Osman Sınav: Mevlana filmini bizim yapmamız lazım!

Güncelleme Tarihi:

Osman Sınav: Mevlana filmini bizim yapmamız lazım
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 19:58

Bir çok başarılı yapıma imzasını atan, ünlü yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, sinema sektörüne ve yeni projelerine dair açıklama yaptı. Sınav; “Amerikalılara kaptırmazsak, Türkiye ‘Bunu Hollywood çeker' demezse, Mevlana filmini bizim yapmamız lazım” dedi. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Başarılı yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, Mevlana projesi üstünde çalıştığını belirterek, “Yol haritası çıkarıldı. Amerikalılara kaptırmazsak, Türkiye 'Bunu Hollywood çeker' demezse, Mevlana filmini bizim yapmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Sınav: “Mevlana filmi çekmek için önce müslüman olmak, sonra da Türk olmak lazım”

Mevlana'yı iyi anlamanın önemine değinen Sınav; “Mevlana filmi çekmek için önce müslüman olmak, sonra da Türk olmak lazım. Yani Müslüman olmayan birisi Mevlana filmi çekemez bence. Çekmesi de yanlış olur. Bir oyuncunun gözünde hangi durumda, hangi duruşta, hangi anda, nasıl bir ifade olması lazım? Bunu anlamak için Mevlana olmak gerekmiyor ama önce Müslüman olmak gerekiyor. Müslüman olmayan bir insan, o ruhu o tasavvufu nasıl anlayacak?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Osman Sınav Kimdir

Osman Sınav Kimdir?

Başarılı yapımcı, yönetmen, senarist ve reklamcı olan Osman Sınav, 1956 yılında Burdur’da dünyaya geldi.

1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nü bitiren Sınav, tekstil tasarımıyla da ilgilendiği için 1977’de aynı okulun Uygulamalı Sanatlar Yüksek Okulu Tekstil Dizaynı bölümüne kaydoldu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Sinema Televizyon Enstitüsü’nde de eğitim gören Sınav, 1979 yılında mezun oldu.

Profesyonel iş hayatına Man Ajans’ta metin yazarı olarak çalışmaya başlayarak atılan Sınav, reklamcılık kariyerine daha sonra 1980 ve 1984 yılları arasında Grafika Lintas isimli ajansta devam etti.

Metin yazarlığının yanı sıra creative grup başkanlığı görevini de yürüten Sınav, 1984 yılında Sinegraf Film Yapım/Yönetim Ltd. Şti.'ni kurdu. Yazdığı 500’e yakın reklam filmi ve kampanyayla uzun soluklu reklamcılık tecrübesine 1987’de son noktayı koyan Sınav, artık sadece sinema projeleri üzerine yoğunlaşmak istiyordu.

TV dizileri ve uzun metrajlı filmleri başlatan yönetmen, aynı yıl başrollerini Haluk Kurtoğlu ve Alev Sezer’in paylaştıkları Bir Muharririn Ölümü isimli TV filmi için kamera karşısındaydı. Ardından 1989’da senaryosunu İlhami Algör ile birlikte yazdıkları Hünkarın Bir Günü geldi. 1990’da Yalancı Şafak, Küçük Dünya ve Aşka Kimse Yok filmlerini çeken Sınav, 1993’te Süper Baba isimli TV dizisinin yönetmenliğini yaptı.

Haberin Devamı

1994’te Mehmet Aslantuğ’a en iyi oyuncu, kendisine de en iyi yönetmen dallarında Altın Portakal kazandıracak Yalancı’yı çekti.

Sanat hayatı boyunca bir çok başarılı yapıma yönetmen ve yapımcı olarak imzasını atan Sınav, son olarak yönetmenliğinin yanı sıra yapımclığını da üstlendiği, Fatih Akın’ın Kısa ve Acısız isimli filminden tanınan Mehmet Kurtuluş ve Dogville, The Batman gibi filmlerde de rol almış Udo Kier’in de aralarında olduğu oyuncu kadrosuyla, Pars: Kiraz Operasyonu’nu vizyona soktu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!