Güzel bacaklar zor deÄŸil!

Güncelleme Tarihi:

Güzel bacaklar zor değil
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 07, 2007 14:29

Tatile çıkmayı planlayanların en büyük endişesi mayo giydiklerinde gözler önüne serilen formsuz vücutları. Ancak bir haftalık yoğun bir egzersiz programıyla sıkı bir popoya ve düzgün bacaklara kavuşmak imkansız değil!

Haberin Devamı

EGZERSİZ HAREKETLERİ İÇİN TIKLAYIN...

DÃœZGÃœN
BACAKLAR İÇİN


Bikini ile havuz ya da deniz kenarında boy gösterirken artık bacaklarınızla gurur duyacaksınız. Ä°stikrarlı bir egzersiz programı ve destekleyici kozmetik ürünlerle sıkı ve düzgün bacaklara kavuÅŸmak mümkün. Öncelikle kullanacağınız kremler ile ilgili birkaç kısa bilgi verelim. DuÅŸta ve sonrasında kullanılan pek çok farklı selülit giderici jel ya da krem bulunuyor. Bu kremler saÄŸladıkları mikro-sirkülasyon sayesinde dolaşımı hızlandırıp bacakları rahatlatıyor ve yaÄŸ yakımına yardımcı oluyor. Ãœrünleri ayak ucundan popoya kadar minik ve düzenli daireler çizerek sürün. Etkili bir sonuç için bu masajı her bacak için en az 2 dakika uygulayın. Bunun dışında duÅŸta arka arkaya sıcak-soÄŸuk su banyosu yapmak da dolaşımınızı hızlandırabilir.ÂTavsiyemiz, saydığımız tüm bu yöntemleri kombine ederek düzenli uygulamanız. Böylece sorunlu bölgelerde hücrelere kadar nüfuz etmeniz mümkün olabilir.

/images/100/0x0/55ea8fcdf018fbb8f8880fe5

Haberin Devamı

ÖNERİ: Egzersiz programımızı uygulamadan önce önemli bir noktayı hatırlatmakta fayda var. Sabah kahvaltıdan ve akşam uykudan önceki saatler, spor yapanlar için yağ yakımı açısından en uygun saatler. Çünkü sabah saatlerinde vücutta karbonhidrat bulunmadığı için vücut gereken enerjiyi, yağ depolarından karşılar. Akşam ise spor yapıldığı ve yağ yakımı hızlandığı için vücut metabolizması yattığınızda da yağ yakımına devam eder.

 

En etkili bacak egzersizleri

 

1.Yana açma: Kısa ve esnek bir ipi ayak bileklerinize baÄŸlayın. Bacaklarınızı omuz açıklığında açın. Bu arada ip gevÅŸek bir ÅŸekilde durmalı. Sırasıyla bir kez saÄŸ bir kez sol bacağınızı, yerden 10 santim kadar yukarı ve yana doÄŸru açın. Açtığınızda bacaklarınız hafif zorlanmalı. Bu hareketi üç kez saÄŸ üç kez sol olmak üzere 20’şer kez tekrarlayın. EÄŸer bu hareket sizi zorlamazsa, ipin çapını biraz daha daraltıp yana doÄŸru daha geniÅŸ bir açı yakalamaya çalışın. Tekrar sayısı ise aynı ÅŸekilde olmalı. Bu, bacakların dış kısmı için ideal bir çalışma. Ayrıca kaslarınızı çalıştırırken dengeyi de geliÅŸtiriyor.Â

Haberin Devamı

ÖNERİ: Bu egzersiz, müzik eşliğinde yaklaşık 5 dakika yapıldığında ısınma egzersizi olarak da uygulanabilir.

2. Oturma hareketi: Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın. İpi omuzlarınızdan öne doğru sarkıtarak gergin bir şekilde tutun. Eğer elinizdeki ip yetersiz olursa uzun bir tahta parçası ya da oklava da kullanabilirsiniz. Oklavayı omzunuzun üzerine koyarak iki elinizle sıkıca tutun. Bu arada bacaklarınızı hafifçe eğin. Poponuz arkaya doğru çıkık bir şekilde dururken göğsünüzü öne doğru itmelisiniz. Eller hiç hareket etmeden durmalı. Sonra bu haldeyken tekrar düz durmaya çalışın ve tekrar aynı pozisyonu alın. Yani tıpkı bir sandalyeye oturur gibi yapın. Bunu başlangıç için iki ayrı set halinde 10 kez tekrarlayın. Daha sonraki günlerde bu sayıyı artırabilirsiniz.

Haberin Devamı

ÖNERİ: Duruşunuzu çok dikkatli bir şekilde ayarlayın ve aynı şekli korumaya dikkat edin. Sağlıklı bir duruş için sırtınızın çok fazla öne doğru eğilmemesi gerekiyor.


