Rakip kardeşler

Güncelleme Tarihi:

Rakip kardeşler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 00:00

Türk sanat müziğinin ‘bülbül sesli’ yorumcusu Umut Akyürek, tiyatro sahnesine adım attı. Akyürek, “Gazino Bülbülü” adlı müzikalde kocası tarafından aldatılan, ‘ikoncan’ lakaplı Serap karakterini canlandıracak.

Haberin Devamı

UMUT AKYÜREK FOTOĞRAFLARI

Tiyatro ve sinema sanatçısı Abdullah şahin, “Gazino Bülbülü” adını verdiği yeni oyununun hazırlıklarını tamamladı. şahin’in hem yönettiği hem de rol aldığı müzikal türündeki oyunun basın gösterimi, önceki gün Profilo Alışveriş Merkezi’nde yapıldı.

Ferdi Atuner, Fulden Akyürek, Hülya şen, Muhlis Asana, Ortans Kıvanç, Fatih Kurt, Pekcan Türkeş ve Atilla Mete’nin de oynadığı “Gazino Bülbülü”nde Türk sanat müziği yorumcusu Umut Akyürek de kocası tarafından aldatılan, ‘ikoncan Serap’ rolünü üstlendi.
Oyunculuğuyla bizi şaşırttı 

Abdullah şahin, oyunda Umut Akyürek’e rol vermesinin nedenini şöyle anlattı: “Ülkemizde hep yabancı müzikaller sahneleniyor. Biz Türk sanat müziği söylenen, alaturka tadında bir müzikal hazırladık. Bu yönde hareket edince, bizi sahnede en iyi şekilde temsil edecek birini aramaya başladık. Gerek fiziği, gerekse sesiyle bu role Umut Akyürek’i uygun gördük. Teklifte bulunduk, kendisi de bizi kırmadı. Hatta gösterdiği performansla bizi şaşırttı.”

Kız kardeşle erkek kavgası

İlk tiyatro deneyiminde kardeşi Fulden Akyürek’le sahneye çıkacak olmanın heyecanını yaşayan Umut Akyürek ise şöyle konuştu: “ılk defa sahneye oyuncu olarak çıktığım için çok heyecanlıyım. Kız kardeşimle rakip durumundayız. Aynı erkeği paylaşamayan iki kadını oynuyoruz. Provalarda çok eğlendim.”

Fırat Bağcı ve Uğraş Güneş tarafından kaleme alınan, kadın-erkek ilişkilerini irdelerken, ikoncanları da ti’ye alan oyunun prömiyeri, 28 Kasım’da Profilo Alışveriş Merkezi’nde yapılacak.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!