Saç trendinizi seçin

Güncelleme Tarihi:

Saç trendinizi seçin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2007 00:00

Her sezon bir trend analizi yapan saç bakım markası Pantene’in açıkladığı 2007 yaz trendlerine göre bu yaz kadınlar beşe ayrılacak. Geleceğe dönüş trendine uygun olarak uzaylı gibi giyinenler, sahne romantizmi trendini benimseyip prensese dönenler, 60’ların tasarımlarını üzerlerinden çıkarmayıp siyah beyaz filmlerin ruhunu yansıtanlar, Sade Zenginlik trendinin uzun saçlı kadınları ve spor şıklar... Peki siz hangisisiniz?

GELECEĞE DÖNÜŞ

Bu trendde kadın bir yandan güçlü, bir yandan savunmasız. Tasarımlar keskin hatlı, hal böyle olunca kadınlar robota benziyor. Altın rengi metalik renklerle makyaj yapılmış yüzü erkeksi ama hálá seksi... Teknik ve fiziksel kusursuzluk ön planda. Robot-insan kusursuzluğunu tamamlamak için saçlar arkaya yatırılıyor; dağınık görünen tek bir saç teli dahi yok. StarWars evrenindeki Kraliçe Amidala’nın ya da Uzay Yolu dizisindeki Teğmen Ohara’nın saçları bu trend için verilebilecek en iyi örnekler. Çünkü saçların düzenli duruşu arkada toplanmış bir topuzla mükemmelleştiriliyor. Saçların ıslak görünümde olması tercih sebebi.

SADE ZENGİNLİK

Uzun zamandır ortalıklarda görünmeyen düz, mücevheri andıran parlak renkler, sade zenginliği simgelemek için geri dönüyor. Hollywood’un altın çağının modern, basitleştirilmiş bir yorumu. Bu trendin kadını çok renkli. Saçları doğal, uzun, dolgun ve parlak. Bazen hafif dalgalı, bazen düz ve gür.

SAHNE ROMANTİZMİ

Bu trend incelikli bir lüksü, uçarılığı ve oyunbazlığı simgeliyor. Kabarık fırfırlar, havalı katlar ve saça takılan rengarenk kumaşlar en önemli detaylar. Kadınlar adeta bir karnaval kraliçesi gibi... Saçlar oldukça süslü. Saçın önüne ve arkasına takılan çiçekler, çiçek buketleri ve fiyonklar dikkat çekiyor. Işıltılı saç ruloları ve karmaşık topuzlar da var.

60’LARIN TASARIMLARI

60’lı yılların tuhaf modasından ilham alan bu trend geçmişe dönük bir lüksü yansıtıyor. Tasarım basitleştirilirken, ayrıntılar baskı ve süslemelerde ortaya çıkıyor. Saçlar geometrik kesimli, perçemler genellikle hacimli ve kırpık. Salon saçları yerine özgür ve doğal bir görünüm hákim. Yüzün güzelliği, saçların yüzün etrafında ve başın arkasında asimetrik biçimde kesilmesiyle belirginleştiriliyor.

SPOR ŞIKLIK

Spor giyim iş kıyafetiyle birleştirilerek, iş kadınları için yeni, rahat ve şehirli bir üniforma yaratılıyor. Bu sezonun forması, daha yumuşak, daha seksi, daha spor ve bedeni daha fazla açıkta bırakan giysiler. Saçlar bir kadın yöneticinin kendine olan güvenini vurgulamak için serbest ve doğal halde bırakılıyor. Hafif bir fönle biçimlendiriliyor. Bu trendin sunduğu en güzel rahatlık ise saçları şekillendirmek için saatler harcamaya, çok özenmeye gerek olmaması.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!