Pozitif enerji huzur getirir

Güncelleme Tarihi:

Pozitif enerji huzur getirir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Enerji alışverişinin çok revaçta olduğu şu günlerde, pozitif enerjinin insan hayatında ve sağlığındaki etkisi de çok önemli. Özellikle de, stres altında çalışanlar için. İşte size, enerjinizi pozitife çevirmenin yöntemleri...

GÜÇLÜ duyguların insanlar üzerindeki fiziksel etkileri yadsınamaz. Duyguların vücudumuzda yarattığı fiziksel etkilere pek çok örnek verebiliriz. Bazı sorunlarınızın duygulardan kaynaklandığını hissedersiniz ama içinizden inanmak gelmez.

Bilim adamları, bıkmadan usanmadan duyguların insanlar üzerindeki etkilerini sıralayıp duruyorlar. Stres, depresyon ve çeşitli sıkıntılar, vücudun bağışıklık sisteminin gerektiği gibi çalışmasını engelliyor.

Duygularımızı değerlendirirken fiziksel durumumuzu da dikkate almalıyız. Her zaman olumsuz, yani negatif düşüncelere kendimizi kaptırmamız, ruh sağlığımızı olduğu kadar bedensel sağlığımızı da etkiliyor.

‘‘İnsan bu dünyada olumsuz düşüncelere kapılmayıp da ne yapsın? Herşey öylesine üzücü ve sıkıcı ki, bir oh diyemeden bu dünyadan çekip gideceğiz’’ diyebilirsiniz. Bir bakıma haklısınız. Negatif düşünme tarzı, çocuk ya da büyük herkese çok kolay geliyor. Bir engel ile karşılaştığınız zaman hemen zihninizde kötü olasılıklar sıralanıveriyor. Hayatta güzel şeylerin de olabileceğine inancımız öylesine sarsılmış ki, en basit sorunları bile hayalimizde büyütüp büyük bir felakete dönüştürmeye bayılıyoruz. Bizim gibi düşünmeyenleri ise gözlerine pembe gözlük takıp gerçekleri görmekten yoksun olmakla suçluyoruz.

İyi düşünenler küçümseniyor

Ruhbilimciler, pozitif düşünmeyi başaran kişilerin küçümsenmelerine bir anlam veremiyorlar. İyimser olmanın aşağılatıcı bir özellik olmadığına herkesi inandırmak için çaba harcıyorlar. En büyük acıların bile bir olumlu yanını bulmanın mümkün olacağını ileri sürenler de genellikle duygusuz, ruhsuz kişiler diye sınıflandırılıyor.

Oysa pozitif düşüncenin ruhsuzlukla, duygusuzlukla hiç bir ilgisi yok. Tam tersine, güzel duygulara önem veren kişilerin kutlanmaları gerekiyor.

Pozitif düşüncenin en büyük düşmanı negatif düşünce. Ve ne yazık ki bizler, negatif düşünceye kendimizi daha yakın hissediyoruz. Belirttiğimiz gibi olumlu düşünmeyi ilke edinen kişileri de onaylamıyoruz. Daha huzurlu, daha mutlu ve en önemlisi daha sağlıklı yaşayabilmek için pozitif düşünceyi benimsemeliyiz.

Bugün dünyayı kapkaranlık gören bir kişi, yarın tamamen değişip pespembe düşüncelere kendini kaptırabilir mi? Elbette ki hayır. Pozitif düşünmeye kendimizi alıştırmamız biraz zaman alacaktır. Ve de tabii pozitif düşünmeye kesin karar verip bu uğurda çaba harcamayı göze alacaksınız.

Pozitif düşünceyi benimsemek için neler yapılmalı?

--> Öncelikle hayatınızdaki güzelliklere dikkatinizi vermelisiniz. Geçmişte yaşadıklarınızı, içinde bulunduğunuz zamanın sizi mutlu eden özelliklerini sık sık aklınızdan geçirin. Eğer bir haftanın üç gününü kötü geçirdiyseniz, güzel geçen dört günün anıları belleğinizde ağırlık kazansın.

--> Her günün sonunda, kendinize biraz zaman ayırın ve gün içinde yaşadığınız olumlu gelişmeleri düşünün. Gününüz kötü geçmiş olsa bile en azından hatalarınızdan ders aldığınızı düşünerek rahatlayın.

--> Pozitif düşünmeye başlayınca, konuşmalarınızın da değişeceğini kabul edin. Ve birkaç deneme yapın. Sonuçtan siz de memnun kalacaksınız. Yapamam, yapmamalıyım, olmaz, olmamalı gibi sözlere bir ‘‘fakat’’ ekleyip, düşünceleri pozitif yöne çekebilirsiniz.

--> Yüz ifadeniz ve vücut diliniz de karşınızdakileri etkileyecektir. Pozitif düşünceleri benimseyince, karşınızdakilere de pozitif enerji vermeye başlayacaksınız. Her şeye rağmen, yaşamanın olumlu yanlarını öne çıkarmanız sizi de, yakın çevrenizdeki kişileri de rahatlatacak.

--> Meditasyon ve gevşeme egzersizleri pozitif düşünce için en yararlı egzersizler. Gevşeme egzersizlerini evinizde kendiniz de uygulayabilirsiniz. Evinizin sessiz ve sakin bir köşesinde sırt üstü yatın. Gözlerinizi kapayın ve ayak parmaklarınızdan kas gevşetme işlemine başlayın. Gözlerinizi açmadan birkaç dakika öylece yatın. Ayağa kalktığınız zaman negatif düşüncelerin çoğundan arınmış olacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!