3.Yana tekme: Ä°pi bu kez ayaklarınıza geçirin. Bacaklar yine omuz geniÅŸliÄŸinde olmalı. Vücut ağırlığınızı önce saÄŸ ayağınızın üzerine vererek sol bacağınızı, topuÄŸunuz diÄŸer bacağınızın diz hizasına gelecek ÅŸekilde kaldırın. Bu arada ayağınız ve bacağınız sola doÄŸru dönmeli. Bu hareketi sonra diÄŸer ayak ve bacağınızla yapın. Bu ÅŸekilde  Â20’şer kez 5 set yapın.

 

SIKI BİR POPO İÇİN

Bacağın arkaya doÄŸru savrulduÄŸu hareketler ya da tekmeler popo için en ideal egzersizlerden. Ancak yine kullanacağınız peeling ve detoks özelliÄŸi olan ürünler, egzersizlerle birlikte uygulandığında cildinizin daha gergin ve saÄŸlıklı görünmesine yardımcı olacaktır. Bu tür kremleri üç dakika boyunca elinize taktığınız bir masaj eldiveni yardımıyla cildinize iyice yedirin. Bunu haftada en az iki kez tekrarlamalısınız.ÂYaÄŸ yakan, popoyu ÅŸekle sokan ve bu bölgedeki selülitleri gideren çokÂsayıda özel krem bulunuyor. Kendi ihtiyacınıza göre en doÄŸru ürünü seçip düzenli olarak kullanmalısınız. Bu tip ürünleri her gün düzenli olarak sabah ve akÅŸam uyguladığınızda etkili bir sonuç elde edebilirsiniz. Kremi düzenli kullanmaya ve üzerindeki kullanım talimatına harfiyen uymaya çalışın. Bu kozmetik ürünleri, verdiÄŸimiz egzersizler          Âile kombine ettiÄŸinizde çok daha iyi bir sonuç alacaksınız.

Haberin Devamı

ÖNERİ: Özellikle popo kısmındaki yağlanmadan şikayet edenler kısa sürede kilo vermek istedikleri için çok ağır diyetlere başvurabiliyor. Kesinlikle yağ içermeyen ekstrem bir diyete başlamayın. Bunun yerine A, D, E ve K vitaminleri yağ yakımına yardımcı olacaktır. Bunun için her gün bu vitaminlerden 30 ya da 50 miligram alabilirsiniz.

 

En etkili popo egzersizleri

1. Yukarı tekme atma: Dirseklerinizin ve dizlerinizin üzerinde durun. Beliniz bu esnada tek bir hat üzerinde duruyor gibi olmalı. Önce sol sonra da sağ bacağınızı sırasıyla yukarıya tekme atıyormuş gibi kaldırın. Bu tekmeleri attıktan sonra ayağınız yukarıdayken poponuzun sıkıştığını hissetmelisiniz. Bacağınız, yukarıdayken birkaç saniye bekleyin. Sonra yeniden eski yerine indirin. Bu hareketi her bir bacak için 10’ar kez 3 set halinde tekrarlayın.

Haberin Devamı


ÖNERİ: Sırtınız düz dururken hareket sadece popo kaslarından güç almalı.

2. İple popo-bacak germe: İki bacağınızı da aynı yöne döndürerek üzerine oturun. Sol bacağınızın üzerine ağırlığınızı vererek o yöne doğru eğilin. Diğer bacağınızı yana doğru açın. İki elinizle sıkıca tuttuğunuz ipi asılı duran ayağınıza geçirin ve belli bir esneklikte tutun. Sonra kollarınızı hiç oynatmadan bacağınızla ipi olabildiğince arkaya doğru esnetmeye çalışın. Bu hareket en etkili popo egzersizlerinden. Aynı zamanda bacak kaslarınızın da çalıştığı bu hareketi 3 set halinde 20’şer kez tekrarlayın. Burada en çok dikkat edilmesi gereken nokta kolların hiç esnetilmeden kalabilmesi.

ÖNERİ: Bacak ve kol kaslarınızı da etkili bir şekilde çalıştıran bu hareket esnasında popo kaslarınıza yüklenmeye çalışın.

POPO KALDIRMA

Sırt üstü yatın. Bacaklarınızı bükün ve bir bacağınızı diğer bacağınızın üzerine atın. Bu arada iki elinizle sıkıca kavradığınız gergin ipi bacaklarınızın üzerinden geçirin. Bundan sonra yapacağınız şey ise ipi, poponuzu yukarıya kaldırarak germek. Sonra tekrar aşağıya aynı konuma getirin. Bu hareket popo kaslarını oldukça iyi çalıştırır. Hareketi 10 kez tekrarlayın. Biraz dinlendikten sonra diğer bacağınızı üste alarak tekrar edin. Bunu her bacak için 3 set halinde 10’ar kez tekrarlayın.

ÖNERİ: Hareketin efektif olmasını istiyorsanız poponuzu yukarıdayken sıkın ve kaslarınızı hissedin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!