Reisen 2007 turizm fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Reisen 2007 turizm fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2007 21:43

Haberin Devamı

HAMBURG turizm fuarı Reisen 2007 ziyaretçilere kapıları açtı. 80 ülkeden bin 200 turizm şirketinin katıldığı Hamburg Fuar Merkezindeki fuarın açılışını Hamburg Ticaret Senatörü Gunnar Uldall yaptı.

Açılıştan sonra Fuar Genel Müdürü Dietmar Aulich fuar alanını gezen Uldall, 7 numaralı salonda bulunan Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığının standında Başkonsolos Mehmet Dönmez, Ticaret Ataşesi Çağrı Köseyener ve stand yetkilileri Nüket Ercan, Namık Yener ve Anıl Turan ile sohbet etti. Kendsine ikram edilen baklavayı afiyetle yiyip, çayı yudumlayan Uldall, "Mutlaka bende bir gün Türkiye’ye tatile gitmek istiyorum" diye konuştu. Dönmez’e, Türkiye’nin çok güzel bir tatil ülkesini olduğunu söyleyen Uldall, özellikle camiler ve Osmanlı mimarisinin ilgisini çektiğini belirtti. Sohbette Uldall, Hamburg’un Türkiye ile ticaret ilişkilerini geliştirmek istediğini ifade ederek, turizmin sadece bunun bir kolu olduğunu söyledi. Ticaret Senatörü, Hamburg’da çok başarılı Türk girişimcilerin ulunduğunu Dönmez’e anlatırken örnek olarak TNT Post’un Kuzey Almanya temsilcisi olan ve 400 kişiye istihdam sağlayan Aygül Özkan’ı gösterdi.

Haberin Devamı

Fuar ziyaretçileri Türkiye standına ve Türkiye’nin tatil beldelerinin tanıtıldığı özel şirketlerin standlarına büyük ilgi gösterdi. Türkiye standında görevli Nüket Ercan, "Fuarda ülkemizin bilinen klasik tatil bölgelerinin yanı sıra, henüz pek fazla bilinmeyen bölgelerini de toplam 22 farklı katalogla tanıtıyoruz. Ayrıca yatçılık, spor, termal ve wellness turizmine ağırlık veriyoruz" dedi.

/images/100/0x0/55ea8187f018fbb8f8846717

Mehmet Dönmez, Türkiye’nin turizmde iyi gelişme sağladığını ve bu gelişmenin 2007 sezonunda da devam etmesini umduğunu söyledi.

KKTC’NİN POTENSİYALİ 300 BİN

Fuarda KKTC de tanıtıldı. Frankfurt KKTC Turizm Müşaviri Dr.Önal Dorak standı ziyaret edenlerle ilgilendi. Dr.Dorak KKTC’nin en büyük dezavantajının direk uçak seferleri olmaması ve İstanbul üzeri uçuşlarda havaalanındaki 5,5 saatlik ekleme süresi olduğunu söyledi. THY ile u ekleme saatini azaltmak için görüşmeler yaptıklarını söyleyen Dr.Dorak, "Son sezon KKTC’ye İstanul üzeri 15 bin kalıcı, Larnaka üzeri de 50 bin kadar günübirlik turist geldi. Kapasitemiz en az 300 bin kadar. Ancak İstanbul’daki uzun bekleme süresi turistleri kaçırıyor. U süre 1,5-2 saate indirilirse turist sayısını önemli ölçüde artırırız. Çünkü KKTC bir çok Batılı turistin arzuladığı tatil imkanlarını sunan bir ülke" dedi. Dr.Dorak her sene olduğu gibi bu yılda Kıbrıs Rum Kesminin KKTC’nin katılmasını şikayet ettiğini ifade ederek, "Bunlara alıştık. Her sene aynı oyunu oynuyorlar ama başarılı olamıyorlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!