini ve spazmların engellenmesini sağlamak adına mutlaka vitamin ve mineral bakımından zengin olan besinleri tüketmek gerekir. Potasyum ve kalsiyum eksikliğinde de kas spazmı çok sık ortaya çıkan bir sorun olmaktadır.

 Bel ve Boyun Kas Spazmı Tedavisi

 Bel ve boyun kısmında yaşanan kas spazmı çok sık rastlanan spazmlar arasında yer almaktadır. Bu spazmlar ile birlikte pek çok ağrı ve sızı durumları gelişmektedir. Egzersiz esnasında boyun ve belin çok fazla gerilmesi ile birlikte spazmlar oluşmaya başlamaktadır. Ağır olan sırt ya da omuz çantaları kullanmak da kas spazmının tetikleyici unsurları arasında yer almaktadır.

 Çanta ağırlığını tek bir omza vermek yerine her iki omza eşit mesafede dağıtmak gerekir. Çok sert yastıklarda uyunduğu zaman da boyun spazmı sorunu ile karşılaşmak söz konusu olmaktadır. Cep telefonu ile konuşurken kulak ile omuz arasında el ile tutulmadan sabitlemek de bel ve boyun spazmı sebepleri arasında yer almaktadır. Hem spor yapan kişiler de hem de normal hayatta bel ve boyun spazmı ile karşılaşılabilir. Boyun ve bel bölgesine daha dikkat ederek bu durumdan kurtulmanız mümkündür.

Haberin Devamı

 Kalçada Kas Spazmı Tedavisi

 Kalçada oluşan kas spazmları da çok sık rastlanan durumlar arasında yer almaktadır. Bu gibi sorunlar ile karşı karşıya kalan kişilerin vitamin ve mineral bakımından eksik beslendiği söylenebilir. Özellikle B vitamini ve D vitamini eksikliği kas spazmlarının başlıca tetikleyici unsurları arasında yer almaktadır. Kalça da sık sık spazm problemi yaşayan kişilerin B vitamini ve D vitamini bakımından yüksek olan besinleri tüketmesi gerekir.

 Bol bol güneşlenmek de kas spazmlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Kalsiyum oranını arttırmak için bol bol süt, peynir ve yoğurt tüketmek gerekmektedir. Kasların gevşemesini sağlamak adına kalça egzersizleri yapmak da iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Sağlıklı beslenmek ve doğru egzersizleri uygulamak spazmların ortaya çıkardığı ağrı ve sızı gibi durumların tedavisinde son derece önemlidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!