Plastik sanatların her çeşidi

Güncelleme Tarihi:

Plastik sanatların her çeşidi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2009 10:58

19 yıldır İstanbul Kitap Fuarı’na eşzamanlı düzenlenen İstanbul Sanat Fuarı da bugün başlayıp 8 Kasım’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Bu yıl yurtiçi ve yurtdışından 100 sanat galerisi ve sanat kurumunun katılacağı İstanbul Sanat Fuarı, dokuz günde birbirinden önemli sergilere ev sahipliği yapacak. Fuarın onur ödülü sahibi ressam Muhsin Kut bu sene sanat hayatında 50. yılını bir sergi ile TÜYAP’ta kutluyor. Koleksiyoner Onur Ödülü sahibi Lale ve Cengiz Akıncı’ya ait resim, heykel ve seramik yapıtlarından oluşan bir koleksiyon sergisi de görülebilecek.

BEDRİ RAHMİ’DEN ALTERNATİF PLATFORM’A

19. İstanbul Sanat Fuarı’nda Artium Sanatevi Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun çok özel 110 tablosunu sergileyecek. “Bedri Rahmi 100. Yıla Doğru...” sergisindeki tablolar oğlu Mehmet Eyüboğlu’nun koleksiyonundan oluşuyor. Gençlere Bedri Rahmi’yi tanıtma amacıyla hazırlanan sergide Bedri Rahmi’nin özel eşyası da sergilenecek. Bedri Rahmi’nin büyük aşkı Mari Gerekmezyan için yaptığı ve geçen nisan ayında Artium Sanatevi’nde sergilenen At Üstünde Aşıklar tablosu da standda olacak. Evin Sanat Galerisi Nuri İyem, Neş’e Erdok ve Rahmi Aksungur; Galeri Baraz da Ali Atmaca, Burhan Doğançay, Mehmet Gün gibi usta isimlerin eserlerini sergileyecekler.

Haberin Devamı

Fuar sadece ustalara değil alternatif sanatçılara da yer veriyor. Fuarda bu yıl 8 ve 9. salonlarda iki bin metrekarelik alana yayılacak olan Alternatif Platform Büyük Sanat Buluşması/İnisiyatifler Sergisi kurulacak. 97 bağımsız sanatçı, 18 sanatçı grubu yani 265 katılımcı ortak tema ve sorunsallarla bu platformda bir araya gelecek.

Fuarda ayrıca kendilerine her zaman şans tanınmayan üniversite öğrencileri de eserlerini sergileyecek. İstanbul’dan Sabancı Üniversitesi FASS Art Gallery, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Eskişehir’den Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İtalya’dan Roma Güzel Sanatlar Akademisi öğrencileri ve öğretim görevlileri orada olacak. Roma Akademisi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri ve Öğretim Üyeleri’nin çalışmalarından oluşan sergileri ilk kez TÜYAP’ta Sanat Fuarı kapsamında sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!