Dr. Servet Terziler yazdı: Saç tıraşlanmadan Robotik DHI saç ekimi

Güncelleme Tarihi:

Dr. Servet Terziler yazdı: Saç tıraşlanmadan  Robotik DHI saç ekimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2023 07:00

İlerleyen yaş, genetik özellikler, yaralanmalar ;veya stres gibi faktörlere bağlı olarak gerçekleşen saç kaybı, kişinin fiziksel görünümünü ve psikolojisini olumsuz etkiliyor. Saç kayıplarında tercih edilen, alanında yenilikçi alternatiflerden biri olarak öne çıkan Robotik DHI saç ekimi yönteminin önemli özelliklerinden biri saçların tıraşlanmaması.

Haberin Devamı

Kökler canlılığını yitirmiyor

Robotik DHI, saç ekiminde işlemler iki adımda tamamlanıyor. Kökler toplanıyor ve özel uçlu “choi” adlı kalemin içine yerleştirilerek tek bir adımda hedef bölgeye ekiliyor. Bu teknikte titizlikle toplanan saç kökleri özel soğutucularda +4 derecede bekletilerek hedeflenen noktalara tek adımda büyük bir dikkatle yerleştiriliyor. Bu sayede kökler zedelenmeden ve canlılığını yitirmeden aktarım tamamlanıyor.

Dr. Servet Terziler yazdı: Saç tıraşlanmadan  Robotik DHI saç ekimi

Tek seansta 5 ila 6 bin kök toplanabiliyor

Robotik DHI saç ekim yönteminde toplanabilen kök sayısı bir seansta 5 bin ile 6 bin köktür. Dolayısıyla robotik
DHI saç ekimi saç kaybı yaşayan kişiler için imkanlar sağlıyor.

Haberin Devamı

Sedasyon yöntemiyle kombin tedavi

Robotik DHI saç ekimi, sedasyon yöntemiyle kombine şekilde uygulanıyor. İşlem sırasında ayrıca halk arasında saç aşısı olarak adlandırılan; içeriğinde vitamin, mineral ve ilaç bulunan ACell yani “magic powder”, saçlı deriye ve köklere enjekte ediliyor.

Saç çizgisi doğru belirlenmeli

Dr. Servet Terziler yazdı: Saç tıraşlanmadan  Robotik DHI saç ekimi

DHI saç ekimi öncesinde uzman doktor kişinin saç, baş ve cilt yapısını detaylı olarak inceliyor.
Başın her açıdan fotoğrafları çekilerek saç çizgisi ve uygulanacak işlemler belirleniyor. Ekim tekniği, bahsedildiği üzere saçın tıraşlanmadan yapılmasına imkan sağlıyor.
Saç çizgisinin doğru belirlenmesi, ekilen saçların kişinin kendi saçı kadar doğal görünmesi açısından büyük önem taşıyor. Ardından anestezi hekimi tarafından kişiye damardan ağrı kesici ve rahatlatıcı ilaç kombinasyonu veriliyor. Kişi bilinci açık olarak hafif bir uyku haline geçiyor.
Lokal anestezi etkisini göstermeye başlıyor ve ardından ACell saçlı deriye “microneedle” adı verilen bir cihaz yardımıyla enjekte ediliyor.
Saç köklerini ve kanalları (foliküllerin) besleyen işlem sonrasında saç ekimi işleminin ilk adımına geçiliyor.

Haberin Devamı

Kökler özenle toplanıyor

Robotik DHI saç ekiminde kökler özenli ve dikkatli bir şekilde toplanıyor. Alınan kökler özel soğutucularda, uygun sıcaklıktaki özel bir sıvının içinde bekletiliyor. Sonrasında greft’ler “choi” adı verilen kalemlerle doktorun eline kadar taşınıyor.
Kanal açma ve kökleri yerleştirme aşamalarının tek bir adımda yapılabildiği robotik DHI yönteminde, robota entegre edilen dijital sistem sayesinde kişi saç ekimi esnasında ekrandan tüm aşamaları; hangi bölgeye kaç kök ekildiğini canlı olarak izleyebiliyor. Üstelik işlem sona erdiğinde kaydedilen görüntüleri beraberinde götürebiliyor.

Ekim sonrası sosyal yaşama hızlı dönüş

Robotik DHI saç ekimi sonrasında genellikle 6-7 saat gibi kısa bir süre içinde normal hayata dönülebiliyor. Kişilerin tıraş olmadan saç ekimi yaptırıyor olmaları da sosyal hayatlarına erken dönüşlerinde önemli bir etken.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!