Rock'çı bankacılar

Güncelleme Tarihi:

Rockçı bankacılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 01:28

Bankacılık sektöründe yönetici olarak görev yapan beş ismin kurduğu müzik grubu PRELUDE'a ilgi giderek artıyor. Özellikle rock müzik parçalarını seslendiren grup yakın zamanda kendi albümlerini de çıkarmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Bankacılık sektörünün stresini müzikle yenmeye çalışan ve çocukluk hayallerinin peşinden giden grup Akbank Yazılım Müdürü Harun Pabuçsu, Akbank Yazılım Yöneticisi Özgür Soyaltın, Aktifbank Hazine Bölüm Başkanı Kağan Candan, ING Bank Ödeme Sistemleri Pazarlama Müdürü Emre Özgür ve eski bankacı Umut Gökbayrak'tan oluşuyor.

PRELUDE'u ilk olarak 2005 yılında kurduklarını söyleyen grubun solisti Emre Özgür, o günleri şöyle anlatıyor:

"Özgür, Harun, Kağan, Umut ve ben o dönemde aynı bankada çalışıyorduk. Özel hayatında sürekli müzik olan insanlar kurumsal hayatta aynı bankada karşılaşıp ortak zevkleri paylaştıklarını anlayınca bir anda bütünleşti. Grubun iskeleti oluştuktan sonra bas gitarda Umut ve solist olarak ben daha sonra gruba dahil olduk. Son 5 senedir de bu kadro ile devam ediyoruz ama geçmişte gruba emeği geçen Hakan ve Cemil’e de teşekkür etmek gerek. Grubu yaratan unsur bizce müziğin rehabilitasyon etkisi. Her hafta provalarda birbirimize aynı şeyi söylüyoruz. Gün içinde bankacılık sektörünün rekabetçi ve hedeflerle dolu dünyasında yüksek eforla çalışan profesyoneller olarak aslında enerjimizi müzikle yeniliyoruz. Hatta birlikteyken gençleşiyor, üniversite yıllarımıza dönüyoruz. Kendimizden geçiyor, kafa sallıyor, zıplıyoruz. Ortak sevdamız Rock müzik sayesinde bir araya geldik ve bence birbirimizin en iyi dostlarıyız..."

Haberin Devamı

Rockçı bankacılar

ROCK BİZİM İÇİN BİR TUTKU

Günümüzün emek az elektronik yoğun popülist tarzlarının sanatı ve müziğin gerçek ruhunu yansıtmadığını düşündüklerini ifade eden ÖZgür, rock müziğin tüm grup için doğuştan bir tutku olduğunun altını çiziyor.

"Biz 80’lerde çocuk, 90’larda gençtik" diyen Özgür, şöyle devam ediyor:

"En güzel anlarımızı ve hayal kırıklıklarımızı o dönemlerin ünlü Rock gruplarının parçaları, bugünün klasikleri süsledi. O adamlara özendik. Saç uzattık, küpe taktık, postal giydik, pantolonlarımızı yırttık, ayna karşısında şarkılar söyledik, süpürge sopasından gitar tahta kaşıktan mikrofon yaptık. Büyüdük ama hâla kendimizi bu müzikle ifade ediyoruz. Rock severler isyankardır, asi ruhludur, protesttir, doğru bildiğinden şaşmaz, değerleri vardır ve bunlara sahip çıkar. Biz de böyleyiz. Benim 3.5 yaşında bir oğlum var adı Deniz, daha şimdiden Rock müzik ile diğerlerini ayırmaya başladı. Gitar sololarını dinlemek istiyor. Kendince İngilizce kelimelerle şarkılara eşlik ediyor hatta annesine kafa sallaması için baskı yapıyor. Sanırım içimizde özümüzde var bu..."

Haberin Devamı

ALBÜM HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Şimdiye kadar genel olarak yakın çevrelerine ya da çalışma ortamındaki insanlara konserler verdiklerini belirten Özgür, o halde dahi çok ilgi gördüklerini belirtti. Bundan sonra biraz daha aktif olmak, konser sayılarını artırmak ve tanımadıkları insanlara daha fazla ulaşmak istediklerini ifade eden Özgür, bu nedenle grubun imajını değiştirip logolarını ve sosyal mecralardaki içeriklerini güncellediklerini kaydetti.

Albüm için de bazı hazırlıklarının olduğunu anlatan Özgür, "Açıkcası bunca yıldır yoğun iş temposu nedeniyle zamanımız olmamıştı. Fakat hep birlikte karar verdik ve çalışmalara başladık. 2014 yılında biz de kendimize ait bir albüm çıkarmak istiyoruz. Yıllardır raflarımızda duran şarkılarımızı gün ışığına çıkardık ve üzerinde çalışıyoruz" diyor.

Haberin Devamı

Gruptaki herkesin bankacılık kariyerinde belirli noktalara geldiğini anlatan Özgür, "Müzik bizim için en zevkli şey ancak müzikal olarak kendini ispat etmek ve bir yerlere gelmek kolay bir şey değil. Hayat ne getirir bilinmez ama biz mümkün olduğunca fazla insana ulaşmak ve heyecanımızı onlarla paylaşmak istiyoruz. Konserlerimizi takip eden ne kadar çok insan olursa bizim için müzikal tatmin o kadar fazla demektir" diye konuşuyor.

Rockçı bankacılar

GÜNDÜZ TAKIM ELBİSELİ GECE....

Özgür, gruptaki kimsenin profesyonel olarak müzikal kariyeri olmadığını, ancak herkesin uzun süredir müzikle yaşadıklarını söylüyor. Gündüz kendilerini tanıyan, örneğin bankada birlikte çalıştıkları insanların sahne performansı görünce bazen hayretler içinde kaldıklarını kaydeden Özgür, "Takım elbiseli ve kravatlı halinizden sonra sahnede Iron Maiden, Metallica, Megadeth çalıp kafa sallarken sizi gördüğünde karmaşık duygular yaşayabiliyor. Ertesi gün ise böyle bir uğraşımız olduğu için ne kadar şanslı olduğumuzu ve yerimizde olmak istediklerini söylüyorlar" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!