Sağır Sultan

Güncelleme Tarihi:

Sağır Sultan
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 20:44

Haberin Devamı

Beady EyeDifferent Gear Still SpeedingBeady Eye Records

Oasis’le mukeyese kabul etmez

Liam ve Noel Gallagher kardeşleri tanırsınız. Çıkartamadıysanız Oasis diyeyim, tam olsun. Tüm kariyerlerini kavgayla geçiren Gallagher kardeşler, sonunda grubun sonunu getirmişti. Kanımca, dünyanın gördüğü en büyük gruplardan biriydi. Beady Eye, Liam’ın başını çektiği yeni bir grup. Yeni hiçbir şey yok, hala The Beatles esintili vokaller ve bol ekolu bir sounda sahip. Bestelerin de çok müthiş olduğunu söyleyemem, hatta çoğu sıkıcı. Dünyanın en kötü albümü değil elbette fakat Oasis’le karşılaştırınca (ki buna hakkımız var) eldeki malzeme biraz boş. Four Letter Word gibi tempolu bir şarkıyla açılan albüm, Millionaire ve The Roller’la devam ediyor. İlk iki parça, ilk single olarak yayınlanan The Roller’dan çok daha iyi. Zaten ülkeleri İngiltere’de çıktığı anda ancak 31’inci sıraya yerleşti, sonraki hafta 68’inciliğe kadar düştü. The Roller özellikle nakaratına kadar The Beatles’ın klasik formülünün karbon kopyası gibi. Albümde bu parçanın ardından Beatles And Stones geliyor. Different Gear Still Speeding’in genel sound’u sürekli değişiyor. Elbette her parçanın kendine has bir ruhu olmalı fakat albümün duruşunu bozan hareketler genel ruhu da öldürüyor. Sonuç olarak Four Letter Word, The Beat Goes On, Wind Up Dream ve Millionaire dışında pek elle tutulur parça yok.

Haberin Devamı

Willie NelsonCountry MusicRounder / Pgd

Safkan country müzik

Willie Nelson, yaşayan en büyük country müzik efsanesi. 78 yaşındaki çınar, son albümüyle yine karşımızda. Şimdiye kadar çocuk şarkıları da söyledi, pop, blues veya bluegrass türlerinde de albümler yayınladı. Son albümünde, gerçek anlamda country’nin köklerine dönmüş. İçinde ne bluesvari bir etki var ne de başka bir türe gönderme. Country müziğini sevmiyorsanız albüme gözünüz bile kaymasın. Satan Your Kingdom Must Come Down için, gerek temposuyla gerek sound’uyla uzun zamandır dinlediğim en iyi parça diyebilirim. Albümün prodüktörü, efsane T Bone. Eğer country müzikten hoşlanıyorsanız 15 parçalık bu albümün tamamı size göre. Ancak 20 dakika dayanabilirim derseniz Seaman’s Blues, Man With The Blues, Pistol Packin’ Mama ve Nobody’s Fault But Mine işinizi görecektir.

Haberin Devamı

Aydilge KilitDokuzSekiz Müzik Yapım

Sessiz sedasız aynı yolda

Aydilge Sarp’ın, beste ve söz yazımı konularında gayet başarılı olduğunu ilk albümünden beri biliyoruz. Yeni albümde çalıştığı isimler de enstrümanlarına gayet hakim isimler. Durum bu olunca eldeki malzeme de iyi oluyor. Kilit isimli albümde iki kilit parça var. Adını veren şarkı ve Takıntı. İkisinin de nakaratı vurucu ve akılda kalıcı. Tüm parçaların sözleri Aydilge’ye ait, müziklerse Cem Sarıoğlu imzası taşıyor. Balad diyebileceğimiz parçalar da var. Tek eleştirim, parça dağılımıyla ilgili olabilir. Çok hareketli başlayan albümün temposu sonlara doğru fazla düşüyor. Cem Sarıoğlu, Feryin Kaya, Berke Can Özcan ve Alen Konakoğlu gibi müzisyenlerin çalıştığı albümü, Aydilge’nin sesinin seviyorsanız beğenirsiniz.

Haberin Devamı

Vive La France 5Sony Music

Toplamanın sürprizi Zaz

Toplama albümler konusunda sabit fikirliyim, çünkü hepsinde birkaç eksik bulurum. Bu toplama albüm genel bakış açımı değiştirmese de eli yüzü düzgün duruyor. Sanatçı isimleri tanıdık gelmese de şarkıları dinlediğinizde hemen hemen hepsini hatırlayacaksınız. Patricia Kaas, Sylvie Vartan, Joe Dassin ve Arielle Dombasle gibi sanatçıların albümde elbette ismen bir ağırlığı var, fakat başka birkaç isimden bahsetmemek olmaz. Notre Dame De Paris müzikalinin Quasimodo’su Garou’nun solo albümlerini hiç beğenmesem de Aimer d’ Amour parçası toplamaya yakışmış. Edith Piaf’tan aşina olduğumuz Je n’en Connais Pas La Fin, albüme Jeff Buckley yorumuyla eklenmiş. Buckley’in yorumunda sadece nakarat Fransızca, gerisi İngilizce. İsveçli 25 yaşındaki caz vokalisti Fredrika Stahl’ın sayılı Fransızca parçalarından Ou Veux-tu Aller? dinlenmesi gerekenler arasında. Michel Fugain’in Une Belle Historie’ını, Issız Adam deyince hemen hatırlayacaksınız. Bu toplamada beni şaşırtan tek parça Zaz’a ait. Les Passant parçasıyla albüme giren grup, fransa’da sokak müziği yaparak ünlenmişti. Hatta youtube’da üç milyonun üzerinde izlenmişlikleri var. Vive la France, sırf Zaz’ın solisti Isabelle Geoffroy’un çatallı ve müthiş sesiyle tanışmak için bile alınır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!