Patricia Kaas konseri münasebetiyle Açıkhava civarında bir gece

Güncelleme Tarihi:

Patricia Kaas konseri münasebetiyle Açıkhava civarında bir gece
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2004 00:43

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, yazın İstanbulluların bir iki kere de olsa ziyaret ettiği mekanlardan. Çünkü bahar aylarından itibaren burada çeşitli konser ve gösteriler düzenleniyor.

Yarın gece ünlü Fransız şarkıcı Patricia Kaas sahnede olacak. Peki Açıkhava Tiyatrosu’nun bulunduğu Harbiye bölgesini ne kadar tanıyorsunuz? Konser öncesinde nerede ne yiyebilir, ne içebilirsiniz? Arabanızı nereye park etmelisiniz? Konser mekanının çevresindeki seyyar satıcılardan neyi kaça alabilirsiniz? Bilgiler aşağıda hizmetinize sunulmuştur.

ARABANIN PARK EDİLMESİ

Arabanızla gitmeseniz iyi olur aslında. Ama öyle yaptıysanız, önce tiyatronun tam karşısında 200 araç kapasiteli kapalı otoparka bir bakın. 19.30- 20.00 arasında araçları almaya başlayan otoparkta arabanız konser sonuna kadar kalabiliyor. Konser geceleri özel fiyat uygulanıyor. Gece boyunca 7 milyon lira. Otopark: (212) 230 77 39.

Yol kenarlarına da park edebilirsiniz tabii. Eğer mekana Maçka yolundan ulaştıysanız tiyatronun önündeki alana da arabanızı gece boyu 5 milyon lira vererek park edebilirsiniz.

KONSER ÖNCESİ SON ATIŞTIRMALAR

Açıkhava’nın önünde mısırcısından dürümcüsüne ve hatta purocusuna kadar bütün seyyar satıcılar konser öncesi sizi bekliyor olacak. Bütün seyyar satıcılar arasında bir fiyat birliği anlaşması olduğunu hatırlatalım. Bu anlaşmaya göre su 500 bin TL, haşlanmış ve közlenmiş mısır 2 milyon TL, gözleme 2 milyon TL. Şimdi kestane de var, 5 ve 10 milyon liralık kaselerde satılıyor. Dürümler 3-4 milyon lira. Bir de çıplak koltuğa oturmak istemiyorsanız gözünüze sokula sokula minder satılıyor. Tanesi 500 bin TL.

BİR HARBİYE KLASİĞİ

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nun altında hizmet veren Loft, Açıkhava Tiyatrosu’nun tam karşısında. Konser öncesi ve sonrası İstanbul sosyetesinin en fazla tercih ettiği mekanlardan. 120 kişilik Loft’ta dilbalığı buğulama ve tava, kızarmış köy pilici ve kuzu pirzola, incir ezmeli kaymak dondurmalı profiterol gibi çok lezzetli yiyecekler var. Bir kadeh şarap 10 milyon, tatlılar 9 milyon lira. Alakart servis 70-75 milyon lira arasında. Kahveler 6 milyon liradan başlıyor. Tel: 0212-219 63 84.

34.5 ve BALKON 15

Açıkhava Tiyatrosu yolunda en çok tercih edilen mekanlardan 34.5 ve Balkon15 de konser sonrası uğrak yerlerden. Eski Catwalk’in yerine İzzet Çapa’nın açtığı bu iki mekan yan yana. Balkon15 açıkhavada bir bar restoran. Burada konser öncesi bir kadeh içki içebilirsiniz. Konser sonrası uğrarsanız her an Patricia Kaas’la karşılaşma şansınız olabilir. Çünkü daha önce de birçok ünlü şarkıcı konserleri bittikten sonra bu iki mekana uğramıştı. Balkon15 saat 02.00’ye kadar hizmet veriyor. Hızını alamayanlar geceye bitişikteki 34.5’ta devam ediyor. Tel: 0212-231 03 56.

ÖNEMLİ NOTLAR

Konser gecesinin yağışlı geçmesi muhtemel. Yağmurluğunuzu ve şemsiyenizi de unutmayın.

Kadınların topuklu ayakkabı giymemeleri, Açıkhava’nın merdivenlerinde helak olmadan rahat yürümeleri için şiddetle tavsiye edilir.

Konser sonrası taksi bulmakta zorlanabilirsiniz. O yüzden bir süre bölgedeki çeşitli mekanlarda zaman geçirmenin faydası var. Ama bir an önce gitmek istiyorsanız Taksim’e yürümeyi ve taksiye oradan binmeyi deneyin.

Önerdiğimiz mekanlarda geceye devam etmek istiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Bu arada mekanlarda otopark sorunu yok.

İkinci kere Türkiye’ye gelen Patricia Kaas bugüne kadar 16 milyon albüm sattı. Yarınki konseri, ‘Sexe Fort’ adlı albümünün tanıtım turnesi kapsamında veriyor. Konser 21.00’de başlayacak. Biletler Biletix’te (www.biletix.com) satılıyor. Fiyatlar 56, 50, 45, 39 ve 33.5 milyon lira.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!