Ralph Lauren, Paris’te bu kez klasik otolarıyla şov yapacak

Güncelleme Tarihi:

Ralph Lauren, Paris’te bu kez klasik otolarıyla şov yapacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2011 23:28

Modanın başkenti Paris her ne kadar genelde ünlü modacıların mevsimlik koleksiyonlarından oluşan sergi ve defilelere ev sahipliği yapmaya alışmış olsa da dünyaca ünlü modacı Ralph Lauren, bu alışganlığı sergileyeceği klasik otomobil koleksiyonu ile bozacak.

POLO markasının kurucusu Ralph Lauren yarattığı dünyaca ünlü markanın yanında sahip olduğu etkileyici klasik otomobil koleksiyonu ile de adından söz ettiriyor. Ünlü modacının 30’dan fazla araçtan oluşan koleksiyonu 1930’lu yıllardan bu yana üretilmiş en prestijli klasik modelleri barındırıyor. Bugatti, Alfa Romeo, Bentley, Mercedes-Benz, Jaguar, Porsche ve Ferrari gibi üreticilerin ikonlaşmış modellerinin yer aldığı koleksiyona ait 17 model Paris’te sergilenmek üzere Ralph Lauren’in de içinde bulunduğu, modacı ve otomotiv gurularından oluşan özel bir jüri tarafından seçildi. Garajlarından çıkarak ilk kez Avrupa’da bir müzede sergilenecek modeller ise 28 Nisan’dan itibaren klasik otomobil meraklılarının beğenisine sunulacak.

Tasarım harikası modeller

Sergilenecek araçları seçen ve modacıların da bulunduğu jüri, Ralph Lauren’in geniş koleksiyonu içerisinde seçim yaparken modellerin hepsini öncelikli olarak birer tasarım objesi olarak ele aldı. Tasarlandıkları dönemdeki estetik anlayışını çok iyi ortaya koyduklarından dolayı moda ve otomobil tasarımlarının ortak bir perspektife sahip olduğunu belirten jüri, Lauren’in koleksiyonundan seçtikleri araçların hepsini birer tasarım harikası olarak nitelendiriyor. Fransız tasarımcı Jean-Michel Wilmotte tarafından tasarlanan sergi alanı ve görseller ise ziyaretçilerin araçlara ait mekanik aksamlarından kontrol panellerine kadar her türlü detayı hakkında bilgi alabilmesini sağlıyor. 28 Nisan-28 Ağustos tarihleri arasında Paris Dekoratif Sanatlar Müzesi’nde sergilenecek 17 klasik otomobil içerisinde öne çıkan modeller ise şöyle;

Tek amacı kazanmak

Bentley Blower (1929) Efsanevi markanın yaratıcısı Walter Owen Bentley tarafından tasarlanan yarış aracı büyük gövdesi ve Türkçe’de ‘körükleyici’ anlamına gelen ‘blower’ lakabını almasına sebeb olan kompresörlü motoru ile tek amacı kazanmak olan bir araç. Ayrıca Blower’ın diğer bir özelliği ise meşhur roman serisi James Bond 007’nin ilk kitaplarında ‘Bond arabası’ efsanesini başlatan araç olması.

Köpek balığı tasarımı

Mercedes SSK Count Trossi (1930) Mercedes-Benz’in köpek balığından ilham alınarak tasarlanan 1930 model klasik modeli Mercedes-Benz SSK Count Trossi, İtalyan aristokrat Count Carlo Felice Trossi tarafından tasarlanmış. 1920’li yılların prototip modellerinin tüm görsel özelliklerini taşıyan klasik model
/images/100/0x0/563d2a03f018fb32c8edf03a
zamanı için füturistik bir tasarıma sahip. Aracın yanlarından uzanan egzos boruları ise aracın köpek balığı görünümünü destekliyor.

Yanlızca 4 adet üretildi

Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe (1938) 1938 yılında yanlızca dört adet üretilen bu özel modelden günümüzde sadece iki tane kalmış olması Type 57SC Atlantic Coupe’nin önemini daha da fazla arttırıyor. Fazlasıyla fantastik bir tasarıma sahip Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe’nin kendine has tasarımı çamurluklarından jantlarına kadar her parçasında göze çarpıyor. Aracın Aero dinamik yapısında ise dönemin uçak mühendisliği bilgilerinden faydalanılmış.

Le Mans’ı kazanan ekip tasarladı

Ferrari 375 Plus (1954) Tüm Ferrari’ler gibi 1954 model Ferrari 375 Plus da başka markalardan bağımsız bir anlayışla tasarlanmış bir model. Ferrari’nin dönemindeki tasarım anlayışının en üst seviyelerinde olan Ferrari 375 Plus akıllıca şekillendirilmiş gövdesi dinamik görünümün dışında aracın performansına da hizmet ediyor. Ferrari 375 Plus, Le Mans yarışını kazanmasını sağlayan aracın tasarımcısı Pinin Farina’nın elinden çıkmış.

En çok kazananlardan

Jaguar XKD (1955) Otomobil tarihinin en çok kazanan araçlarından biri olan Jaguar XKD, 1955 ve 1957 yılları arasında düzenlenen Le Mans yarışlarının birincisi olurken 1956 yılında da Nürburgring’de birinci geldi. 1964 yılında Avrupa’nın en hızlı kadını ünvanını alan Patricia Coundley’in de kullandığı araç olan Jaguar XKD bu başarıları sağlayan performansının yanında elegant tasarımıyla da rüya araçlar arasındaki yerini alıyor.

Efsane bu modelle başladı

Mercedes-Benz 300SL (1955) Mercedes-Benz’in geçtiğimiz senelerde modernleştirerek piyasaya sürdüğü martı kanat efsanesini başlatan Mercedes-Benz 300SL de Lauren’in koleksiyonunda öne çıkan modellerden. Piyasaya çıktığı yıldan itibaren Alman üreticinin en çok ikonlaşmış modellerinden biri olan Mercedes-Benz 300SL 1952 yılında kazandığı Le Mans yarışması ile dikkat çekici tasarımının yanında üstün bir performans sunduğunu da kanıtlamıştı.

Scaglietti imzalı

Ferrari 250 Testa Rossa (1958) Ferrari tarihinin en yetenekli tasarımcılarından biri olan Sergio Scaglietti tarafından tasarlanan Ferrari 250 Testa Rossa, ‘kırmızı kafa’ adını V12 motoruna bağlı kırmızı egzantrik mili tasarımından alıyor. Bu parçanın tasarımı ayrıca tasarımcı Scaglietti’nin elinden çıkan araçlara attığı bir imza olarak biliniyor. Uzun bir şaseye sahip araç Ferrari’nin efsanevi tasarımları arasında yerini alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!