Ağlamak Kilo Aldırır Mı Verdirir Mi?

Güncelleme Tarihi:

Ağlamak Kilo Aldırır Mı Verdirir Mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 12:45

İnsanlar için kilo almak veya vermek çok önemlidir. Çünkü zayıf olanlar kilo almaya çalışırken kilolu olanlarda zayıflamaya çalışmaktadır. Tabi neyin kilo verdirip aldırdığını bilmek gerekir. Özellikle ağlayarak kilo veren insanlar vardır. Ancak istisnai olarak ağlayıp da kilo alan kişiler bulunmaktadır. Ağlamak kilo aldırır mı verdirir mi sizler için derledik.

Haberin Devamı

İnsanlara ilginç gelse de ağlamakla kilo alıp vermenin müthiş bir ilgisi vardır. Çünkü ağlamak kilo vermeye yardımcı olan bir şeydir. Özellikle ağlayan kişiler stres ve sıkıntı yaşarlar. Buda kişinin iştahsız olmasına neden olur. Doğal olarak kişide kilo kaybı yaşanması normaldir. Ancak bazı insanlar ağladıkları zaman kendilerini yemeye verirler. Buda kilo vermek yerine almaya yarar. Yani ağlayınca kilo açısından ortaya nasıl bir sonuç çıkacağı ancak kişilerin tutumuna bağlıdır. 

Ağlamakla Kilo Düzeni Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır? 

Öncelikle birçok durumun kilo alıp vermeye etkisi olduğunu bilmelisiniz. Bunun içerisinde akla bile gelmeyen durumlar bulunmaktadır. Bundan dolayı ağlamak ile kilo düzeni arasında bağ kurmakta oldukça kolaydır. Burada önemli olan ise ağlayan kişinin sergilediği davranışlardır. Çünkü kilo almak sürekli yemek yemek ve aktif yaşamı tercih etmemekle ortaya çıkar. Kilo vermek ise aktif olarak yaşamak ve dengeli beslenme ile sağlanır. Doğal olarak ağlayan kişinin davranışları bu konuda çok önemlidir.​​​​​​

Haberin Devamı

 Ağlamak ve kilo arasında sıkı bir ilişki olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü ağlayan bireylerde mutlaka birtakım değişiklikler görülecektir. Görülen değişiklikler kiloyu kesinlikle etkileyecektir. 

Ağlamak Kilo Aldırır mı Verdirir mi? 

Ağlayan kişiler genel olarak değerlendirildiği zaman kilo kaybettikleri görülür. Bu durum kişilerin ağlayınca mutsuz olmalarından kaynaklanır. Mutsuz olan kişiler yemek yemeyi akıllarına getirmezler. Zamanla azalan yemek yeme alışkanlığı kişide kilo kaybına yol açacaktır. Ayrıca ağlayıp da depresyona giren kişiler günden güne erimeye başlar. Buda zayıflama anlamına gelmektedir. 

Ağlayan kişiler içerisinde bazen de kendini yemeye veren kişiler görmek mümkündür. Bu durum nadir olsa da yine de vardır. Bundan dolayı kişi ağlayınca kilo vermek yerine almaya başlar. Hatta kişinin yemek yemekten keyif aldığı görülür. Bu bir anlamda yemekle avunmaktır. Doğal olarak bu kişiler için kilo alma süreci daha hızlı olacaktır. 

Haberin Devamı

Ağladıkça kiloda değişiklikler meydana gelmesi normaldir. Tabi bu değişiklikler beslenme düzenini çok fazla etkileme şansına sahiptir. Değişen bu beslenme düzeninde ya kilo kaybedilir ya da kilo alınır. Genelde ağlama süresinde yemekle alaka kesilmektedir. Buda kilo vermenin daha yüksek bir ihtimal olduğunu ortaya çıkarmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!