Saçınız ve makyajınız o geceye özel olsun

Güncelleme Tarihi:

Saçınız ve makyajınız o geceye özel olsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 00:00

Yılbaşı gecesi sadece şık olmak yetmiyor. Saç ve makyajınız da rutinin dışına çıkmalı. Her zaman yaptığınız, sıradan günlük makyaj ve saç bu geceyi kurtarmaz. Gecenin kendine özgü renk ve heyecanına uyum gösterebilmeniz için yüzünüzde de ışıltıya, göze çarpan renklere ihtiyacınız var.

Etiler MOS’un sahibi Murat Kayabaşı yılbaşı gecesi için iki farklı topuz taradı. Makyözü Ebru Takım da makyaj önerilerinde bulundu.

Kayabaş, yılbaşı için "illa ki topuz yaptırın" diyor. Topuzlar için dakikalarca mizample makinelerine girmeye gerek yok aslında. Maşa yardımıyla bukle bukle yapılan saça, elle şekil vererek gayet şık topuzlar yapmak mümkün. Özellikle 60’lı yılların vaglı saçları, topuzları çok moda. Kayabaş’a göre, topuzu en iyi sarı saç gösteriyor. Koyu renk saçları tepede toplamak ideal. Saçın rengi açıldıkça, enseye iniyor topuzlar.

Uzun saç da çok moda. Eğer uzunluğu yetmiyorsa, saç eklemek mümkün. Çıt çıt veya kaynak saçları aralara yerleştirerek arzulanan uzunluk ve hacmi elde etmek zor değil.

Saçınız çok kısaysa da dert etmeyin. Peruk yine revaçta. Uzun bir peruk gece gezmelerinizi başarılı bir şekilde renklendiriyor. Jöle ile dimdik yapmak da farklı bir hava katabilir.

Tam tersi saçınız uzun, kestirmeye kıyamıyor ama kısa saçlı görünmek istiyorsanız yine peruk deneyebilirsiniz. Peruğu sadece perçem olarak takmak bile mümkün. Yeterki biraz cesaretiniz olsun.

Kayabaş, yılbaşı topuzlarının giyilen kıfayete göre, taşlı tokalar, taraklar, taçlarla daha gösterişli hale getirilebileceğini söylüyor. Ancak eğer böyle bir aksesuvar kullanacaksanız, takıdan vazgeçmeniz gerekiyor. Saç aksesuarlarını da kıyafetinize göre seçmeniz lazım.

Kayabaş, yaptığı her iki topuzda da saç süngerinden yardım aldı. Topuzun gece boyunca, danstan, hareketten ötürü düşmemesi için topuz süngeri kullanılıyor. Saçın içinde gizlenen topuz süngeri, hem hacim veriyor hem de topuzu tutuyor.

BU TOPUZDA SAÇLAR ÖNCE MAŞAYLA KIVRILDI

Dalgalı saçtan oluşan topuz için saçı maşayla kıvırdı. Saçın arkasına aynı renkte ve yine maşayla kıvrılan çıt çıt saç ekledi. Daha sonra yerleştirdiği topuz süngerini saçla kapattı. Sadece ellerini ve firketeleri kullanarak saçın kıvrımlarını bozmadan ensede gevşek bir topuz yaptı. Biraz daha ışıldamak istiyorum derseniz de fotoğraftaki gibi taçlı bir toka takmanız mümkün.

BU TOPUZ YAPILIRKEN EK SAÇ KULLANILDI

Kayabaş ikinci ve daha iddialı olduğunu söylediği topuzunda bu kez fön makinesi ve fırça kullandı. Düz fönden sonra başın üstünde topladığı saça aynı renkte, atkuyruğu şeklinde saç ekledi. Yine topuz süngerinin etrafını bu eklediği saçla sardı. Pullu ve tüylü bir tokayı da yanına iliştirdi. Topuz daha yalın ama şık görünmek isteyenler için ideal.

