Dr. Servet Terziler yazdı: İnce safir uçlu kalemle saç ekimi

Güncelleme Tarihi:

Dr. Servet Terziler yazdı: İnce safir uçlu kalemle  saç ekimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2023 07:00

Zaman içinde güçsüzleşerek canlılığını yitiren ve dökülen saçlar kişinin dış görünümünü, sosyal çevresiyle olan ilişkisini ve psikolojisini önemli ölçüde etkiliyor.

Haberin Devamı

Genetik yatkınlığın yanı sıra bazı spesifik nedenler saç dökülmesine yol açsa da ileri yaş, beslenme, hormonal durumlar, kronik rahatsızlıklar ve stres gibi faktörler de saç kaybının yaşanmasına neden olabiliyor.
Günümüzde saç ekimi alanında dünya üzerinde sıklıkla uygulanan, güncel teknoloji ürünü “safir FUE saç ekimi”yle kendi saçlarınızdan ayırt edemeyeceğiniz sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Elmastan sonraki en değerli doğal cevher olan safirin etkin bir şekilde kullanıldığı safir FUE saç ekimi, hem uygulama sırasında, hem iyileşme sürecinde hem de sonuçların başarılı olmasında tıbben kanıtlanmış pek çok artıya sahip.

Saç çizgisi önemli

Dr. Servet Terziler yazdı: İnce safir uçlu kalemle  saç ekimi

Haberin Devamı

Safir FUE saç ekimi uygulamasında, saç kökleri donör bölgeden alınmadan ve saç ekimi işlemi için mikro kanallar açılmadan önce kişinin yüz, saç ve baş yapısı ekimi yapacak doktor tarafından detaylı olarak değerlendiriliyor. Yapılan milimetrik ölçümler sonucunda saç çizgisi belirleniyor. Ekilen saçların kişinin kendi saçı kadar doğal durması açısından saç çizgisinin doğru belirlenmesi oldukça önemli. Konsültasyondan sonra kişi tıraş ediliyor.
Ardından kişiye, anestezi hekimi tarafından ağrı kesici ve rahatlatıcı ilaç kombinasyonu veriliyor. Etkisini hızlıca gösteren ilaç sayesinde kişi sakinleşip rahatlıyor; hafif bir uyku haline geçiyor. Sedasyonun yatıştırıcı etkisi kişinin stres yaşamamasını, lokal anestezi sürecini bile hissetmemesini sağlıyor. Yarı uyku hali yaklaşık 10 dakika sürüyor. Lokal anestezinin ardından ACell, saçlı deriye “microneedle” adı verilen bir cihaz ile enjekte ediliyor.

Dr. Servet Terziler yazdı: İnce safir uçlu kalemle  saç ekimi


Saç köklerinin ve kanalların canlanıp güçlenmesinin hedeflendiği işlem sonrasında saç ekimi uygulamasının ilk adımına geçiliyor. İlk olarak mikro motor ve mikro punch’lar yardımıyla saç kökleri (greft’ler) ense bölgesinden (donör bölge) FUE tekniği ile tek tek alınıyor. Toplanan greft’ler kalınlıklarına göre tekli, ikili ve üçlü olmak üzere gruplandırılıyor. Saçlar uzadığında simetrik görünüm oluşması için eşit aralıklarla toplanan saç kökleri ekim bölgesine, safir uçlu medikal kalemle V şeklinde açılan kanallara dikkatlice, tek tek ekiliyor.

Haberin Devamı

Kabuklaşma önleniyor

Safir FUE saç ekimi, kişinin durumu göz önünde bulundurularak ortalama 6 ila 8 saat içinde ve genellikle tek bir seansta tamamlanıyor.

Dr. Servet Terziler yazdı: İnce safir uçlu kalemle  saç ekimi


Safir FUE saç ekiminde kalem formundaki safir cevherinin kullanılması sayesinde diğer saç ekimi tekniklerine kıyasla daha az doku tahribatı yaşanıyor. Çok ince uçlu safir kalem, saç ekiminin yapılacağı alanda var olan saç köklerini ve kanalları zedelemeden mikro kanallar açılabilmesini sağlıyor. Kanalların mikro düzeyde açılması doku deformasyonunu en aza indirerek kabuklanmayı azaltıyor. Kabuklanmanın az olması ise hem ekilen köklerin çıkış açısının bozulmamasını hem de iyileşme sürecinin hızlanmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Kadın ve erkeklere uygulanabiliyor

Safir FUE saç ekimi donör bölgede yeterli miktarda saç köküne sahip tüm kadın ve erkeklere rahatlıkla uygulanabiliyor. Şakaklarda açılma, alın çizgisinin geriye gitmesi ve homojen seyrelme gibi tipik saç dökülmesi sorunları yaşayanlar için olduğu kadar mevcut saçlarının önemli bir kısmını kaybetmiş olanlar için de kalıcı çözümler sunuyor. Safir FUE tekniği için uygun aday olunup olunmadığı, uzman doktor tarafından yapılan kapsamlı muayene ve değerlendirmeler sonucunda belirleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!