Rock’n Coke için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Rock’n Coke için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2013 01:40

Bu yıl 6-7-8 Eylül tarihlerinde Hezarfen Havaalanı’nda gerçekleşecek Rock’n Coke’ta konser verecek dünyaca ünlü sanatçıların isimleri açıklandı. Festivalin bombaları arasında, farklı coğrafyalardan dünya müziğini aynı sahnede buluşturacak Keşif Sahnesi de müzikseverleri fena hâlde heyecanlandırıyor.

Haberin Devamı

Rock’n Coke’un bu seneki en büyük bombaları ilk defa Türkiye’de performans gerçekleştirecek olan, rock dünyasının fenomen gruplarından çılgın İngilizler Arctic Monkeys ve karizmatik duruşlarıyla dünyanın dört bir yanında milyonlarca hayranı olan ikili Hurts.
Etkinlik alanı genişletilen Rock’n Coke’ta yer alacak diğer isimler arasında, dünyanın en önemli festivallerine katılan Editors, elektronik dünyasını soprano vokaliyle birleştiren Ellie Goulding, La Roux ve eğlenceli topluluk The Cribs gibi popüler isimler yer alacak. Ayrıca festivalde yaptıkları müziği reggae-metal olarak tanımlayan yaratıcı grup Skindred ve Türkiye’de uzun yıllardır çok ciddi bir dinleyici kitlesine sahip olan Oi Va Voi gibi birçok isim daha sahneye çıkacak.
Festival programında, Melis Danişmend, Yasemin Mori, Replikas, Ayyuka, Portecho, The Ringo Jets, 123, Büyük Ev Ablukada, Post, DearHead, Gecko Chamber, Childplay ve Kaan Düzarat gibi isimler de yer alıyor.
Ayrıca Rock’n Coke farklı coğrafyalardan müzikleri bu yıl Keşif Sahnesi’nde buluşturacak. Balkanlar ve Doğu Avrupa’dan Akdeniz sahillerine, Güney Amerika’dan Batı Afrika’ya uzanan müzikler müzikseverler tarafından keşfedilecek. Tüm dünyayı roman ateşiyle yakıp kavuran Boban and Marko Markovic Orchestra, Balkan müziğini elektronikle birleştiren Shantel Bucovina Club Orkestar, Akdeniz’in esintisiyle Güney Amerika’nın coşkusunu birleştiren Che Sudaka gibi güçlü isimler dünya müziği tutkunu festivalcilerle buluşmaya geliyor. Keşif Sahnesi’nde konser verecek diğer isimler arasında;Ü geleneksel roman müziğini özgün bir formda dinleyicilere sunan, ödüllü Macar grup Parno Graszt; Bosnalı, Çek, Sırp ve Rus müzisyenlerden oluşan Avusturyalı müzik projesi !DelaDap; farklılığını müzikle sınırlamayıp görsel bir şova dönüştüren komşu kıyılardan Kadebostany; balkan, polka, klezmer ve Akdeniz müziğini elektrik gitarla birleştiren ve ara ara sertleştirerek bir İtalyan spagettisi kıvamına getiren Figli Di Madre Ignota; zamansız müzikleriyle ön plana çıkan Yemen ve Batı Afrika müziklerini funk, mambo ve caz tadında sentezleyebilme kabiliyetine sahip Yemen Blues ve Amerika’nın ortabatısından gelen 60 ve 70’lerin blues-rock tınılarını yaşatan grup Radio Moscow yer alıyor.
Rock’n Coke Festivali’nin beklenen sanatçıları, www.rockncoke.com adresi üzerinden takip edilebilir. Biletler ise www.rnckampus.com adresi üzerinden ulaşılabilecek kampüs temsilcilerinden ve www.biletix.com‘dan satın alınabilecek. Festivalde normal dönem tam-kombine 140 lira, kombine+kamp biletleri 180 liradan satışta. Öğrenci biletlerinin fiyatıysa, kombine 100 lira, kombine+kamp 120 liradan satışta. Bizden söylemesi; Biletix’te tükenen sınırlı sayıdaki son erken avantajlı biletler, öğrencilere özel indirimlerle www.rnckampus.com adresi üzerinden ulaşılabilecek olan Rock’n Coke Kampüs temsilcilerinden satın alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!