Oxfordlu çılgın çantacılar

Güncelleme Tarihi:

Oxfordlu çılgın çantacılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2005 00:08

Nişantaşı Rumeli Cadde-si üzerindeki Rumeli Pasajı’nda, Blisskiss adında bir mağaza açıldı. Dükkanda Avrupalı ve ABD’li tasarımcıların elinden çıkma çanta, ayakkabı, küpe ve kolyeler var. Sahipleri Nevra Gündoğdu ve Eren Pehlivan adlı iki arkadaş. Oxford mezunu iki kadın, kariyerlerini bırakıp bu işi yapmaya başlamış.

Dükkan hap kadar ama, içeriye girince her satılan malı incelemek gerekiyor. Çünkü buraki ürünler sıradışı. Amerika ve İngiltere’nin en çılgın çanta, ayakkabı, hediyelik eşya ve aksesuvar markaları, burada müşterileri bekliyor.

Dükkanın patronları Nevra Gündoğdu ve Eren Pehlivan adlı iki arkadaş. Hem patronluk, hem de satış danışmanlığı yapıyorlar. İkisi de Oxford’da işletme okumuş. Nevra Leicester’da reklamcılık masteri yapmış, 5 yıl İstanbul’daki reklam ajanslarında çalışmış. Sonra şeytan dürtmüş, önce işinden istifa etmiş sonra Oxford’dan can arkadaşı Eren Pehlivan’ı karşısına alıp, ‘Daha iyi ne yapabiliriz ?’ diye sormuş. De Manford Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Masteri yaptıktan sonra Türkiye’deki yabancı firmalarda 4 yıl çalışan Eren Pehlivan da işinden istifa edince, Avrupa’ya gidip karış karış dolaşmışlar. Dönüşte İngiltere ve Hollanda’dan ilginç aksesuvarlar getirmişler. Sonra ABD’deki bazı tasarımcılarla da anlaşınca dükkan açılıvermiş.

ORİJİNAL OL, TARZINI YARAT

New York’un ünlü markası Parcel ve ünlü illüstratör Jeffrey Fulvimari’nin, Londra’da Noodoll diye bilinen ürünlerini satmak için anlaşmışlar. Bozuk para çantaları, haftasonu kaçamakları için büyük çantalar, spor çantalar, yeni ve genç annelere bebek çantaları, boks eldiveni, piyano, telefon şeklinde çantalar, yağmur botları gibi ürünleri alıp getirmişler. Şimdi keyifleri iyi. Hatta ikinci dükkanlarını Bağdat Caddesi’nde açma planları yapıyorlar. Parolaları ise ‘Orijinal ol, tarzını yarat.’

FİYATLAR NASIL?

Ütü masası kılıfı 69

Telefon çanta 59

Kırmızı ayakkabı 139

Gitar çanta 149

Boks eldiveni çanta 130

Elvis yazılı çanta 119

Şapkalar 65

Mezura küpeler 45

Sabolar 126
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!