Estetik Koçu Sibel İlgen yazdı: Cilt analizinin önemi

Güncelleme Tarihi:

Estetik Koçu Sibel İlgen yazdı: Cilt analizinin önemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2023 07:43

Cilt tipleri ve ciltlerin gereksinimleri değişebileceği için cilt analizi son derece önemli bir aşama olarak değerlendirilir. 

Haberin Devamı

Cilt analizi, cilt tipinin, güçlü ve zayıf yönlerinin belirlendiği süreçtir.
Bu analiz sayesinde cilde en iyi gelecek cilt bakımı rutinleri belirlenebilir ve dermatolojik tedavi süreçleri planlanabilir.
Cilt analiziyle ciltteki siyah nokta, güneş lekeleri, yaşlanma belirtileri ve akne gibi sorunlar analiz edilirken hastanın cilt tipi belirlenir.
3 boyutlu cilt analizi ile cilt sorunları analiz edilebilir, kırışıklık analizi yapılabilir, epidermal cilt derinliği belirlenebilir, cilt özellikleri ve gözenek yapısı hakkında bilgi edinilebilir, ciltteki lekeler değerlendirilebilir, cilt kalınlığı ölçümlenebilir.
Cilt tipini netleştiren analiz, hem tedavilerin kapsamının belirlenmesinde hem de ürün seçiminde yol gösterici olabilir.
Biyolojik yaşlanma ve foto-hasarın birikimi sonucunda cilt, orijinal cilt tonu homojenliğini kaybeder.
Lokal pigmentasyon oluşmaya başlar ve cilt tonunda değişkenlik gelişebilir.
Yüksek teknolojiye cilt analiz cihazları, farklı aydınlatma modları sayesinde cildin sahip olduğu cilt sorunlarına ait daha keskin, ayrıntılı bir görsel imaj elde edilmesini sağlar.
Güçlü polarizasyon ve floresan ışık teknolojileri kullanılarak yaygın cilt bozukluklarının kolayca teşhis edilmesine yardımcı olur.
Günümüzde danışanların, bakım tedavileri ve kozmetik ürünlerden beklentileri daha yüksek.
Dolayısıyla danışanların her biri, eşsiz ve kendine has bir cilde ihtiyaç duyuyor.
Bu nedenle, derinlemesine bir cilt analizi, danışanların ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için verilecek ürün ve uygulanacak tedavilerin önemli bir parçasıdır.
Cilt analiz cihazları, cilt tiplerini ve bunun yanı sıra cilt yüzeyinde bulunan ya da cildin daha alt katmanlarında gizlenen cilt problemlerini tanımlamada yardımcı olur.
Floresan teknolojisi, cilt sorunlarını daha net ve kontrastlı bir şekilde ortaya çıkarmaktadır.
Böylelikle artık cilt sorunlarını hemen bulabilir, farkındalık yaratabilir, hedefe yönelik planlama yapabilirsiniz...

Haberin Devamı

Cilt analizi yaptırmanın faydaları nelerdir?

· Cilt analizinin en önemli faydası bireylerin cildini tanımalarını sağlamasıdır. Doğru olduğu düşünülen ancak kişinin cildi için önerilmeyen birçok bakım rutini olabilir. Yanlış ürün kullanımı kişinin cilt sağlığını bozabilir.
· Cilt analiziyle kişi cildinin ihtiyaçlarının farkına varır ve bu ihtiyaçların karşılanması için doğru ürünleri seçebilir.
Üstelik cilt kusurlarının giderilmesi için gerekli medikal cilt bakımları ve medikal estetik uygulamalarının seçimi de ancak cilt analizi sonrasında yapılabilir.
· Cilt analiziyle ciltteki yaşlanma belirtileri analiz edilebilir, kırışıklıkların seviyesi hakkında bilgi edinilebilir.
Cilt elastikiyetinin de değerlendirilmesinin sağlandığı süreçte cilt hassasiyetinin belirlenmesi ve cilt hassasiyetini azaltan tedavi, ürün kullanımı önerilmesi de mümkündür.
· Cilt bakımı tek başına bilgi edinmek amacıyla ya da gerçekleştirilecek ameliyatsız estetik ve medikal cilt bakımı tedavilerinde yol haritası çizilmesi için uygulanabilir.
Birkaç dakikalık işlem sonrası kişi daha canlı, genç ve sorunsuz bir cilde sahip olmak için hangi bakım ürünlerine ya da hangi tedavilere ihtiyaç duyduğu hakkında farkındalık sağlayabilir.
· Ten rengi, genetik, alışkanlıklarımız kısacası birçok etken cildimizi farklılaştırır. Bu sebeple cildinizin ihtiyacı olan bakımı size özel olarak uygulanmalıdır.
Cilt bakım aşamaları şu şekilde ilerlemektedir:
1. Detaylı cilt analizi: 
Cildinize bakım yapmadan önce detaylı analiz yaptırın. Cilt analizinde cildin makyajsız üç açıdan fotoğrafı çekilir. Bu fotoğraflar yoluyla danışanın gözenek yapısı, kırışıklık, leke, kılcal damar gibi cilt özellikleri kısacası cildin genel durumu analiz edilir. Bu analiz cildinizi daha iyi tanımak, problemleri ve cildinizin ihtiyacı olan bakımı belirlemek adına önemlidir.
2. Cildinizle ilgili şikâyet ve problemleri belirlemek: 
Cilt analiziniz yapıldıktan sonra şikâyetler alınır. Cilt analizi sonucunda temel problemler belirlenir. Bu doğru tedavi seçimi için çok önemli bir adımdır.
3. Uygun tedavi ve bakım yöntemleri belirlemek:
Cilt problemleri belirlendikten sonra uygun tedavi yöntemlerine karar verilir. Kişiyle cilt bakım protokolü yapılır. Cilt bakım protokolüyle uygulanacak yöntemler, tedavi süresi gibi cilt bakımı sürecindeki detaylar belirlenir. Bu şekilde kişi cilt bakımı süreci hakkında daha net bilgiye sahip olabilmektedir.
4. Cilt bakımı: 
Cilt bakım protokolüne uygun olarak seçilen yöntem / yöntemler uygulanır.
Bu analizler sonucunda aşağıdaki uygulamalar yapılabilir:
· Jetpeel cilt bakımı
· Oksijen Bakım
· Scarlet S (Altın İğne)
· Diamond Shine Therapy
· Ulthera
· PRP tedavisi
· Leke maske tedavisi
· Dermapen tedavisi
· Dermamelan tedavisi
· Leke mezoterapisi
· Kimyasal peeling
· Lazer tedavileri
· Mezoterapi
· Göz çevresi morluk tedavisi
· Nem aşıları
NOT: Cildiniz için birçok farklı tedavi yöntemi bulunmaktadır. Ancak önemli olan sizin cildinize uygun olanların belirlenerek uygulanmasıdır. Tüm işlemler için bir uzmanı danışmanızı mutlaka öneririm...

 

BAKMADAN GEÇME!