Poşet satıp okullara org, gitar, flüt alacaklar

Güncelleme Tarihi:

Poşet satıp okullara org, gitar, flüt alacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 00:00

Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği, D&R mağazalarıyla birlikte "Okullara Müzik Doluyor" isimli bir kampanya yürütüyor. İsmail Acar, Yöntem Sunar ve Cen Ajans tarafından tasarlanan birbirinden farklı 4 poşet, Türkiye genelindeki D&R mağazalarında 2 YTL’ye satılacak. Elde edilen gelirle, İl milli eğitim müdürlüklerine bağlı okullara ihtiyaçları doğrultusunda müzik enstrümanları satın alınacak.

Elif Germiyanlıgil, Şirin Yalçın, İskender Savaşır, Zeynep Koçak ve Oya Fidanoğlu’nun kurucusu olduğu Aralık Derneği, seminer ve sosyal sorumluluk projeleriyle, sanatın insan gelişimindeki olumlu etkilerine dikkat çekmeye çalışıyor. Dernekte edebiyattan resme, felsefeden tarihe, psikolojiden sinemaya birçok alanda uzman eğitmenler ders veriyor.

Şimdi de okullara müzik enstrümanları bağışlamak üzere D&R mağazaları ile işbirliğine girdiler. "Okullara Müzik Doluyor" kampanyası ile amaç; çocukların müzik eğitimine katkıda bulunmak. Yaklaşık 1 yıl sürmesi hedeflenen kampanya boyunca Türkiye genelindeki tüm D&R mağazalarında özel poşetler satılacak.

Kampanyaya katkıda bulunmak isteyenler, ressam İsmail Acar, tasarımcı Yöntem Sunar ve Cen Ajans’ın gönüllü olarak tasarladığı poşetleri 2 YTL’ye satın alabilir. Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü gibi özel günlerde poşetlerin yeni versiyonları çıkacak. Elde edilen gelir önce İstanbul’daki ardından diğer illerdeki okullara müzik enstrümanı almak üzere kullanılacak. Okullar sosyo-ekonomik düzeyi düşük bölgelerden seçilecek.

Proje kurucularından Şirin Yalçın; "Poşetler ne kadar çok satılırsa o kadar çok gelir elde edilecek ve o kadar çok okula ulaşacağız. Yapılacak diğer bağışlara da açığız. Amacımız insanları duyarlı hale getirmek ve başlangıçları yapmak" diyor.

İl milli eğitim müdürlükleri okullarda anketler düzenleyip, öğrencilerin en çok hangi aleti çalmak istediğini, hangi alete ilgi duyduğunu belirleyecek.

TASARIMCILAR NE DEDİ

İsmail Acar

Torbada dekoratif olması ve doğal bir görünüm oluşturması sebebiyle gülleri kullandım. Daha geleneksel ve daha narin bir görüntü olduğunu düşünüyorum.

Yöntem Sunar

İnsanların dikkatini çekecek renklerle, etnik motiflerle tasarım yaptım. İnsanlar ambalaj ve paketlere gerek duymadan aldıkları hediyeleri şık torbalarla sunabilecekler.

Deniz Gürlek (Cen Ajans)

Poşetlerimizde yaklaşan yılbaşı havasını yaratmaya çalıştık. Yılbaşı çorabı ve çam ağacı modellerini tasarladık. Yılbaşından dolayı satışların artacağını düşünüyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!