İdrar Yolu Enfeksiyonu (Sistit) Bulaşıcı Mı? Cinsel Yolla Bulaşır Mı

Güncelleme Tarihi:

İdrar Yolu Enfeksiyonu (Sistit) Bulaşıcı Mı Cinsel Yolla Bulaşır Mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 18:45

Bir iltihap rahatsızlığı olarak öne çıkan idrar yolu enfeksiyonu, aynı zamanda sistit olarak bilinir. Tedavisi olması ile beraber aynı zamanda günlük yaşamı olumsuz etkileyen sorunlar içerisinde yer alır. Ayrıca bu rahatsızlığın bulaşıcı olup olmadığı da merak edilen konulardan biridir. Peki, İdrar yolu enfeksiyonu (sistit) bulaşıcı mı? Cinsel yolla bulaşır mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Mesanenin, bir diğer ifade ile idrar torbasının enfeksiyonu sistit olarak bilinmektedir. Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonu olarak bilinen sistit, genel çerçevede bakterilerin neden olduğu rahatsızlık olarak ön plana çıkar. Özellikle kadınlarda idrarın mesaneden dışarı doğru taşıyan, üretra ismi ile bilinen tüpün erkeklere oranla daha kısa olması ile ortaya çıkan bir problemdir. Bu problemin bulaşıcı olup olmadığı ise internetten araştırılan konular arasında bulunuyor. 

 İdrar Yolu Enfeksiyonu (Sistit) Bulaşıcı mı? 

 Bir enfeksiyon ve bakteri yolu ile ortaya çıkan rahatsızlık olarak İdrar yolu enfeksiyonuna öne çıkmaktadır. Aynı zamanda sistit olarak da bilinen bu sorun, daha çok kadınlarda meydana gelen bir problemdir. Genel olarak ise bulaşıcı olmayan bir rahatsızlık olarak öne çıkar. Yani kişi idrar yolu enfeksiyonu kapmaz ve aynı zamanda herhangi bir kişiye bu hastalığı bulaştırmaz. Ancak böyle bir sorun ile karşı karşıya kalındığı vakit, mutlaka uzman bir doktor kontrolünde çözüm aramak önemlidir. Çünkü günlük yaşama etkilemesi ile beraber cinsel birliktelik üzerinden de sorun yarattığını söylemek gerekir. 

Haberin Devamı

 Cinsel Yolla Bulaşır mı? 

 Günümüzde cinsel yolla bulaşan birçok farklı rahatsızlık duymaktadır. Bu hastalıkların bazıları önemsiz bazıları ise oldukça önemlidir. O yüzden birçok kişi internet üzerinden cinsel yolla bulaşan hastalıkların hangileri olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Bu doğrultuda merak edilen konular içerisinde idrar yolu enfeksiyona, yani sistit de gelmektedir. Bu doğrultuda sistit, idrar yolu enfeksiyonun herhangi bir bulaşıcı durumu olmadığını söylemek gerekir. Bu durum cinsel yolla da bulaşmaz. 

 İdrar Yolu Enfeksiyonu (Sistit) Nasıl Oluşur? 

 Bazı mikropların ilgili bölgede zamanla yerleşmesi ile beraber iltihap meydana gelir. Ve bu iltihaplar genel olarak idrar yolu bölgesinde ortaya çıkar. Böylece iltihabın mesaneye etkilemesi ile beraber, idrar yolu enfeksiyonu yani sistit oluşur. Genel çerçevede kadınlar üzerinden meydana gelen bir sorun olarak ön plana çıkmaktadır. Üretra bölgesindeki etkinin erkeklere oranla daha kısa olması ile beraber ortaya çıkan bir problemdir. Fakat tamamen kişiyi etkilemesi ile beraber herhangi bir şekilde bulaşıcı da değildir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!