Red Hot konseri öncesi son tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Red Hot konseri öncesi son tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 00:00

Beklenen gün geldi çattı! Red Hot Chili Peppers nihayet İstanbul’da. Konsere giderseniz ki kaçıracağınızı sanmıyoruz, sakın ola aşağıdaki aşağıdaki hususları atlamayın!

Haberin Devamı

1-Konser için aldığınız biletin fotoğrafını çekip, Facebook’ta paylaşın, konsere gideceğinizi sağır sultan bile duysun.
2-Şarkılara eşlik etmek için konser playlistini önceden öğrenin, ezbere kuvvet verin, olmuyorsa da çok kasmayın. Nasıl olsa o gürültüde ağzınızı “Ovüvüü ovüvüü” diye oynatsanız bile insanlara anlamlı gibi gelecektir.
3-Konsere gittiğiniz arkadaşınızla en baştan çizgileri net çizin. Kimse, kimsenin sırtına çıkıp konser izlemeyecek diye birbirinize söz verin, sözünüzden dönmeyin.
4-Eğer gerçekten sahneye çıkıp gruptan birini öpmek gibi bir niyetiniz varsa, önceden en yakın parkta depar antremanı yaparak kondisyon tazeleyin. Konsere gelirken bol pantolon ve koşuya uygun ayakkabılar giyin. Güvenliğin dikkatinin dağıldığı bir anı kollayın ve en doğru zamanda sahneye fırlayıp yedi düvele kendinizi rezil edin.
5-Organizasyondan memnun kalmak gibi bir hataya asla düşmeyin. Ne olursa olsun, eleştirecek bir hata bulun ve her bulunduğunuz platformda şikayetinizi dile getirin. Hiçbir şey bulamazsanız da ses sisteminin kötülüğünden dem vurun. Unutmayın ne kadar fazla şikayet ederseniz, bu işlerden o kadar çok anlıyorsunuz demektir. Cool olun.
6- Konser boyunca telefonunuzu elinizden düşürmeyin. “An itibariyle şöyle, an itibariyle böyle...” diye diye sözlük, Twitter, Facebook gibi üye olduğunuz her yere an be an ileti girerek, o konserde olduğunuzu belli edin. Mümkünse bütün konseri videoya çekin. İçeri sokmaya izin verirlerse üç kiloluk profesyonel fotoğraf makinelerinizle millete bir rahat vermeden boyuna fotoğraf çekin. Unutmayın, önemli olan konsere gidip sevdiğiniz bir grubu canlı izlemek değil, konserde olduğunuzu dosta düşmana ilan etmektir. Grubu sonra internetten falan da izlersiniz nasılsa.
7-Eğer konser sırasında bir arkadaşınız “Bak hangi şarkı çalıyor” diye ararsa, çok geçmeden telefonu kapatın. Yoksa yarım saat boyunca gürültü dinlemek zorunda kalabilirsiniz.
8- Grubun kıyıda köşede kalmış, kimsenin pek sallamadığı bir şarkısını bulun ve konser boyunca o şarkının adını haykırın, o şarkıyı isteyin. Arada bir de “Aaabi My Dream Love’ı nasıl çalmazlar yaaa
hep piyasa şarkıları çaldılar” diye sitem edin. Ne büyük bir fan olduğunuzu cümle alem görsün.
9- Konser sırasında bileklik dağıtıldıysa takip eden birkaç gün boyunca zinhar çıkarmayın. Bileğinize yapışana kadar gururla taşıyın onu.
10- Konser öncesi ve sonrasında grubun ne kadar şarkısı varsa, Facebook profilinizden paylaşın. Yoksa Allah muhafaza, birileri konsere gittiğinizi anlamaz falan.
11-Eğer kalabalık bir arkadaş grubuyla gittiyseniz konser sırasında sürekli öne doğru ilerleyerek yarma harekatı düzenleyin. En öne varınca bu kez aynı hareketi geriye doğru tekrarlayın. Ayağına, sırtına, omuzuna basmadığınız bir kişi bile kalmayana kadar dolanın…
12- Konseri çimenlik bir alanda dinliyorsanız mekâna gündüzden gidip minder kapın. Neticede evet, oturmaya geldik. Konser başlamış, ortalık yıkılıyormuş, hiç umursamayın. Yerinizden kalktığınız an minder gider. Minder önemli!
13- Konsere gitmeden önce yanınıza kalın bir şeyler alın. Üşütüp de gelmeyin eve… (Bu maddeyi anneniz zorla yazdırdı. Eylül ayı çok tehlikeliymiş, maazallah hastalığı kapıverirmişsiniz falan filan bissürü bi şey daha da söyledi…)
14- Şayet konser başlamadan bir saat önce alkollü içecek satışı durdurulmazsa, konseri elinizde bira bardaklarıyla izleyin. O bardaklarla hoplayıp zıplamaya çalışın. En az dört kişinin üzerine bira dökmeden gelmeyin oradan.
15 -Grup konsere kaç TIR malzemeyle gelmiş mutlaka öğrenin. Çok önemli, hayati bir bilgi olduğu için bütün gazetelerde bu bilgiye ulaşabilirsiniz.
16- Kafanıza grubun isminin yazdığı bir bant takın.  Dünyada sadece bizde olan bu uygulama karşısında şaşıran ünlüler, nasıl olsa aynı bantların  Ferdi Tayfur konserinde de  kullanıldığını bilmiyorlar.

Haberin Devamı

TV’DE YENİ SEZON BAŞLADI KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE

Haberin Devamı

Zaytung’un hazırladığı ‘TV Guide’ın eylül ayı sayısı çıktı. Dolu dolu hazırlanan aylık TV rehberinde Mehmet Ali Erbil’in bu sezon başının derde gireceği kanalların sıralı tam listesi açıklandı. Yeni sezonda görücüye çıkacak özellikle ev hanımlarının merakla beklediği 42 yerli diziyi de mercek altına alan Zaytung Guide hepsinin noktalarını da açıkladı: Kız, adam, mahalle...
Aylık derginizi bayinizden alırken el işi dantel örtünüzü istemeyi unutmayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!