Cilt kanseri ölümcül mü? İşte, tehlike arz eden cilt kanseri türleri

Güncelleme Tarihi:

Cilt kanseri ölümcül mü İşte, tehlike arz eden cilt kanseri türleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2022 17:32

Cilt kanseri, deri üzerinde oluşan etkilerle tehlikeli olarak atfedilebilecek kanser türleri arasında yer alır. Erken teşhisi halinde kontrol altına alınabilmesi daha mümkün olan cilt kanseri, ölümcül olup olmadığı ile de merak edilmektedir. Cilt kanserinde diğer kanser türlerinde olduğu gibi vücuda etki ve yayılım önem arz etmektedir. Peki, cilt kanseri ölümcül mü? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Cilt kanserlerinde ölüm riskinin, kanserin türüne göre değişmektedir. Ölüm ve rastlanma oranları anlamında cilt kanseri türleri çok farklılıklar içerir. Bazal hücreli kanserler deri kanserlerinin yüzde 80’nini oluşturur ve ölüm oranları çok düşüktür. Yassı hücreli kanserler ise yüzde 16 oranında görülür ve ölümcül seyredebilir. En çok korkulan tür ise malign melanom olarak adlandırılan türdür. Tüm deri kanserlerinin yaklaşık yüzde 4’ü oranında görülmesine rağmen deri kanserlerindeki ölümlerin yüzde 75’inden sorumludur. 

CİLT KANSERİNDE ÖLÜMCÜL TÜR MALİGN MELANOM NEDİR?

Malign Melanom, çok hızlı seyreden ve uzak organlara sıçrama potansiyeli en yüksek olan cilt kanseri türü olarak bilinir. Bu nedenle cilt kanserleri türleri arasında en ölümcül türdür. Geçmişte 5 kez güneş yanığı gelişmiş bireylerde melanom riski ikiye katlanır.

BAKMADAN GEÇME!