Pastırma ikilemi

Güncelleme Tarihi:

Pastırma ikilemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 00:00

JB’nin yazın Kapadokya’da verdiği muhteşem parti Pazarlama İletişimcileri Derneği tarafından yılın etkinliği seçilmiş.

Bence hakkıdır!

Bugüne kadar ne markaların, ne grupların bunca organizasyonuna katıldım, bu kadar etkinlik gördüm ama böylesine mükemmel planlanmış, bu kadar titiz çalışılmış (ve tabii para dökülmüş) bir parti ben de görmemiştim. Ürgüp Göreme’deki meşhur Aşk Vadisi’nde görkemli bir parti çadırı kurmuş, DJ olarak Boy Georges’u getirtmişlerdi.

Eğlence daha havadayken, davetliler için İstanbul’dan kaldırılan özel uçakta başlamış, sonra partinin ardından yine havada, günün ilk ışıklarıyla göğe yükselen Kapadokya balonlarında bitmişti. Tabii hálá, mecali kalanlar için.

Aralarında benim de bulunduğum kalabalık bir grup balon sefasına dayanamayıp, birkaç saatliğine olsun uyuyabilmek için mağara otellerinde dinlenmeye çekilmiştik.

Partinin üzerinden kaç ay geçti hálá anlata anlata bitiremiyorum, doğrusu jüriyi bu seçiminden dolayı kutlamak lazım. Yine yapsalar da yine gitsek.

Neyse, gelelim bu haftaya...

Önümüzde iki temel alternatif var: Birincisi, düzelen havalardan ve yüzünü gösteren pastırma güneşinden faydalanıp şehir dışına kaçmak. Adalar, Riva, Kilyos, Bayramoğlu hatta hiç olmadı bir Boğaz turu bile yazı yád etmek için iyi bahane olabilir. Diğer alternatifse birbirinden renkli restoran, kulüp, parti ya da konserden birine gönül indirmek.

Buyrun ne var, ne yok birlikte inceleyelim.

Perşembe partilerinin yaratıcısı işletmeci DJ Cüneyt Kurt anlatıyor

NESİ GÜZEL?

Aslında bu iş espri olarak başladı, sonradan ciddiye bindi. Ben gece hayatına 1975’te Etiler-Şamdan’da DJ olarak başladım. Şamdan müziği denilen şeyi Ahmet Çapa’dan sonra ben devam ettirdim. Bırakalı 20 sene oldu tabii. Ama hálá gittiğim yerde müziği beğenmezsem kabine girer kendim çalarım. Evvelki yaz Türkbükü’nde yine girdim, Shipohoy’u coşturdum. Emre (Ergani) bana bir akşam olsun çalmamı teklif etti. Perşembede karar kıldık, o gün bu gün patlamış durumda. Gediklileri arasında Nurettin Hasman da var, Eda Taşpınar da. Volkan Büyükhanlı, Şebnem Çapa, Esra Gürsoy, İpek Tuzcuoğlu ve bütün manken-model dünyası orada. Saat buçuk oldu mu herkes ciyak ciyak masaların tepesinde. Gecenin bir vakti house çalarken, hiç beklenmedik bir anda, ışıkları kapatıp Shirley Bessey’den It’s Impossible giriyorum mesela. Soğuk duşun altın girince nasıl ıhhhh olursun öyle etkiliyor insanları. Soğut ısıt soğut ısıt, sabaha kadar devam ediyor. Sabah da çıkışta birlikte kahvaltı edip, cuma günü işlerimize dağılıyoruz.

CEMİYET SEVENLERE

Blackk emirlere amade


Emre Ergani’nin Kuruçeşme’deki popüler kulübü Blackk, salı akşamı özel bir davetle sezona merhaba dedi. Baştan aşağı yenilenen mekanın orta yerine bir köprü kuruldu, duvarlara 18. Yüzyıl’a ait dev tablolar asıldı. Yemek mönüsü de yenilendi, mönüye av etleri eklendi. Ergani bu yıl Blackk eğlencesinde yeni bir konsept uygulayacaklarını söylüyor. Haftanın belli gecelerin üzerine çalışacak, o gecelerin özel kitlesine göre müzik yapılacak. Ergani’nin bu kararı almasında Blackk’in meşhur perşembe partilerinin geçen yılki başarısının etkili olduğunu düşünüyorum. Jet-set’in masaların tepesinde eğlendiği perşembe partileri geçen yıl çok tutmuştu. Ergani’nin kararı çok zekice ve aslında İstanbul’un gece hayatında yeni bir trende işaret ediyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar genel işletme anlayışı şuydu: Mekana bir karakter oturtmalısın böylece müşteriler sana geldiğinde ne bulacağını bilmeli, bir sürpriz yaşamamalı. Bir yere kadar doğru ama bu mantığın sonucunda her yer o kadar birbirine benzedi, o kadar birbirinin taklidi haline geldi ki, 25 yaş grubu üstündeki, kitleden azıcık farklı bir eğlence arayanlar gidecek yer bulamamaya başladı. Gerçi hafta sonları ortam yine aynı ama artık hafta içleri böyle özel konseptlerle farklı yaş ve eğlence gruplarına ayrılacak. Üstelik bunlar sayıca az olsalar bile mekana daha çok para bırakan kitle. Blackk’in giriş ücreti yok. Bir biranın fiyatı ise 10 lira. (212) 236 72 56.

