2022’de en çok tercih edilen estetik uygulamaları Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı

Güncelleme Tarihi:

2022’de en çok tercih edilen estetik uygulamaları Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2023 15:35

Yarın, 2023’ün umut dolu ilk günü. Yeni yılda her hafta en çok merak edilen ve ilgi çeken konularla buluşacağız. 2023’te en çok konuşulacak ameliyatsız estetik trendlerini önümüzdeki hafta açıklayacağım. Peki 2022’de en çok hangi uygulamalar tercih edildi, gelin birlikte bakalım.

Haberin Devamı

1-Birincilik botoksun
Her sene olduğu gibi bu sene de botoks birinciliği kimseye kaptırmadı. Özellikle son yıllarda mimiklere ve kişinin özgün kas yapısına saygı duyularak yapılan doğal botoks, en çok tercih edilen uygulama oldu.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kırışıklıklarla mücadelede elimizde pek çok yöntem olmasına karşın mimik çizgilerinin önlenmesi, göz çevresindeki kaz ayağı kırışıklıklarının, alın çizgilerinin, kişiye sert bir ifade veren ve kaşların daha düşük durmasına sebep olan kaş ortası mimik çizgilerinin önlenmesinde botoks yıllardır altın standart olmayı koruyor.
Ancak 50 yaş ve üzeri kişilerde botoks tek başına yeterli değil, kombinasyon tedavileriyle kolajen ve hyalüronik asit desteği de gerekli.

2022’de en çok tercih edilen estetik uygulamaları Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı

Dermatolog Dr. Neslihan Dolar

Haberin Devamı

Badem göz botoksu
Bu sene en çok tercih edilen botoks uygulamalarından biri, badem göz botoksu oldu. Düz kaşların ve çekik gözlerin moda olmasıyla badem göz botoksu uygulatanların sayısı arttı.
Kaşlarına aşırı kavis istemeyen, daha çekik ve gergin bir göz hattı arzu eden kişilerin tercihi olan badem göz botoksu, ip veya dolgu istemeyen kişiler için de alternatif oldu. Bu yöntem, kaşları doğal yapısında kaldırırken, göz kapaklarının düşmesini önleyerek kişiye daha dinç ve genç bir bakış sunuyor.

2- En sık yapılan ikinci uygulama: V Lift (6+1Nokta Tekniği)

Yüzündeki nem ve parlaklık kaybından, sarkmalardan şikâyetçi olan ancak dolgu yaptırmak istemeyen kişilerin tercihi, “6+1 Nokta Tekniği” diye de bilinen V Lift uygulamasıydı.
Yaşla birlikte yüzdeki kolajen ve hyalüronik asit azalır, cilt nemini, parlaklığını ve sıkılığını kaybeder. Aynı zamanda yüzdeki yağ petleri ve dokular aşağı doğru sarkar. Bağlar, dolu bir alışveriş filesi gibi kendini aşağı bırakır.
V Lift yönteminde, yüksek yoğunluklu hyalüronik asit, kişinin kendi kolajen yapısını uyaran kolajen öncüsü peptit ve aminoasitlerle asıcı bağlar tamir edilir ve cilt altı doku kendi kolajenini artırma yoluyla sıkılaşır.
Cilt nemlenir ve parlar. Sadece tek bir seans şeklinde yapılan ve 15 dakika süren bu uygulama sonrasında asıcı bağların onarımı ile yüz ovali düzelir. Kolajen sentezinin artması ve hyalüronik asit desteğinin sağlanmasıyla cilt altı dokunun hacmi ve canlılığı geri kazandırılır.
Kişinin doğal görünümünden ödün vermeden yapılan bu uygulama diğer gençlik aşılarına kıyasla kısa sürede sonuç verdiği, etkisi daha uzun sürdüğü ve tek seans olduğu için daha çok tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

3-Bronz madalyanın sahibi gençlik lazeri

Teknolojinin de ilerlemesiyle cilt yenileme tedavilerinde oldukça başarılı yöntemler bulundu. Bu seneye damgasını vuran uygulamalardan biri de BBL tedavisiydi.

2022’de en çok tercih edilen estetik uygulamaları Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı

Güzel görünmek, sağlıklı bir ciltle başlar. BBL yani gençlik lazeri, yeni dünya düzeninde dijital ışıklarının yıprattığı cildi eski ışıltısına kavuşturup, yoğun iş temposunun ve yılların getirdiği yorgun görüntüyü ortadan kaldırmak için en ideal yöntem. Bu yöntem hem leke, hem sarkma, hem kızarıklık ve hassasiyet, hem de cilt kırışıklıklarında en doğal ve uzun süre etkili sonuçlarıyla ön plana çıkıyor.
Amerika’da 15 yılı aşkın süredir “Forever young” yani “Sonsuz gençlik” sloganıyla kullanılan ve çok sık uygulanan (Broadband light therapy/BBL) ışık tedavisi, cilt altı hücrelere genetik düzeyde etki ederek uzun yıllar gençliğimizi korumamızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Bu yöntemle 10 yaş gençleşmeye hazır olun

Uzun süreli klinik çalışmalarla BBL Forever Young’ın cildin yaşlanmasını durdurduğu kanıtlanmıştır. Yapılan çalışmaların sonunda hastaların olduklarından 8-10 yaş daha genç göründüğü görülmüştür. Hatta pek çok hastanın tedaviye başlamadan önceki hallerinden bile daha genç göründükleri tespit edilmiştir. Stanford Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre uygulama yapılan kişilerin ciltlerinin 10 yıl kadar gençleştiği ve bunu da korudukları görülmüştür.

Gençlik lazeri nasıl uygulanıyor?
Uygulama, son derece konforlu ve acısız. Süresi, yapılacak bölgeye göre değişmekle beraber ortalama 20-40 dakika. Bu tedavinin en göze çarpan tarafı; ciltteki tüm yaşlanma belirtilerine aynı anda etki ediyor olması. BBL öncelikle cildin genel problemlerinin tedavisini sağlıyor. Leke, ince kırışıklıklar, akne, kılcal damar problemleri, cilt renk tonu kaybı, hamilelik sonrası karın sarkmaları, boyun ve vücudun çeşitli yerlerindeki sarkmalar, BBL ile yapılan tedavide kısa sürede giderilebiliyor.
BBL tedavisin en önemli aşamalarından biri ise “Skintyte” olarak adlandırılan cilt sıkılaşmasını kısa sürede sağlayan ve en çok tercih edilen fonksiyonu. İnfrared dalga boyundaki bu uygulama, cilt altına inen fotonların yardımıyla kolajen sentezini tetikliyor, yeni elastin liflerinin oluşumunu sağlıyor. Cilt, eski elastik yapısına bürünüyor.
Bu yöntem, özellikle düzeltilmesi zor olan boyun ve karın bölgesindeki cilt sarkmalarında son derece etkili. Özellikle jawline hattının belirgin olmasını isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen sıkılaşma başlığı yüzde ve gıdı bölgesinde belirgin toparlama sağlıyor.
Geçtiğimiz sene en sık yapılan ameliyatsız estetik uygulamalar botoks, cilt sıkılaştırma tedavileri ve cilt yenileme tedavileri oldu.

BAKMADAN GEÇME!