Popüler olmak istemiyorum

Güncelleme Tarihi:

Popüler olmak istemiyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2009 00:00

Henüz 12’sindeyken rol aldığı “Beş Vakit” filmiyle Altın Koza’ya layık bulunan Elit İşcan, hız kesmiyor.

Haberin Devamı

HAYAT VAR'DAKİ YORUMUYLA TAM NOT ALDI

Şimdi 15’inde olan ve “Küçük Kadınlar”da Bilge’yi canlandıran ışcan, Reha Erdem’in yeni filmi “Hayat Var”da ise çaresiz ve yalnız Hayat rolüyle izleyici karşısına çıktı. Bu grafiğe rağmen popüler bir isim olmak istemediğini söyleyen İşcan, “Popüler olmak istemiyorum. Tek istediğim iyi bir oyuncu olmak” diyor.

Elite bir iş çıkardı

“Küçük Kadınlar”ın Bilge’si Elit İşcan, Reha Erdem’in yeni filmi “Hayat Var”da çaresiz ve yalnız Hayat rolüyle izleyici karşısına çıktı. ışcan, henüz 12 yaşındayken yine bir Reha Erdem filmi olan “Beş Vakit”te rol almış, performansı Altın Koza ile ödüllendirilmişti. 15 yaşındaki genç yetenek, başarılı bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Biz seni “Küçük Kadınlar” dizisinden tanıyoruz ama sen daha önce de oyunculuk yapıyordun. Biraz kendini anlatır mısın, nasıl başladın oyunculuğa?
- 15 yaşındayım. Özel Kemer Koleji’nde okuyorum. Okulda drama dersleri veriliyordu, ben de katılıyordum. Biz beşinci sınıftayken arkadaşlarımla birlikte bir kısa film çekmiştik. Öğretmenim bu konuda oldukça umutluydu. Devamı da geldi. 

“Beş Vakit” filmine nasıl seçildin?
- Beşinci sınıfın dönem sonunda Reha Erdem ve ekibi okula geldi. Film için öğrenciler arasında seçmeler yapıldı. Ben beş dakika oynadım, sonra beni “Beş Vakit”e çağırdılar. Öncesinde çok fazla yönetmenle konuşma fırsatı bulamamıştım. Aslında oyunculuk yapmak istemiyordum ama öğretmenlerim ve ailem bu konuda çok istekliydi. Ben de sonunda ‘tamam’ dedim. Sete gittikten yarım saat sonra çekimlere başlandı. O zaman yönetmenle de çok diyaloğum olmamıştı.

“Beş Vakit”teki rolün dikkat çekti, “Küçük Kadınlar” dizisiyle de ünlendin...
- Filmin hemen ardından diziye başladım. Reha’nın filmlerini fazla izlemedikleri için beni Türkiye’de diziden tanıyorlar. “Hayat Var” filminde Antalya’ya gitmiştik, orada bile bana dizideki ismimle, Bilge diye sesleniyorlardı, Hayat diye değil.

Reha Erdem’in yeni filmi “Hayat Var”da da başrolü üstlendin. Senin oynadığın Hayat, nasıl bir karakter?
- Hayat, 13 yaşında bir kız. Babası ve dedesiyle birlikte yaşıyor. Annesi başka biriyle evlenmiş ve çocuğu olmuş. Hayat’ın durumu iyi değil. Okulda dışlanıyor. Babasıyla da diyaloğu iyi değil zaten. Arada kalmış bir kız. Onu seven bir erkek arkadaşı var. Anlaştığı tek kişi de o.

Bu rol seni zorladı mı?
- Hayat’ı canlandırırken zorlandığım bir nokta olmadı. Rolümün zor olduğu söylenmişti ama ben zorluk çekmedim. Çok keyifliydi. O kadar çok sevdim ki, çekimler bittiği zaman ağladım. Çekimler 45 gün sürdü. Sabah 7’den akşam 9’a kadar çalışıyordum. Ama yine de bitmesini istemiyordum.

Film Antalya’da gösterildi ama ödül alamadı. Bu konuda ne düşünüyorsun?
- Antalya’da filmi beğenmemişler, ödül vermediler. Belki beğenildiği başka bir yerde ödül alır. Sanat
göreceli bir kavram. 

Filmdeki rollerine nasıl hazırlanıyorsun?
- Reha’yla birlikte çalışırken senaryo üzerine pek çalışmıyoruz. sahneye çıkınca hiç heyecan kalmaz ya, çekimlerde de çevremde kimse yokmuş gibi, tanımlayamadığım bir şey oluyor. Özel bir hazırlığım olmuyor. Okuduğumu yansıtmaya çalışıyorum. 

Hem “Küçük Kadınlar”da rol alıyorsun, hem eğitimine devam ediyorsun. İkisini aynı anda yürütmek senin için zor olmuyor mu?
- Benim için zor olmuyor. Derslerimi etkilemiyor. Hafta sonları kursum var. Ben ilk başta istememiştim, sonra zorladılar ve oldu. ıyi ki de olmuş... 

“Küçük Kadınlar”da beş kız kardeşin dramı ne zaman son bulacak sence?
- “Küçük Kadınlar”daki dram en kısa zamanda biter inşallah. Benim konumum en iyisi. Ben kendi dünyamda kitaplarımla, derslerimle uğraştığım için bir sorunla karşılaşmadım hiç. En güzel günlerini yaşayan benim. Bilge aklı başında bir karakter olduğu için başına bir şey gelebileceğini zannetmiyorum. 

Okul ve çekimler dışında neler yapıyorsun?
- Kitap okurum, sinema ve tiyatroya giderim, yürüyüşe çıkarım, at binerim, ders çalışırım.

Haberin Devamı

Popüler olmak için daha erken

“Beş Vakit”teki performansınla Altın Koza’da ödül aldın. Sen o filmdeki oyunculuğunu beğenmiş miydin?
- Öyle çok beğenmedim. Ama o işi yaptığım için mutluyum ve oyunculuğa devam etmek istiyorum. Beni beğeniyorlar, güzel buluyorlar. Profesyonel olarak bu işi yapmak istiyorum. Deniz adında bir arkadaşım var. Onunla kısa film çekmeyi düşünüyoruz. “Beş Vakit” filminden sonra daha çok cesaretlendim.

Oyunculuğun başkaları tarafından beğeniliyor mu peki? Nasıl tepkiler alıyorsun?
- Dışarıda dolaştığımda güzel tepkiler alıyorum. Tanıyorlar beni. Diş tellerim konusunda bile yorum yapıyorlardı. Ben çok göz önünde olmak istemiyorum. Çok popüler olmayı sevmiyorum. Çünkü daha erken. ıyi bir oyuncu olmak istiyorum. Bu yüzden oyunculuğa devam edeceğim. Altın Koza’da Umut Veren Genç Kadın Oyuncu seçildim. Bu ödül beni daha çok yüreklendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!