ORADA NELER OLUYOR?

HANDE YENER İZMİR’DE:
Hande Yener yarın akşam 23.45’te Bornova-Ooze Venue’de çıkıyor. Biletler 28.5 lira. (232) 388 78 70.

CHICK COREA ANKARA’DA: Caz efsaneleri Corea ve John McLaughlin 20.30’da Balgat-AGKM’de. Bilet 17-110 lira. (312) 286 12 11.

YENİ TÜRKÜ ESKİŞEHİR’DE: Yeni Türkü 30 yılın şarkılarıyla pazar 21.00’de 222 Park’ta. Biletler 18-23 lira. (222) 320 11 11.

FESTİVAL KAYSERİ’DE: 19. Efes Blues Festivali’ne bu akşam Hilton ev sahipliği yapıyor. Biletler 17 lira. (352) 207 50 00.

NE YESEK?

CUMA

Yan’da küçük lokmalar

Ünlü gece kulübü Roxy’nin yan uzantısı olan Yan Gastrobar’da küçük lokmalar adında yeni bir servise başladılar. Ben pek beğendim: Küçük lokmaların mantığı, her şeyden az az ama çok çeşit tatmak. Mesela fesleğenli marine sebzeler var. Sebzeler fesleğen, sarımsak ve zeytinyağı ile marine edildikten sonra ızgaraya atılıyor, sonra da küçük kalıplara diziliyor. 24 saat dinlendiriliyor, bir arada fesleğen pesto ile tutuluyor. Fiyatı 6 lira. (212) 249 13 01.



CUMARTESİ

Mavi Melek’te pazı dolma

Alman Blue Angel Asmalımescit’e geldi, adını da Mavi Melek diye değiştirdi. 50 kişilik şirin bir yer. Yarısı sarımsaksız olarak hazırlanan 20 çeşit mezenin yanında, sebze güveçleri, yaprak ciğer ve pazı dolması tutuluyor. Yakında Erzurum’un ünlü çaşır otu ile Gaziantep’in zahterini de getireceklermiş. Güveç, salata ve diğer yemeklerin parça parça fiyatları 7-10 lira arasında değişiyor. Fiks mönü ise limitsiz yerli içkiyle birlikte 55 lira. (212) 245 69 58.



PAZAR

Nero’da anne poğaçası

Caffe Nero’lar İstanbul’daki 11 şubesinde de anne poğaçası denilen, ev yapımı poğaçaların servisine başladı. Poğaçaların üstü susamlı, içi peynirli ve sıcak sıcak servis ediliyor. Ben çaycıyım, kahveyle yemeği birarada sevmem. Ama bunları ille de duble espresso ya da bol köpüklü kapuçinonun yanına öneriyorlar. Yalnız bir sorun var, farkında olmadan çok yiyorsunuz. Poğaçaların tanesi 2.75, duble espresso 3.75 lira. Nero’nun Nişantaşı şubesi: (212) 232 45 40.

NE VAR NE YOK?

KLASİK SEVENLERE


Continental, CRR’de

Arto Boyacıyan, Aly Keita ve Aziz Sahmaoui’nin projesi Continental Breakfast yarın 20.00’de Harbiye-CRR’de. Biletler 17-28 lira. (212) 232 98 30.

ELEKTRONİK SEVENLERE

Martin Solveig Airport’ta

Fransız DJ, prodüktör ve söz yazarı yarın akşam efsane kulüp Zincirlikuyu-Airport’un yeniden açılışına geliyor. Girişler 45 lira. (212) 266 74 14.

ALATURKA SEVENLERE

Ebru Gündeş Bostancı’da

Ebru Gündeş’in yeni albümü Evet’in ilk konseri Bostancı Gösteri Merkezi’nde. Yarın akşam 21.00’deki konsere biletler 45-67 lira. (216) 384 72 10.

ROCK SEVENLERE

Emre Aydın Studio Live’da

Her şarkıda aldatılıyor, acı çekiyor; bu adam bende Küçük Emrah hissi yaratıyor. Konseri, yarın Beyoğlu-Studio Live’da, bilet 39 lira. (212) 244 77 12.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!