Sacları moda oldu

Güncelleme Tarihi:

Sacları moda oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Amerikan sinemasının ünlü yuncusu Sigourney Weaver, filmlerindeki saç modelleriyle, kadın dünyasında yeni bir moda yarattı. Ünlü yıldızın, olay yaratan filmlerindeki saç modelleri, hayranları tarafından taklit ediliyor. Örneğin 1979'da çevrilen ve büyük yankı uyandıran ‘‘Alien’’ filmindeki kabarık saç modeli, geçen yıl gerçekleştirilen ve Vinona Ryder'ın da rol aldığı ‘‘Alien Resurrection’’ filminde de tekrarlandı. Genç kadınlar, Sigourney Weaver'in bu saç modelini benimsediler.

Özellikle karakter rolleriyle dikkat çeken Weaver, filmlerindeki oyunculuk gücüyle akıllarda yer ederken, saç modellerinin taklit edilmesi de bir tesadüf değil. Kendini filmdeki karakterle bütünleştiren sinemaseverler için bu tür değişiklikler normal karşılanıyor.

‘‘Alien’’ın yarattığı yankının ardından 1979-1997 yılları arasındaki dönemde ise Sigourney Weaver, değişik saç modelleriyle dikkat çekti. 1983'te ‘‘The Year of Living Dangerously’’ filminde saçları uzun ve bukle bukleydi. 1986'da ‘‘Half Moon Street’’ filminde kısacık saçlarıyla dikkat çekti. 1992'de ‘‘Alien 3’’ filmi için saçlarını kazıttı. 1995-96'da ‘‘Dave Copycat’’ filmi için saçlarını uzattı.

Kırk sekiz yaşındaki Sigourney Weaver için saç modelini sürekli değiştirmek bir alışkanlık oldu. Oysa, yarım yüz yıl önce Veronica Lake, her filminde, yüzünü yarı yarıya kapatan saç modeliyle ün yapmıştı. Günümüzde de Julia Roberts, Meryl Streep, Emma Thompson gibi ünlü yıldızlar da filmlerdeki saç modelleriyle dikkat çekiyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!