Dr. Servet Terziler yazdı: Uyuyan saç köklerini canlandırmak mümkün

Güncelleme Tarihi:

Dr. Servet Terziler yazdı: Uyuyan saç köklerini canlandırmak mümkün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2023 07:00

Zaman içinde incelip cansızlaşan saçlar kişinin hem iş hem de sosyal hayatındaki ilişkileri etkileyerek özgüven ve motivasyon kaybına neden olabiliyor. Kök hücreli saç tedavisi; uyuyan saç köklerinin canlandırılmasını ve kaybedilen saçların çıkmasını destekliyor.

Haberin Devamı

Saç dökülmesi vezayıf saçlar kader değil

Çoğunlukla genetiğin rol oynadığı saç dökülmesi problemi; hormonal değişimler, kronik rahatsızlıklar, ilaç kullanımı ve sistemik hastalıklara bağlı olarak gelişebildiği gibi modern hayatın getirdiği sağlıksız beslenme ve yaşam koşullarıyla da tetiklenebilir. Kişinin yaşam kalitesini etkileyen endişe ve stres de saç dökülmesini hızlandırabiliyor.
Gerek kadın gerekse erkek pek çok kişi, hayatının bir döneminde saç dökülmesinin bedensel, zihinsel ve ruhsal etkilerini güçlü biçimde hisseder. Ancak günümüzün gelişen teknolojileri sayesinde saç dökülmesini kontrol altına almak mümkün. Kök hücreli saç tedavisi de bunlardan biri.
Özellikle 15-45 yaş aralığındaki kişiler için uygulanabilir bir tedavi yöntemi olan kök hücreli saç tedavisi, PRP ve saç lazeri gibi tedavilerle de kombine bir şekilde uygulanabiliyor.

Ekim değil tedavi yöntemi

Kök hücre ile saç tedavisi, saçları güçlendirdiği ve beslediği klinik araştırmalarla kanıtlanmış vitamin, mineral, aminoasit ve onarıcı bileşenler içeren bir serumun saç diplerine mikro iğnelerle enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen bir mezoterapi yöntemi.
Kök hücre ile saç tedavisi özünde doğrudan bir saç ekimi uygulaması değil, saçların dökülmesini durdurmak, mevcut saç tellerinin güçlenmesini sağlamak ve uyuyan köklerin canlandırılması amacıyla uygulanan destekleyici bir tedavi. Ayrıca saç ekimi işleminden etkin performansın alınabilmesi için tamamlayıcı tedavi olarak da uygulanıyor.

Haberin Devamı

Dr. Servet Terziler yazdı: Uyuyan saç köklerini canlandırmak mümkün


Lokal anesteziye gerek duyulmuyor

Kök hücre ile saç tedavisi hekimler tarafından skin-stamp ile saç derisinin üzerinde mikro kanallar açılarak friksiyon şeklinde yani ovma hareketiyle saç diplerine enjekte ediliyor. Lokal anesteziye ihtiyaç duyulmuyor ve uygulama esnasında da genellikle herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmiyor.
Haftada bir defa 10 seans şeklinde uygulanan tedavi yaklaşık 2,5 ay gibi bir sürede tamamlanıyor. Her bir seans ortalama 15-20 dakika sürüyor. Protein açısından güçlü kök hücre ile saç tedavisi, saç derisi ve saç köklerini besleyip tüy haline gelmiş saçların toparlanıp güçlenmesini sağlıyor.

Kısa sürede farklılık görülebiliyor

Kök hücre ile saç tedavisinin sonuçları kişiden kişiye göre farklılık gösteriyor olsa da genelde 3 veya 4. seans sonrasında etkisini gösteriyor. Tedaviden alınacak verimin oranı; kişinin saç yapısı, yaşı, cinsiyeti, saç dökülme yoğunluğu ve günlük yaşam alışkanlıklarına bağlı olarak değişebiliyor.

Haberin Devamı

Saç ekimini destekleyici tedavi

Saç ekimine ihtiyaç duyacak kadar saç kaybı yaşamayan, buna karşın zayıflayan saç tellerini desteklemek isteyen, saçlarının cansız ve mat görünümünden rahatsızlık duyan herkes kök hücre ile saç tedavisi uygulamasını yaptırabiliyor. Ayrıca daha önce saç ekimi yaptırmış olan kişiler de bu destekleyici tedavi yardımını alabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!