Sinan Çetin'in Oğlu Rüzgar Çetin Kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Sinan Çetinin Oğlu Rüzgar Çetin Kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 11:44

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, dün gece Beşiktaş’ta otomobili ile seyir halinde iken bir polis aracına çarptı. Kaza sonrası ağır yaralan polislerden biri şehit olurken diğer polis memurunun durumu ise ciddiyetini koruyor. Peki Rüzgar Çetin Kimdir? Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin ile ilgili bilinmeyenler haberimizde…

Haberin Devamı

Dün gece itibariyle Beşiktaş’ta karıştığı bir trafik kazasında bir polisin şehit olmasına neden olan Rüzgar Çetin ile ilgili merak ettiklerinizi sizler için derledik. İşte Rüzgar Çetin’in hayatı…

RÜZGAR ÇETİN KİMDİR?

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in dört oğlundan en büyüğü olan Rüzgar Çetin, 1985 doğumludur. 31 yaşındaki Rüzgar Çetin, bugüne kadar gece hayatı ve karıştığı olaylar ile sık sık medya dünyasında konu olmuştur.

Bir dönem oyuncu olmak istediği ile gündeme gelmiş ancak daha sonra yaptığı “Oyunculuk bana göre değil” açıklaması ile bu hayalinden vazgeçmiştir.

Babası Sinan Çetin, onu işi öğrenmesi için Taksim’de bir şirketine stajyer olarak vermiştir. Kendini bu alanda geliştiren Rüzgar Çetin daha sonra emlakçılık sektöründe faaliyet gösteren bir şirket kurmuştur. Şimdilerde Cihangir'de çok sayıda emlağı olan babasının emlaklarını yönetmekte.

Haberin Devamı

Sinan Çetinin Oğlu Rüzgar Çetin Kimdir

SİNAN ÇETİN KİMDİR?

1953 yılında Van'ın Bahçesaray ilçesinde doğan Sinan Çetin, 1970’li yıllarda resim ve fotoğraf alanında ufak çalışmalar yaptı. 1977 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat tarihi Bölümünden mezun oldu.

Aynı yıl Baskın ve ardından Halı Türküsü adlı belgesellerin yönetmenliğini yaptı. Sinema dünyasına ilk olarak 1975 yılında Zeki Ökten’in çektiği Hanzo isimli film ile adım atan Sinan Çetin, 1980 yılında “Bir Günün Hikayesi” isimli filmin yönetmenliğini yapmıştır. Bu filmi ile 1982 yılında Antalya’da düzenlenen Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülüne sahibi olmuştur.

Daha sonraki yıllarda Çiçek Abbas, 14 Numara, Çirkinler de Sever, Berlin in Berlin gibi ödüllü filmlerin yönetmenliğini yapmıştır. Birçok reklam filmleri ve müzik kliplerinin de yönetmenliğini yapan Sinan Çetin, Propaganda, Komiser Şekspir gibi Liberteryen filmler ile büyük başarılar elde etti.

Sinan Çetin evlidir ve 4 çocuğu bulunmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!