Saçlar yaşlanmasın

Güncelleme Tarihi:

Saçlar yaşlanmasın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Saçları yılların etkisinden korumanın imkanı yok mu? Uzmanlar bu soruya olumlu yanıt veriyorlar. Ancak önlem almaya yirmili yaşlarda başlamalısınız. Hangi yaşlarda saçlarınız için neler yapabileceğinize bir göz atın:

Vücuttaki hormonlar, yıllar boyunca değişime uğradığı için saçlar da bu değişimden etkileniyor. Cilt ve tırnakların da hormon değişiminden çok etkilendiğini ekleyelim. Açık renk saçlar zamanla koyulaşıyor ya da aklaşıyor. Saç telleri inceliyor. Saçın hacmi küçülüyor. Eski gür saçların yerini başı ancak örten ince telli bir saç yığını alıyor. Hamilelik ve menopoz döneminde saçların bazı değişikliklere uğradıkları biliniyor. Yirmili yaşlardan itibaren saçlarınızı bakıma almalısınız.

20'li yaşlar

Saçlar gürdür. Kolay şekle girer. Fakat bu yaşlarda saç rengi değiştirme merakı başlar. Düz saçlılar perma yaptırmak isterken kıvırcık saçlılar ise aksine saçlarını düzleştirmeyi düşünürler. Sık sık kimyasal işlemlerden geçirmek saçlar için zararlıdır. Saçların rengini ve özelliklerini değiştirme hevesine fazla kapılmak doğru değil. Kimyasal maddeler, saçlara zarar verir, gücünü azaltır. Bir süre sonra da saçlarınızın dökülmeye başladığını görürsünüz.

30'lu yaşlar

Bu dönemde ten rengi solmaya başlar. Saçların renginin teninize uymadığını farkedersiniz. Bu yıllar kadınlar için genellikle doğum yapma dönemi olduğu için çok dikkatli davranılmalı. Hamilelik dönemlerinde saçları besleyen vitaminler ve hormon tedavisiyle saç kaybını önlersiniz. Ayrıca doğumdan sonra hayat normale döndüğü zaman saç dökülmesi de kesilir. Bu yaşlarda saçları sık sık boyatmak tehlikelidir.

40'lı yaşlar

Saçların arasında beyaz tellere rastlamaya başlarsınız. Bu yaşların en büyük problemi saçların ağarmaya başlamasıdır. Saçlar önce kırlaşır, sonra yavaş yavaş beyazlaşmaya başlar. Saçlarınızın arasındaki beyaz telleri koparmaya çalışmayın. Saçlarınızın kırlaşmaya başlaması size ayrı bir güzellik verecektir. Bu güzelliği boya ile bozmayın.

50'li yaşlar

Artık saçlar dökülmeye başlar. Ayrıca saç tellerinin de inceldiği görülür. Bu dönemde saçları kat kat kestirmek akıllıca bir davranış olur. Kabarık saç modellerini denemeyin.

60'lı yaşlar

Saçların uzaması yavaşlar. Daha kuru ve cansız görünürler. Bu dönemde saçlar sık sık yıkanmalı ve perma yaptırmaya pek heveslenilmemeli. Saçların gün aşırı yıkanması, onların daha canlı görünmelerni sağlar. Kepek sorunu varsa bu hemen halledilmeli. Saçlarınızın uçlarına şekillendirici uygulayabilirsiniz, ama sakın saç diplerine şekillendirici değdirmeyin.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!