Rambo yerine Fellini izliyor

Güncelleme Tarihi:

Rambo yerine Fellini izliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2011 00:00

EDEBİYATLA, sinemayla arası iyi olmadığı için “Fransa’nın en kültürsüz cumhurbaşkanı” olmakla suçlanan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2012 seçimleri öncesi imaj tazelemeye karar verdi.

Haberin Devamı

Hollywood’un ünlü yıldızı Sylvester Stallone’nın hayranı olduğu bilinen Sarkozy, imajına “entelektüelite” katmak için bugünlerde Elysee Sarayı’nda kültür suareleri yapıyor, klasik film izliyor, roman okuyor. Sarkozy, şarkıcı eşi Carla Bruni’nin de yardımıyla sıkı bir şekilde kültürel takviye yapıyormuş. Sarkozy, Alfred Hitchcock, Roberto Rossellini, Federico Fellini gibi sinemada çığır açan yönetmenlerin tüm filmlerini üst üste izliyormuş. Ayrıca Stendhal, Balzac ve diğer Fransız klasiklerine de merak salmış. Liberation gazetesine konuşan bir misafir, “Revizyon programı gibi” dedi.

Yeni favori filmleri

Sarkozy, 445 bin takipçisinin olduğu Facebook’taki beğendiği filmler, kitaplar listesini de değiştirdi. Daha önce Sylvester Stallone’nın Rambo serisini, Steven Spielberg’ın Er Ryan’ı Kurtarmak filmini beğenen Sarkozy, şimdi ise listeyi değiştirip Ernst Lubitsch’ın “Broken Lullaby”, Charlie Chaplin’in “Şehir Işıkları” filmini beğenmiş.

Haberin Devamı

Sarkozy’nin “kültürel dönüşümü”, 2008 yılında sanat dünyasıyla içli dışlı olan, şarkıcı manken Carla Bruni’yle evliliğiyle başlamıştı. Sarkozy’nin son çabalarına rağmen yine de kültürel eksikliğini kapatamatacağı söyleniyor.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!