Safina türkü söyleyecek

Güncelleme Tarihi:

Safina türkü söyleyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 01:14

İtalyan tenor Alessandro Safina, bu akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkıyor. Daha önce de İstanbul’da konser veren ve Sezen Aksu’yla düet yapan Safina’ya bu kez sahnede Meyra ve ENBE Orkestrası eşlik edecek.

Haberin Devamı

* ENBE, Meyra ve Alessandro Safina, nasıl bir araya geldi?

Behzat Gerçeker: Alessandro, yeni albümü için Meyra’yla düet yaptı. Biz de düetin müziğini çaldık. Birliktelik böyle başladı diyebiliriz.

* Hangi şarkıda birlikte çalıştınız?

Meyra: “Da Troppo Tempo”da... Bu şarkının orijinali Milva’nın. Türkiye’de de yıllar evvel bir aranjman yapılmış ve Ajda Pekkan seslendirmiş.

* Albümde Meyra Hanım’la çalışmaya nasıl karar verdiniz?

Alessandro Safina: Ben prodüktör değil, müzisyenim. Bu tarz müzikal işbirliklerinde birileri aracı olur ve bir araya gelinir.

Meyra: Menajerim Alp Çağrı Günal aracılığıyla tanıştık. Ben Safina’yı çok beğenerek takip ediyordum. “Luna” şarkısına da bitiyorum. Onunla düet yapmak, hayallerimde vardı. Benim seslendirdiğim şarkıları dinledikten sonra Safina da düet fikrini severek kabul etti. Kariyerimde çok önemli bir yeri olacak bu çalışmanın.

KİMSENİN SIKILMAYACAĞI BİR MÜZİK ZİYAFETİ

* Açıkhava’daki konser için nasıl bir repertuvar hazırladınız?


Behzat Gerçeker: ENBE’nin ve Meyra’nın soloları olacak. Alessandro zaten bizim starımız. Konser için dünya müzikleri seçtik. Kalbimizi müzikseverlere vereceğiz.

Meyra: Bu konser çok başka olacak. Çünkü burada ENBE Orkestrası ve Alessandro Safina’yla birlikte çok güzel bir ekip olduk. Kimsenin sıkılmayacağı bir müzik ziyafeti bizi bekliyor.

* Konser sizi heyecanlandırıyor mu?

Alessandro Safina: İlk olarak Arena’da konser vermiştim, oradan güzel anılar kaldı. Uzun zamandan sonra yeniden İstanbul’da sahne alacak olmak bana çok iyi hissettiriyor.

* İlk İstanbul konserinizden aklınızda neler kaldı?

Alessandro Safina: İstanbul, gördüğüm en güzel şehir. İlk konserimde inanılmaz bir atmosfer vardı, izleyici de harikaydı. İnsanların sıcakkanlı olması çok güzel. İleride İstanbul’da daha fazla konser vermeyi istiyorum.

* Meyra Hanım ve Behzat Bey’le uyumunuz nasıl?

Alessandro Safina: Meyra, zaten harika bir kadın. Behzat Bey de çok iyi bir müzisyen. Ben güzel bir uyum yakaladığımızı düşünüyorum.

SEZEN’İ UZUN ZAMANDIR GÖRMÜYORUM

* Daha önce de Sezen Aksu’yla aynı sahneyi paylaştınız. Türk sanatçılarla çalışmak nasıl sizce?


Alessandro Safina: Sezen’i uzun zamandır görmüyorum... Kendisiyle “Bile Bile” şarkısını seslendirmiştik. Sezen’le çalışmak bir onurdu. Onunla yakaladığım çalışma fırsatı çok güzeldi, çok profesyonel bir çalışmaydı. Meyra’yla da öyle oldu.

* Türkler ve İtalyanlar arasında benzerlikler olduğu söylenir hep. Sizin de dikkatinizi çekti mi bu durum?


Alessandro Safino: Evet, evet... Bu yaz tatil için Bodrum’a geldim. Kaldığım yer çok güzeldi. Oradayken bu benzerlik benim de dikkatimi çekti. Belki Milano’dakiler gibi değil ama Roma ya da başka şehirlerdeki arkadaşlıklar ve misafirperverlik konusunda arada büyük benzerlikler var.

* Açıkhava konserinde müzikseverleri başka neler bekliyor?


Behzat Gerçeker: Aslında sürpriz olsun istiyorduk ama yine de söyleyeyim; Alessandro bir türkü seslendirecek. Şimdi türküye çalışıyoruz. Buradaki amaç sadece eğlenmek değil, başka bir seviyede müzik yapmak.

Meyra: Evet, herkesin bildiği aşk şarkılarını söyleyeceğiz, kalplere dokunacağız.

Haberin Devamı

RİSKSİZ HAYAT SIKICI OLMAZ MI

Haberin Devamı

* Türkiye’de çıkarmayı düşündüğünüz yeni albüm, müzikseverlerle ne zaman buluşacak?

Alessandro Safina: Yıl sonunda. Güzel bir albüm oldu.

* Türkiye’deki müzisyenler albümlerinin satmadığından şikayet ediyor, bu konuda bilginiz var mıydı?

Alessandro Safina: İtalya’da albüm satışları tamamen bitmiş durumda. Ekonomi de bitik durumda zaten. Türkiye’nin ekonomisi şu an İtalya’dan daha iyi. Benim bu albümü yapma nedenim de çok satması değil, amacım müzikseverlerle buluşmak.

* Bu bir risk değil mi peki?

Alessandro Safina: Risksiz bir hayat çok sıkıcı olmaz mıydı?

* Sizlerin yeni albüm projeleri var mı?

Behzat Gerçeker: Bizim albümümüz aralık ayında çıkacak. DMC’yle anlaştık. Ondan önce de Funda Arar’la yaptığımız bir düet var, o çıkacak.

Meyra: Benim de inşallah kışın çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!