Robotların çıldırdığını hayal etti robot figürlü ev aksesuvarları tasarladı

Güncelleme Tarihi:

Robotların çıldırdığını hayal etti robot figürlü ev aksesuvarları tasarladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:00

Ünlü aksesuvar markası Yazbukey’in yaratıcılarından Emel Kurhan, Bun Design için özel bir ev koleksiyonu hazırladı. Magnet, fırın tutacağı, paspas gibi ürünlerden oluşan koleksiyonun ismi Home Alone (Evde Yalnız). Emel Kurhan, bu ürünleri kullanmak için tek başına yaşamanın gerekmediğini söylüyor. "Evini seven herkes kullanabilir. Bu koleksiyon evine hediye almak isteyen herkese hitap ediyor" diyor.

Neden koleksiyonun ismi Home Alone?

- Bunun en büyük sebebi sahibi olduğum iki tane chihuahua-pinscher cinsi köpeğim. Bazen onları evde yalnız bırakıyorum ve eve geldiğimde nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum. Kimi zaman evi tamamen havaya kaldırıyorlar bazen uslu uslu oturup beni bekliyorlar. Ev aksesuvarlarını tasarlarken bir robot hayal ettim. Bu robot köpeklerimin evdeki arkadaşı, asistanı, bir bakıma suç ortağı olacaktı. Saatlerce tek başına kalan köpeklerim delirdiklerinde robotların da ayarı bozulacaktı. Hikaye böyle başladı.

Nasıl devam etti?

- Robotu farklı ortamlarda çizdim. Elinde doğum günü pastasıyla, kahve ve çay hazırlarken, telefonu devirirken veya radyoyu sonuna kadar açarken komik halleri var. Aslında hepimiz evimizde bize sonsuz servis veren bir robot hayal etmez miyiz? Ben bu robotun çıldırdığını ve fazla çalıştırıldığı için bütün ayarlarının bozulduğunu hayal ederek fanteziye biraz komiklik kattım. Güzel ve neşeli bir kaç resim yaptım, onları farklı ürünlere uyguladım.

Ürün yelpazesinde neler var?

- Mutfak önlüğü, kahve kupası, magnet, vazo, fırın eldiveni, paspas gibi süper sevimli ürünler topluluğu.

Bu araç gereçleri yalnız yaşamayanlar kullanamaz mı?

- Tabii ki kullanabilir. Evini seven herkes kullanabilir. Bu koleksiyon, evine bir hediye almak isteyen herkese hitap ediyor. Ayrıca artık yeni nesil çiftler, eski model ev aksesuvarları kullanmayı sevmiyorlar.

Biz sizden daha fazla renk beklerdik. Koleksiyon siyah, beyaz, kırmızı ağırlıklı olmuş? Morlara, yeşillere ne oldu? Ev dekorasyonunda sadelikten yana mısınız?

-
İlk ev koleksiyonum için siyah, beyaz ve kırmızı ile yetinmeyi istedim. Kalıplara bağlı kalmayı da sevmiyorum. Yazbukey markası çok neşeli, orijinal ve cazip tasarımlar üretiyor ama bazen sadece siyah aksesuvarlar yapıyor. İlk koleksiyonum için hayalimdeki renkler bunlardı. Ayrıca bu aksesuvarların her eve girebilmelerini istedim. Benden hep renkli şeyler bekleniyor. Ama galiba az renk kullanarak da sizi şaşırtmış oldum. Ev dekorasyonunda sade şeyleri de severim, çok renkli objeleri de. Bu tamamen onun hangi ürün olduğuna bağlı.

HEPSİNİ DENEDİM

Bu aksesuvarları siz de kullanmaya başladınız mı? En çok hangisi işe yarıyor?

-
Tabii ki hepsini denedim. En çok kahve kupalarını ve paspasları seviyorum.

Tasarlarken nasıl bir evde kullanıldıklarını hayal ettiniz?

- Kendi evimde düşündüm ve tasarladım. Önemli olan hangi evde olmaları değil, onları evine alan kişilerin onları severek satın alması ve kullanması.

Peki ilk ev koleksiyonunu neden Bun Design için tasarladınız. Yollarınız nasıl kesişti?

-
Bun Design’dan Sertan Özbudun ile yıllardır tanışıyorduk. Geçen sezon ev dekorasyonu için ortak bir koleksiyon geliştirmeyi düşündük ve hemen çalışmalara başladık. Bu koleksiyon uygun fiyatla satılacak. En önemlisi sade, eğlenceli ve neşeli resimlerle süslenmiş ve günlük hayatımızda eksikliğini duyduğumuz bazı ürünleri içermesiydi. Sertanda benimle aynı fikirde olunca çok daha çabuk ilerledik. Uygun fiyata satılmaları benim için çok önemliydi. Bu yüzden de herkes satın alabilsin diye sadeliğini korumak istedim. İlk koleksiyonda mutlaka eksikliklerimiz vardır ama bir sonrakilerde farklı ürünler geliştirmeyi planlıyoruz.

AYARLARI BOZUK ROBOTLAR

Emel Kurhan robot fikrinin nereden çıktığını şöyle anlatıyor: "Hepimiz evde bize hizmet eden bir robot isteriz. Eğer robotum olsa ’Onu yap, bunu getir götür’ demekten kesin ayarlarını bozardım. Bunu robota yaptıramadığıma göre bu işlerin hepsini kendi başıma yapıyorum ve ayarlarım bozuluyor demektir."

İnternetten de satılıyor

Bun Design’ın sahipleri Sertan ve Hasip Özbudun, Emel Kurhan’la yaptıkları işbirliğinden çok mutlu. "Bun Design hep tasarımı ve neşeyi öne çıkaran bir markaydı. Bundan sonraki hedefi de öyle olacak. Dünya çapında sevilen ve takip edilen bir marka olan Yazbukey’in Bun Design için ev aksesuvarları yapması çok etkili bir şey. Bu ürünlerin çok satmasını istiyoruz" diyorlar. Ürünler tüm Bun Design mağazalarında ve www.bundesign.com adresindeki internet sitesinde satılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!