SİZ DE DENEYİN

Ebru Takım hemen herkese yakışabilecek bir yılbaşı makyajı yaptı. İşte Takım’dan adım adım yılbaşı makyajı:

Ciltte en alta ten rengi bir fondöten sürün.

Ardından da daha bronz renkte bir pudra. Birinin açık, diğerinin koyu renk olması yüze daha aydınlık bir ifade veriyor.

Gözlerin altına, makyaj esnasında dökülen malzemeleri tutması ve sonrasında daha kolay temizlenmesi için transparan pudra sürün (varsa tabii ama şart değil).

Göz makyajına aydınlatma işlemiyle başlayın. Artık far paletleri bile bu işlemin uygulanma sırasına göre hazırlanıyor.

Siyah, koyu gri, koyu kahveyle gözleri koyulaştırın.

Eye liner sürün. Üzerine far fırçanızla, koyu renk fardan hafifçe yayın.

Gözün altına, kirpiklerin tam dibinden yine koyu renk bir kalem veya farla çizgi yapın.

Takma kirpikler şahane. İster tek tek, ister bütün halinde taktırın. Ebru Takım, kirpikleri bu takma işleminden sonra mutlaka kıvırıyor. Ardından rimelliyor. Bir çılgınlık yapayım derseniz, yeşil, pembe gibi renklerden oluşan kirpikleri de deneyebilirsiniz.

Göz makyajı bittikten sonra kapağa ve altına yine fırçayla simler serpiştirin.

Allıkla yanaklara renk verin.

Son dokunuş dudaklara... Takım çok açık ama parlak bir renk tercih etti. Siz de kendinize göre bir ruj sürün. Ama mutlaka gecenin ruhuna uygun, ışık ışıl olsun.

Takım, tüm yüze makyaj sabitleyici sıktı. Bu makyajın 12 saat boyunca dayanmasına yardımcı oluyor.

YA GÖZÜ YA DUDAKLARI VURGULAYIN

Makyaja başlamadan önce yüzü iyice nemlendirmek, pul pul görünmenin önüne geçer. Yüze parlaklık verir.

Bu yıl her zamankinden daha koyu gözler görüyoruz. Makyaj yaparken seçiminizi yapın. Ya gözünüz ya da dudaklarınız ön planda olsun.

Göz makyajını vurgulayacaksanız, lacivertle, toprak tonu arasında tüm renkler mevcut. Seçimi size kalmış. Bu yıl dumanlı gözler çok moda. Gölge renginizi gözkapağının tümü üzerinde kullanarak dumanlı bir göz yaratabilirsiniz. Bunun için kiprik çizgisinden başlayarak yukarı doğru yayın. Gerçek dumanlı görünüm elde etmek için farı birkaç kez sürün.

Gencim, çılgınım, renklerde sınır tanımam diyenlerdenseniz... Altın, gümüş, yeşil hemen her renk allı, pullu farı kolayca bulmanız mümkün.

Göz makyajınız illaki kıyafetinizle uyumlu olması gerekmiyor. Makyaj da aynen kıyafetiniz gibi sizin aksesuarınız. "Makyajınızı beyaz giydiğinizi farzederek yapın. Böylece gerçek güzelliğiniz ışıldar" diyor, uzmanlar.

Işıltılı eyelinerlar yine çok gözde. Yılbaşına çok yakışır!

Dudaklara vurgu yapmayı tercih ettiyseniz... Sadece 2007 değil, 2008 de kırmızı dudakların yılı. Yakut, bordo ve koyu kırmızı tonlarda rujları deneyin. Kırmızı özel gecelere çok yakışan bir ruj rengi.

Saçınızı boyatacaksanız tek renkleri (koyu kahve, bakır ve bal-dore rengi) çok moda.

Dekolte bölgesine sedefli bir nemlendirici ve oto bronzan sürmeyi deneyebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!