Paris'te iş kurmak Nişantaşı'ndan daha ucuz

Güncelleme Tarihi:

Pariste iş kurmak Nişantaşından daha ucuz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 17:03

Dünya sosyetesine tasarım halı satan Step Halı, Londra’dan sonra Paris’te de mağaza açtı. Mağazanın ilk müşterisi ise çocuğuyla birlikte mağazaya gelen Salma Hayek oldu. Step Halı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şengör, Paris’te mağaza açmanın Nişantaşı’nda mağaza açmaktan çok daha ucuza mal olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Salma Hayek / Foto Galeri

Rüya şehir Paris / Foto Analiz

Step Halı, Paris’te dünya jet sosyetesinin alışveriş yaptığı Saint Germain bölgesinde mağaza açtı. Dekorasyon alışverişinin en prestijli caddeleri arasında gösterilen Boulevard Raspail’deki mağazanın ilk müşterisi ise çocuğuyla birlikte mağazaya gelen Salma Hayek oldu. Kendi markasıyla dünyanın belli başlı ülkelerine halı satan Step Halı 4 yıl önce de Londra’da mağaza açmıştı. Paris mağazasının açılışı için düzenlenen galada konuşan Step Halı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şengör, Paris’te mağaza açmanın Nişantaşı’nda mağaza açmaktan çok daha ucuza mal olduğunu söyledi.

İSTANBUL'DA RAKAMLAR ASTRONOMİK

İstanbul’da astronomik rakamlara ulaşan kiraları eleştiren Şengör şöyle devam etti:
“Saint Germain gibi bir semtte 150 metrekarelik mağazayı yıllık 84 bin euro’ya kiraladık. Bu rakam Nişantaşı’nda aynı büyüklükte bir mağazanın yıllık kirasının yarısı kadar. İki yıl Paris’te mağaza aradık. Burada 52 yıldır antikacı olarak faaliyet gösteren kiracı işleri bozulduğu için çıkınca mağazayı biz kiradık. Türk yatırımcılar markalarını yurtdışına taşımaktan korkmasınlar. Dünyanın birçok noktasında kiralama giderleri İstanbul’dan daha ucuz.”

Haberin Devamı

LÜKS İKONU HARROD'S

Ünlü mağaza zinciri Roche Bobois’in sattığı halıların yüzde 80’ni Step Halı karşılıyor. Nitekim Paris’te kendi mağazasında sattığı modeller hemen iki adım ötede Roche Bobois’te de satılıyor. Türklerin halıcılık sektöründe dünyada olumlu bir imajı olduğunu hatırlatan Şengör, “Türkler halı yapmayı bilir algısı hâkim. Bu da bizim işimize yarıyor” dedi.

Step Halı’nın yeryüzü şekillerini uyguladığı ve açı kazandırılmış 3 boyutlu halılarıyla tasarımda fark yarattığını söyleyen Şengör, bu modellerle Harrods’in da önemli tedarikçileri arasına girdiklerini anlattı. Halıların üzerinde 4 santimetrekareye kadar engebelerin bulunduğu desenler oluşturduklarını belirten Şengör “Değişken yüzey teknolojisiyle ürettiğimiz bu halıları bizden başka yapabilen yok” dedi. Fransız genç tasarımcı Ora Ito ile farklı halı dizaynları üzerine çalışmaya başlayacaklarını dile getiren Şengör, bu koleksiyonla özellikle yurtdışından ilgi beklediklerini söyledi. Şengör, bu yıl yüzde 40 olan ihracat payını ise gelecek yıl yüzde 60’a çıkarmayı planladıklarını anlattı.

Haberin Devamı

EL MAKTUM'UN EVİNİ DÖŞEDİ

Cem Şengör aileden halıcı. Şengör’ün büyükbabası 1919 yılında kardeşiyle birlikte Kapalıçarşı’da bir halı dükkânı açıyor. Halıyı marka yapmayı kafasına koyan Şengör, 1993 yılında Nuriosmaniye’deki mağazayı Nişantaşı’na taşıyor.
Markaya yapılan yatırımla Step Halı sosyetenin evlerinden başlayarak tasarım halı olarak mekanlardaki yerini almaya başlıyor. Ve ciro da 40 milyon euroyu aşıyor. Hugo Boss gibi markaların mağazalarında kullandığı Step halıları Dubai Borsası yanı sıra Maktum Ailesi’nin Dubai’deki 1500 metrekarelik malikanesini de kapladı. Harrod’s Mağazalarının sahibi Muhammed El Fayed, ünlü Fransız şarkıcı Chirstophe Willem, Fransız futbolcu Nicolas Anelka ve ünlü Rus milyarder Roman Abramovich evinde Step Halı kullanan isimlerden sadece birkaçı. 4 metrekare halılarının fiyatı 790 euro’dan başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!