Peter Pan buz dünyasında

Güncelleme Tarihi:

Peter Pan buz dünyasında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2007 00:00

Dünyanın en büyük buz gösteri topluluğu Holiday On Ice, "Peter Pan" oyunuyla 8-18 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da...

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük buz gösteri topluluğu Holiday On Ice, "Peter Pan" oyunuyla 8-18 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da... Gösteri öncesi Peter Pan’ı canlandıran Julien Bouchard ile buz üstünde röportaj yaptık.

Buz pateni yapmaya ne zaman başladınız? - İlk olarak 10 yaşındayken başladım. Başka sporlarla da uğraştım ama 14 yıldır buz pateni yapıyorum. Holiday On Ice topluluğuyla birlikte çalışmaya başlayalı ise 6 yıl oldu.

Geçmişi 40’lı yıllara dayanan Holiday On Ice’a nasıl kabul edildiniz?

- Bu gruba katılmak için farklı yöntemler var. Videonuzu yollayabilirsiniz ya da çalıştığınız bir spor kulübü varsa, eğitmenleriniz sizi tavsiye edebilir. Ben bu gruba bir e-mail yolladım ve koreograflardan biri bu mail’den iki ay sonra beni izlemeye geldi. Dördüncü ayda artık ben de Holiday On Ice’ın bir parçasıydım.

Altı yıldır Holiday On Ice ekibiyle birlikte dünyayı geziyorsunuz, hatta neredeyse onlarla birlikte büyüdünüz. Evinizi, ailenizi özlemiyor musunuz?

- Özlüyorum tabii... Bazen kendinizi evsiz gibi hissettiğiniz anlar oluyor, ama burada büyük bir aileyiz ve sizinle birlikte aynı yollara gelen 100 kişilik bir ekip var. Onlarla bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz.

Peki bu dev grubun moralini yüksek tutmak için neler yapılıyor?

- Partiler veriyoruz. Gidilen her ülkede, her şehirde tek takılmak yerine hepimizin bir arada olduğu dev partiler düzenliyoruz. Eğlenmek bizim işimizde olmazsa olmaz bir unsurdur.

Peter Pan masalında Peter büyümeyen bir çocuk ve çok çılgın biri... Sizin de ona benzer yanlarınız var mı?

- Kesinlikle... Bu rol tam bana göreydi ya da ben role göreyim bilmiyorum, ama kesinlikle benziyoruz.

Masalda Peter Pan, kayıp çocuklarla birlikte "olmayan ülke"de yaşıyor. Siz böyle bir ülkenin varlığına inanıyor musunuz?

- Evet, ben de böyle bir yere inanıyorum. Bence herkesin kendi "olmayan ülke"si vardır. Bu biraz hayal gücünüze bağlıdır, gözlerinizi kapatıp oraya kolaylıkla gidebilirsiniz.

Bugüne kadar buz pateni yaparken hiç büyük kazalar geçirdiniz mi?

- Evet. İlk kez ciddi bir sakatlık geçirdiğimde 14 yaşındaydım, ama geçti. Geride bir hasar bırakmadı. 16-17 yaşlarındayken bir kaza daha atlattım.

Bu kazalardan sonra buz pateninden vazgeçmeyi hiç düşünmediniz mi?

- Hayır, asla... Çünkü çok seviyorum.

Peki oyunun baş karakteri bir kaza geçirirse ne yapıyorsunuz?

- Her şeye hazırlıklı olduğumuz için her zaman yedek başrol oyuncularımız mevcut... Onları hep hazır tutuyoruz ve bizimle her yere geliyorlar. Sonuçta şov devam etmeli.

 Buz üstünde yapamayacağınız bir şey var mı?

- Buz üstünde her şeyi yapabilirim, ama bunun için danışmanımdan ve koreografımdan izin almam gerekir.

Çocukken cesuruz

Buz patenine başlamak için bir yaş sınırı var mı?


- Buz patenine başlamak için herhangi bir yaş sınırı yok. Hatta bazı çocuklar yürümeden önce kaymayı öğreniyorlar. Bu sporu erken öğrenmenin hiçbir yan etkisi yok, ama ilerlemiş yaşlarda öğrenmek biraz daha zor olabiliyor. Çünkü büyük yaşlarda vücut esnekliğini kaybediyor, bunun yanı sıra korkular da artabiliyor. Korkuların artması, haliyle konsantrasyon bozukluğuna yol açıyor. Çocukken daha cesur olduğumuz bir gerçek...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!