Puro kutuma atılanlar

Güncelleme Tarihi:

Puro kutuma atılanlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2001 00:00



İbrahim BİLİK
Haberin Devamı

Bir yazınızda evinizde aromatik puro yapılabileceğini yazmıştınız. Nasıl yapacağım?

O yazımda ne yapılacağı hakkında zaten örnek vermiştim. Bir kez daha hatırlatayım. Kimileri bir içki ile lezzetlendirilmiş puro içmeyi severler. Puroyu lezzetlendirmek için kaliteli rom, konyak, scotch, burbon, porr, sherry vb. kullanabilirsiniz. Humidorunuz varsa yapacağınız, puronuzu hangi içkyile lezzetlendirmek isterseniz içinde o içkinin bulunduğu ufak bir bardağı humidora dökmeden içine koymaktır. Bazıları ikinci bir rutubet regülatörü satın alıp onu saf su yerine istedikleri içki ile ıslatırlar. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, birkaç hafta sonra aromatik purolarınız hazır olacaktır. Ancak unutmayın bu arada bir de kokulu humidor sahibi olacaksınız. Bu nedenle humidorunuzu kullanmak yerine ağzı sıkıca kapanan bir plastik buzdolabı torbası, plastik kutu ya da cam puro kavanozu kullanın.

Yurtdışından gelirken Credo Rondo marka yuvarlak bir rutubet ayarlayıcısı satın aldım. Credo'da nasıl bir solüsyon kullanmalıyım?

Credo tipi nemlendiricilerde 50/50 PG (propilen glikol) ve distile su kullanmalısınız. Satın aldığınız Credo fabrikadan PG ile yüklenmiş çıkar. Size sadece distile su katmak kalacaktır. Distile su, gerçekten saf olduğunu varsayarsak, Credo içindeki köpük elemanın zaman içinde kirlenerek tıkanmasını önler. Credoyu asla suya boğmayın. İlk kullanışta bir yemek kaşığı su yeter. Credo'yu her altı ayda bir, PG ile yeniden tazeleyin. Cihazı bir gece distile su içinde bırakarak bünyesindeki eski solüsyondan temizleyin. Yeniden doldurmadan yirmi dört saat kurutun.

(Devam edecek)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!