Reçeteyi basit tutun, az çoktur

Güncelleme Tarihi:

Reçeteyi basit tutun, az çoktur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 00:00

Dünyada 228 şubeye sahip P. F. Chang’s, Etiler’e şube açtı. Patronu Philip Chiang İstanbul’daydı.

Haberin Devamı

Şangay’da doğdum ama aristokrat bir ailem olduğu için Mao geldiğinde Çin’de kalamadık. İki yaşında Tokyo’ya taşındık. Bir Japon gibi büyüdüm. 14 yaşında annem ile babam ayrılınca annem, ben ve kız kardeşim San Francisco’ya taşındık. Annem orada bir Çin restoranı açtı ama aristokrat bir kadın olduğu için çok elit bir mönü oluşturdu. Tüm P. F. Chang’s’in temeli o restorandır.
Los Angeles Sanat Üniversitesi’nde resim eğitimi aldım ve ressam oldum. Bugün gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki ben tam zamanlı ressamım, P. F. Chang’s benim part time işim. Herkes bana yemeğinizle sanatınız arasında nasıl bir ilişki var diye sorar. “İkisi de mümkün olduğu kadar yalın” diye cevaplarım. Yemeğim basittir aslında, fazla sos karıştırmayı sevmem. Yanımda çalışan şefler sıklıkla bana gelir ve “Nasıl daha iyi yemek yapabiliriz?” diye sorarlar. “Az her zaman çoktur, reçeteyi basit tutun” derim.

Haberin Devamı

ŞEFLERİ EĞİTTİK

P. F. Chang’s’in ilk restoranı 1993’te Finex Arizona’da açıldı. Şimdi 228 restoranımız var. Dubai’den Lübnan’a, Filipinler’den Portoriko’ya kadar birçok yerdeyiz. P. F. Chang’s restoranlarında Çinli şef çalışır gibi bir şartımız yok. Aksine gittiğimiz yerin insanlarını eğitmeyi tercih ediyoruz. Türkiye’de de öyle yaptık, Etiler restoranında çalışan şefler Amerika’da 16 hafta boyunca eğitim gördü. Türkiye’de çok restoran açmayı planlıyoruz. Yemeklerimizde en çok kullandığımız üç sos susam yağı, soya sosu ve sarımsak. Sarımsak eskiden Japonya başta olmak üzere birçok ülkede tabuydu. Artık biraz da bizim sayemizde kabul edildi.
En çok satan üç yemeğimiz acılı karides tembura, Kobe biftek
ve marul dürüm.

ÜNLÜLER DÜŞKÜN

Bir yiyen bizi bir daha bırakmaz. Magic Johnson en önemli müşterimiz, ilk günden beri bizimle. Gwen Stefani, Ben Affleck, Lindsay Lohan, Justin Timberlake, Demi Moore, Taylor Swift gibi ünlüler müdavimimiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!