Otomobil markalı ayakkabı güven veriyor

Güncelleme Tarihi:

Otomobil markalı ayakkabı güven veriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 00:00

Rahat, sağlam, yağmura ve sıcağa dayanıklı kadın ve erkek ayakkabıları karşımıza dozer, cip, yarış otomobili markalarıyla çıkıyor. İşte tüketiciye güven verdiği için seçilen, ilgi gören markalar ve üreticileri.

HUMMER

Körfez Savaşı’nda meşhur oldu

Irak Savaşı sırasında şöhrete kavuşan Amerikan cip markası Hummer’ın, Çin dahil 30 ülkedeki isim hakları Rute AŞ’ye ait. Hummer ayakkabı ve botlarının tüm üretim, pazarlama, satış ağı Promar şirketince yürütülüyor. Enjeksiyon teknolojisiyle üretilen ayakkabılarda su geçirmez goretex malzeme kullanılıyor. Şirket Hummer için, "Yere sağlam basarken farklı düşleri kovalayan, hayata meydan okurken aynı zamanda geleneksel yapıyı takip edenlerin markasıyız" diyor. Hummer ayakkabı ve botlarının Türkiye’deki fiyatı 150 - 250 YTL arasında.

JAGUAR

Tamamen el yapımı

Jaugar otomobillerin markasını taşıyan ayakkabıları, Ahmet Polat’ın Jag Club adlı şirketi üretiyor. Tamamen el yapımı olan ayakkabıların modellerini Versace, Prada ve Valentino’yla çalışan iki tasarımcı hazırladı. Deri ve köseleler İtalya’dan geliyor. Ayakkabılarda deri ile astar arasında özel bir tela kullanılıyor. Tela, ayakkabının kırışmasını önlüyor, hava dolaşımı sağlıyor. Ayakkabının iç tabanına yerleştirilen ortopedik ped, anti-bakteriyel özelliğe sahip. Kötü kokuyu engelliyor. İç tabanda kullanılan özel çelik, ayakkabının biçiminin bozulmasını geciktiriyor. Jaguar ayakkabılar İstanbul’da The Ritz Carlton, Polat Renaissance Oteli, Galeria Alışveriş Merkezi, Capitol Alışveriş Merkezi, Ankara Sheraton ve Bodrum Oasis olmak üzere altı farklı mağazada satılıyor. Fiyatları deri ve işçiliğine göre 299 - 345 YTL arasında.

CAT

İşçiler için tasarlanmıştı

100 yılı aşkın süredir iş makineleri üreten Caterpillar Inc. ile ayakkabı sektöründe çalışan Wolverine World Wide, 1994 yılında birlikte çalışmaya başladı. İşçi botları ile faaliyete geçen Cat, bugün dünya gençliğinin tercih ettiği bir marka. Türkiye distribütörlük hakkı 1994 yılından beri Yeşil Kundura’ya ait. Bu sezon Cat’in klasik modeli Colorado’nun fiyatı 155 YTL. Uniseks giyilebilen botlarının fiyatları ise 160 - 200 YTL arasında değişiyor. Kadın çizmeleri 170 - 200 YTL aralığında.

HARLEY DAVIDSON

Çizmeleri de motorları kadar ünlü

Ayakkabı firması Wolverine World Wide, 1998’den bu yana Harley-Davidson markasıyla çizme üretiyor. Çizmelerin Türkiye dağıtımcısı Yeşil Kundura. 2006-2007 Sonbahar-Kış koleksiyonundaki botların fiyatları 130-170, çizmelerin fiyatları ise 180 - 220 YTL arasında. Bu sezon koleksiyonda ilk kez yer alan İtalyan tasarımı Andiamo’ya 235 YTL ödeyerek sahip olabilirsiniz.

GOODYEAR

Yer tutuşu mükemmel

Adidas, 2003 başından bu yana lastik markası Goodyear logolu ve özel tasarımlı ayakkabılar üretiyor. 1980’lerde otomobil yarışçılarının giydiği Monza’yı günlük yaşama uyarlayan şirket, ardından Goodyear logolu farklı modelleri piyasaya sürdü. Adiracer Plus, Adiracer ve Jerez isimli modellerin yarım bot ve ayakkabı türleri bulunuyor. Fiyatları 134-150 YTL arasında.

FERRARI

Aerodinamik tasarım

Spor giyim markası Puma, geçen yıl yarış tutkunları için Ferrari ayakkabılarını tasarladı. Motorspor koleksiyonuna ait ayakkabılar, geleceğin yarış arabalarının aerodinamik tasarımlarından ilham alınarak üretildi. Ayakkabıların ince tabanı ve dinamik bir görüntüsü var. Üzerinde Puma ve Ferrari logoları bulunuyor. Ferrari’nin kadınlara özel tasarladığı "Donna GT" ise asimetrik bağcıklarıyla dikkat çekici. Ayakkabıların fiyatları 30-218 YTL arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!