Patron Emrah

Güncelleme Tarihi:

Patron Emrah
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 02, 2007 00:00

Sahnelerden sonra dizi setlerinde kendini göstermeye başlayan Emrah, şimdi de patronluğa soyundu. Şarkıcı, kısa süre önce 1100 metrekarelik bir spor kompleksi satın aldı.

Haberin Devamı

Bana yakışan ek iş buydu

Neden bir spor daha doğrusu sağlık kompleksi satın aldım; çünkü ben spor yapmayı çok seven biriyim. 10 yılı aşkın süredir hiç aksatmadan spor yapıyorum. Spora başladığım günden beri de kendime ait bir spor salonumun olmasını hayal ederdim. Günün birinde mesleğimin dışında bir iş yapacaksam, bu sporla ilgili bir iş olmalıydı. İşadamlığına bu noktadan başlamak bana çok doğru geldi.Kurumsallaşmak istiyorum

Artık 40'ıma merdiven dayadım

Şarkıcı, oyuncu, besteci Emrah olarak kendimi ispat ettim. Emrah zaten bir markadır, orada hiçbir sorun yok. Ama bu yaşta, bu olgunlukta farklı şeyler de yapmak istedim. Bu iş, benim iş hayatıma da açılan yepyeni bir pencere. Çünkü ben kurumsallaşmak istiyordum. SportEM markasını geliştireceğim. Bu isim altında spor malzemeleri, tekstil ürünleri, parfüm üretmek istiyorum.

Haberin Devamı

Patron Emrah


Annemle karşılıklı spor yapıyoruz

Fulya’daki Polat Tower’ın alt katında bulunan 1100 metrekarelik spor kompleksini satın alan Emrah, hayatında yepyeni bir sayfa açtığını söyledi. Komplekse "SportEM" adını verdiğini belirten sanatçı, "Burayı aldığıma en çok annem sevindi. Onunla her gün karşılıklı spor yapıyoruz" dedi.

Spor salonunuz ve yeni markanız SportEM’le işadamlığına da adım atmış oldunuz. Biraz buradan ve ileriye dönük planlarınızdan bahseder misiniz?

- Neden bir spor daha doğrusu sağlık kompleksi satın aldım? Ben spor yapmayı çok seven birisiyim. Hep sporla ilgili bir şeyler yapma arzum vardı. Herkesin bir yaşam tarzı vardır ve yaşam tarzına göre iş seçer. Kimisi kebap salonu açar, kimisi güzellik salonu, vs... Ben de spor yapmayı sevdiğim için spor salonu satın aldım. İşadamlığına bu noktadan başlamak, bana çok doğru geldi.

Burası Fulya’daki Polat Tower’ın alt katında bulunuyor. Siz de bu binada oturuyorsunuz. Biraz da satın alma sürecinden bahseder misiniz?

- Evet beş yıldır burada oturuyorum. Bu spor kompleksine de iki yıldır üyeydim. Her gelişimde, "Acaba böyle bir kompleks benim olabilir mi?" diye düşünüyordum. Son iki yıldır da olur mu, olmaz mı diye sürekli sahipleriyle konuşuyorduk. Ben, kadere, kısmete çok inanırım. Burası demek ki benim kısmetimde varmış...

Haberin Devamı

Burayı 2 milyon dolara satın aldığınız söylendi, doğru mu?

- Yok o kadar değil... Fiyat vermem fakat şunu tekrar söylemek isterim ki, ben buranın işletmecisi değil, mal sahibiyim...

"Emrah markası tamam... Şimdi yeni markalar yaratayım" diye mi bakıyorsunuz bu olaya?

- Şarkıcı, oyuncu ve besteci Emrah olarak kendimi ispat ettim. Emrah zaten bir markadır, orada hiçbir sorun yok. Bu yaşta, bu olgunlukta farklı şeyler de yapmak istedim. Artık hayatımda farklı bir pencere açma zamanım gelmişti. İki yıldır da bu konuyu araştırıyorum, üzerinde çalışıyorum ve hazırlanıyorum... Bir işletme sahibi olabilmek ve bu işletmeyi daha farklı noktalara götürebilmek adına çok olgun, aklı başında bir dönemimdeyim... Bu iş, benim iş hayatıma da açılan yepyeni bir pencere. Çünkü ben büyümek, kurumsallaşmak istiyorum. Nasip olursa SportEM markası büyüyecek. Bununla ilgili farklı çalışmalarım olacak.

Haberin Devamı

Büyümek adına ne gibi projeleriniz var?

- SportEM markasını geliştireceğim. Bu isim altında spor malzemeleri, tekstil ürünleri, parfüm üretmek istiyorum. Bütün bunları sırayla yapacağım. Sırayla diyorum çünkü asıl işimi aksatmak istemiyorum. Mesela birkaç gün içinde best of albümümün çalışmalarına başlayacağım. Zamanımın çoğu stüdyoda geçecek. Ardından dizi teklifleri geliyor, onları değerlendireceğim. Burasıyla yöneticilerimiz ilgilenecek. Zaten çok güzel yönetiyorlardı, sistem aynı şekilde devam edecek.

