Gebelik Testi Sabah Mı Yapılmalı Akşam Mı Yapılmalı? Gebelik Testi Sabah Negatif Akşam Pozitif Çıkarsa Ne Olur

Güncelleme Tarihi:

Gebelik Testi Sabah Mı Yapılmalı Akşam Mı Yapılmalı Gebelik Testi Sabah Negatif Akşam Pozitif Çıkarsa Ne Olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 13:57

Gebelik testinin sabah yapılması önerilir. Eğer idrarla gebelik testi yapılacaksa bunun sabah ilk idrar olması daha doğru bir sonuç almak için önemlidir. İlk idrarda hCG hormonu daha yüksek olduğundan daha güvenilir bir sonuç elde edilir. Gebelik testinin ne zaman yapılması gerektiği ile beraber sabah ve akşam neden farklı sonuçlar verebileceğini detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Gebelik testi kan ya da idrar ile yapılabilen bir testtir. İdrarla gebelik testi daha hızlı sonuçlanırken kan testleri daha uzun sürebilir. 

 Gebelik Testi Sabah mı Yapılmalı Akşam mı Yapılmalı? 

 İdrarda gebelik testinin idrar örneği üzerinden gerçekleştirilmesi gerekir. Genelde idrar üzerinden yapılan gebelik testleri için sabah saatlerinin daha doğru olduğu söylenir. Eğer hamileliğe bakılacaksa testin sabah saatlerinde yapılması daha güvenilir sonuçlar elde edilmesi için önemlidir.

  Özellikle sabahları gelen ilk idrar ile gebeliği test etmek daha doğrudur. Sabah kişilerin uyanır uyanmaz gebelik testi yapması gece boyunca idrar içinde hCG hormonu biriktiği için daha doğru bir sonuç verir. Bu nedenle akşam yerine gebelik testinin sabah yapılması uzmanlar tarafından da önerilir. 

Haberin Devamı

 Gebelik Testi Sabah Negatif Akşam Pozitif Çıkarsa Ne Olur? 

 Bozuk ve tarihi geçmiş gebelik testlerinde sabah negatif akşam pozitif sonuçlar almak mümkündür. Bunun için test alırken öncelikle son kullanma tarihine dikkat etmek gerekir. Hasarsız ve açılmamış olduğundan emin olunduktan sonra gebelik testini alabilirsiniz. Ayrıca günler öncesinden alınmış ve nemli ya da sıcak yerde bekletilmiş olan testlerde de hata olması mümkündür. Bu nedenle tarihi geçmemiş gebelik testi almak ve aynı gün içinde testi hızla yapmak daha doğru sonuçlar elde etmek için önemlidir. Hata payını en aza indirmek için tekrar sabah test yapabilirsiniz. Eğer net olmasını isterseniz bir sağlık kuruluşuna giderek kan testi ile gebeliği de anlayabilirsiniz.

  İdrarda Gebelik Test Sonuçlarının Anlamları Nelerdir?

  Eğer gebelik testinde silik çizgi çıkarsa bunun birden fazla anlamı olabilir. Bazı testlerle hamileliğin erken döneminde durumu anlamak mümkündür. Fakat bazılarında ise erken dönemde sonuç elde edemeyebilirsiniz. Bu nedenle duyarlılığı düşük olan bazı testlerde hamilelik olsa bile çizgi silik çıkabilir.

  Genelde silik çizgi gebeliğin daha yeni olması olarak yorumlanır. Farklı bir yorum ise buharlaşma olarak karşımıza çıkar. İdrar eğer yeterli su içilmediği bir zamanda yapıldıysa idrar yoğunluğu azalır ve bu da buharlaşmaya sebep olarak çizginin soluk olmasına neden olur.

Haberin Devamı

  Gebelik Testi Kanda Negatif İdrarda Pozitif Olur mu? 

 Kanda negatif olan durumda idrar testlerinde pozitiflik de meydana gelebilir. Bu bazen doğru olsa da idrar testlerinin yanlış da olabildiğini gösterir. Bu durumda yalancı pozitiflik ifadesini kullanmak doğru olur. İdrarlı gebelik testinde ikinci çizgi silik çıkarsa bu da idrarın yanlış yapıldığı anlamına gelebilir. Bazı kadınlarda ise erken düşük ya da kimyasal gebelik durumu ikinci çizginin silik olmasına sebep olabilir. Eğer beklenen tarihten sonra yumurtama olduysa bu da geç döllenmeye sebep olur ve çizgilerden biri silik olabilir.

  Gebelik Testi Ne Kadar Sürede Belli Olur? 

 Gebelik testi kadınların hemen sonuçlanmasını istedikleri bir testtir. Bu nedenle de merak edildiği anlaşılır. Gebelik idrardan öğrenilmek istenirse bu 5 dakikada sonucu çıkan bir testtir. Evde kendiniz idrar gebelik testleri yaparak sonucu hemen öğrenebilirsiniz. Fakat kandan yapılan gebelik testlerinde sonuçların süresi değişebilir. 

Haberin Devamı

 Gidilen sağlık kuruluşunun yoğunluğuna ya da kan testi sonu sürelerine göre birkaç saat içinde ya da 1 gün sonrasında sonucun çıkması mümkündür. Hızlı sonuç almak için kan testi yaptırmadan önce farklı sağlık kuruluşlarına sonucu ne zaman alabileceğinizi sorabilirsiniz. Böylece en hızlı sonuç veren kurumda testinizi yaptırarak sonuçları hızlıca görebilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!