Güneşe karşı saç sağlığınızı ihmal etmeyin! Dr. Servet Terziler yazdı

Güncelleme Tarihi:

Güneşe karşı saç sağlığınızı ihmal etmeyin Dr. Servet Terziler yazdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2023 07:00

Herkes saçlarının canlı, parlak ve güçlü görünmesini ister. Ancak özellikle sıcaklıklarının arttığı yaz dönemlerinde aşırı güneş, saçların zayıflayıp kurumasına neden olabiliyor. Bir de bunun üzerine havuz veya deniz suyu ile temas eden saçlar daha yıpranıyor. Hatta vitaminsiz bile kalabiliyor. Bu nedenle yaz mevsiminde de saç bakımına dikkat etmek gerekiyor. Peki, yaz aylarında saç sağlığı nasıl korunabilir?

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenerek saç kalitenizi artırın

Beslenme sağlığın her aşaması ile birebir etkili. Sağlıklı, parlayan ve gür saçlar için yeterli derecede protein alımı önemli. Et, yumurta, süt ve balık, proteini bol miktarda barındıran besinlerdir. Saçınızın demir ve bir çeşit mineral kaynağı olan ferritini ihtiyacını karşılaması için haftada en az bir kere kırmızı et tüketmelisiniz biz hekimler olarak öneriyoruz. Saçınız için en önemli öğünler kahvaltı ve öğlen yemeğidir. Ayrıca beslenmenizin meyve, sebze ve tahıl açısından da zengin olmasına özen gösterin. Saçlarınız böylelikle yeterli miktarda mineral ve vitamini alır.

Güneşe karşı saç sağlığınızı ihmal etmeyin Dr. Servet Terziler yazdı

Haberin Devamı

Demir açısından zengin gıdalar saçları güçlendirir, dokusunu geliştirir ve büyümesini uyarır. Bol bol yağsız et, balık, az yağlı peynirler, yumurta akı, ıspanak ve soya tüketin. Meyve, fındık, sebze ve tahıl da beslenme düzeninizde mutlaka olsun.

Güneşe karşı saç sağlığınızı ihmal etmeyin Dr. Servet Terziler yazdı

Kişiye özel IV Nutritions destekli saç tedavisi

IV Nutritions destekli saç tedavisinde kişiye özel hazırlanan vitamin bazlı serum vücuda damardan direkt olarak uygulanıyor. Vitaminlerin serum formunda damardan verilmesi, içeriğinin saçı besleyen kılcal damarlara yoğun bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Kılcal damarlardan ihtiyaç duyduğu vitaminleri alan kökler güçlenirken saç telleri kısa süre içinde sağlıklı, parlak ve canlı bir görünüme kavuşuyor.

Güneşe karşı saç sağlığınızı ihmal etmeyin Dr. Servet Terziler yazdı

Saçınızı nemlendirin

Su, vücudun nem dengesini sağlar ve cildi nemlendirir. Aynı şey saçlarınız için de geçerli. Bol su tüketimi ile sağlıklı saçlara kavuşmanız mümkün. Nemini kaybeden saçlar, cansız ve sönük bir görünüme ulaşır. Bunun en büyük nedeni ise saçların ihtiyacı olan bakımı yapmamaktır. Tıpkı cilt gibi temizleme, nemlendirme ve maske rutinlerine ihtiyaç duyan saçlarınıza canlandırıcı bakım için yapmanız gereken nem bakımı uygulamaktır.

Haberin Devamı

Aynı zamanda denizden veya havuzdan çıktıktan sonra saçlarınızı arındırmak için mutlaka yıkamalı veya bakım kremi ile bakım yapmalısınız.

Saçlarınızı ısıdan uzak tutun

İster saç kurutma makinesi ister maşa isterseniz saç düzleştiricisi kullanıyor olun; tüm saç aletlerinizi olabildiğince düşük ısılarda çalıştırarak saçlarınızda ısıdan dolayı meydana gelebilecek olumsuz etkileri minimuma indirin.

Aynı zamanda denize ya da havuza girmeden önce saçlarınızı soğuk su ile yıkayın. Çıktıktan sonra da saçlarınızı yıkayın ve klor ya da deniz tuzundan arındırın.

Güneşlenirken şapka kullanmayı ihmal etmeyin. Şapka takmak, saçları doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmaktan koruyan en pratik yöntemdir.

Haberin Devamı

Güneşe karşı saç sağlığınızı ihmal etmeyin Dr. Servet Terziler yazdı

Doğru tarak kullanımı önemli

Denizden veya havuzdan çıktın sonra özellikle saç uçları birbirine karışır. Saçlarınızı açmak için nazik davranmalı ve doğru tarağı seçmelisiniz. Islak saçlarınızı önce bir havlu ile nazikçe kurulayın sonra geniş dişli tarak yardımıyla yine nazikçe tarayın.

Güneşe karşı saç sağlığınızı ihmal etmeyin Dr. Servet Terziler yazdı

UV koruma faktörlü ürün kullanın

Güneşe çıkmadan önce saçlarınıza süreceğiniz UV koruma faktörlü saç bakım ürünleri sayesinde saçınızın daha az yıpranmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda saç renginize ve özelliklerine göre içerikler tercih ederseniz koruma kalkanınız daha güçlü ve etkili olur.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!