Ben kimsenin işine karışmam diyorsunuz...

Hayır, kimsenin işine müdahele etmem. Ben öyle bir patron değilim. Tabii ki gördüklerimi, fikirlerimi söylerim ama bu kadar. Kalkıp o işi yapmaya çalışmam. Buna vaktim yok zaten. Bana göre doğru olan da bu. Çalışanlarım da zaten neyi sevip, neyi sevmediğimi zamanla öğreneceklerdir.

Haberin Devamı

Şu an kaç üyeniz var?

480. Kapasitemiz 800 kişi. Ben üyelerimize iyi hizmet vermek istiyorum. Çünkü üye olarak bir spor salonundan neler beklediğimi biliyorum. Bunları eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz. İstanbul’un en iyisi olacağız...

Ne kadar heyecanlı, iddialısınız...

Ben bu konuda kendimi çok iyi yetiştirdiğime inanıyorum. Kendimi, bir işletme sahibi olmakla ve hayatla ilgili çok iyi yetiştirdim. Ne yapmak istediğimi biliyorum. Heyecanlıyım, çünkü Emrah ile SportEM’in yan yana duruşu çok güzel . Bu benim şahsi görüşüm tabii. Bu kompleks ile çok yakıştık birbirimize. Çünkü Emrah zaten spor yapan, sporla ilgilenen birisiydi.

Kaç çalışanınız var?

18...

Haberin Devamı

ŞU AN İÇİN KAZANÇ ÖNEMLİ DEĞİL

Kazançlı bir iş değil mi?

Benim için şu an kazanç önemli değil. Elbette hesabımızı yaptık. Ama burayı, çok para kazanma isteği ile almadım. Ben bir marka yaratmak istiyorum. Bir marka yaratırken de bir yerden başlamanız gerek. Ben de spor, sağlık kompleksiyle başlamayı uygun gördüm. Dolayısıyla ilk etapta para kazanma telaşımız yok. Öyle başlarsanız, başarısız olursunuz. Önce markamı yaratayım, tanıtayım, ondan sonra her şey olur.

Neler var bu tesiste?

Fitness, aletli bölüm, solaryum, masaj, sauna, buhar banyosu, iki tane squash kortu, masa tenisi, 7-17 metre yüzme havuzu, grup aktiviteleri; plates, yoga, vs...

Üyelik fiyatlarınız nasıl?

Yıllık ve altı aylık üyeliklerimiz var. Fiyatlar da bin ile 2 bin dolar arasında değişiyor. Ama ben bu konulara hiç karışmıyorum. İşletme müdürlerimiz var, onlar ilgileniyor.

Şimdi bedava üyelik isteyenler, indirim isteyenler de çok çıkar...

Onları müdürlerimize havale ediyorum. Eğer ben bu kurumsallaşmayı bozarsam, olmaz! İnsanların bir süre sonra buna alışacağına inanıyorum.

EVLİLİK 2007’NİN GÜNDEM KONUSU

/images/100/0x0/55eaa816f018fbb8f88e522b
Anneniz de sevinmiştir bu spor kompleksini almanıza...

- Hem de nasıl. Geldi, gördü... Çok beğendi. O da başladı spora...

Aaaa müthiş!

- Yürüyüş yapıyor. Hocasının eşliğinde sporunu yapıyor, duşunu alıyor, kahvesini içiyor... Acayip sevdi burayı. Bazen birlikte spor yapıyoruz, çok komik... Bizim onunla sevgimiz çok derin. Biz, göz göze bakıştığımız zaman birbirimizi anlıyoruz. Kıvanç duyduğu şey bu. Ve buraya çok güzel sahiplendi... Çok zeki, çok akıllı bir kadın zaten. Burası için bile neler yaptı.

Neler yaptı?

- Bitki çayları aldı, malzemeler aldı... Meyvalar alıyor, bardaklar alıyor. 69 yaşında ama çok aktif. Hálá benim evimi o çekip çeviriyor. Onun eli hep benim üzerimdedir ve bundan da hiç şikayetçi değilim. Anasının kuzusu derler ya, ben anasının kuzusu olayım... Allah onu benim başımdan eksik etmesin.

Evlenmenizi dört gözle bekliyor değil mi?

- Beklemez olur mu? Bu konu, bizim evde 2007’nin gündem konusu. Beni

/images/100/0x0/55eaa816f018fbb8f88e522d
evlendirmeyi çok istiyor. Bakalım, kısmet... Açıkçası benim de niyetim var... Ama yine de belli olmaz tabii. Büyük konuşmamak gerek.

Röportaj:SemaDENKER                                                      ÂFotoÄŸraflar: Sinan ÖZBALKAN 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!