Reklam sektörü büyük bir dehayı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Reklam sektörü büyük bir dehayı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 00:00

Geçen hafta Brezilya’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ünlü reklamcı Murat Çetintürk’ün ölümü ailesini ve dostlarını yasa boğdu. Henüz üç günlük evliyken balayı için gittiği Brezilya’da vefat eden Çetintürk Hürriyet hürriyettir, Shubuo, Profilo, T-box, Lassa Impetus Sport gibi pek çok yaratıcı reklam kampanyasının kreatif direktörlüğünü yapmıştı

Rafineri Reklam Ajansı’nın kurucularından Murat Çetintürk’ün, eşi fotoğrafçı Eda Kızıl’la evlendikten üç gün sonra balayı için gittiği Brezilya’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirmesi ailesi ve dostlarının yanı sıra iş arkadaşları arasında da büyük üzüntü yarattı. 43 yaşında hayata veda eden Çetintürk’ün ardından arkadaşları, “O, Türk reklamcılığı için büyük bir kayıp” yorumunu yapıyor.

İstanbul’da doğan Çetintürk, İstanbul Erkek Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nde okudu. Okulun kütüphanesini bölümünden daha fazla sevdi. Bu yüzden iş idaresinden mezun oldu. İlk kez burada okurken reklam denilen şeyle karşılaştı. Alice BBDO’da tamamen rastlantısal olarak çalışmaya başladı. Burada 8 yıl boyunca yüzlerce yeni fikir üretti. Çıkışını Bosch’un “İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim” kampanyasıyla yaptı. 2001’de Nil Bağcıoğlu, Aslı Yorgancıoğlu ve Ayşe Bali ile Rafineri’yi kurana dek, Total’de parlak işler üretti. Rafineri, kariyeri için bir dönüm noktası oldu. Yaratıcılık alanında yeni kapılar açtı ve birçok başarılı reklamcı yetiştirdi. Hürriyet hürriyettir kampanyası da Çetintürk’ün projelerinden.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ANLATIYOR

İrfan Şahin (DOĞAN TV HOLDİNG CEO’SU)

Sohbetini ve yaratıcılığını çok özleyeceğiz... Hayata bağlılığın ve sakin duruşunla kalbimizde yaşayacaksın. Huzur içinde ol.

Ayşe Bali (İŞ ORTAĞI, ODA ARKADAŞI)
Tanıştığımızda ikimiz de genceciktik. Murat o zamanlar keskindi, kibirliydi. Dehanın kıyısında gezen zekasıyla dikenliydi, zihni kavramdan kavrama sıçraya sıçraya derinlere uzanırken, çevresindekiler kıyıdan ona bakakalırdı. Varlığı, onun dışındaki herkesi fena halde vasat hissettirdiğinden, zorluydu. Onca zekaya rağmen rol kesemezdi, allayıp pullayamaz, atıp tutamazdı. Hiçbir zaman kurumsal hayatın esiri olmadı. Bir müşteri toplantısında sıkıldı mı, kelli felli adamların karşısında uyuyakalırdı.

Richard Anderson (ALICE.BBDO AJANS BAŞKANI)
Murat, ALICE’te işe ilk aldığım yaratıcıydı ve ben de onun ilk patronuydum. Birlikte harika sekiz yıl geçirdik, sıfırdan bir ajans yarattık, fikirler üzerinde çok çatıştık ama hiçbir zaman aramızdaki sevgiyi kaybetmedik. Anısı sonsuza kadar ajans ruhumuzun bir parçası olacak.

Murat Göllü (AKBANK KURUMSAL İLETİŞİM BÖLÜM BAŞKANI)
Bir adam düşünün ki her konuştuğunuzda size hayatı, sahip olduklarınızı, olmadıklarınızı, yaşadıklarınızı, yaşayacaklarınızı sorgulatan... Bir adam düşünün ki her gördüğünüzde size pozitif enerji geçiren, keşke muhabbet, paylaşım bitmesin daha fazlası olsun dedirten... Bir adam düşünün ki paylaşılan bir gece, yenen bir yemek sonrası yokluğu size koyan... Bir adam düşünün ki adı Murat olan.

Gürkan Kurtkaya (YÖNETMEN)
Hayatta nadir insan vardır, kafana uyan, çalışmaktan, birlikte zaman geçirmekten, tartışmaktan zevk aldığın. Unutkanlığımızı yarıştırırdık Murat’la. Ben yenerdim, daha balık hafızalıydım. Çoğunu unutabilirim belki ama bu biraz fazla yer etti.

Engin Kafadar (YARATICI YÖNETMEN)
Meslek hayatımda, o kadar çok fikri, o kadar kısa zamanda bulan tanıdığım tek kişiydi Murat. Hep soruyorum kendime; şimdi kim vuracak karnıma hatırımı sorarken Kristal Elma’da... Murat sorardı. Gerçekliğiyle, dostluğuyla... Rahat uyu.

Haluk Sicimoğlu (STRATEJİK PLANLAMA UZMANI)
ALICE’deki ilk günümdü. İki kişiyle paylaştığım minnacik odama herkesten önce o girdi. Sanki kırk yıldır birlikte çalışıyormuşuz gibi ayaklarını masanın üzerine uzattı ve bir senaryo anlatıp ne düşündüğümü sordu. Uzun uzun sohbet ettik. Ve o gün kurulan bu diyalog sekiz sene sürdü. Her şey için binlerce teşekkürler Murat.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!