Örtülü Köy’ün yolu, Aşık Veysel anısına...

Güncelleme Tarihi:

Örtülü Köy’ün yolu, Aşık Veysel anısına...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2006 09:47

Benim değil burada yaşayanlar için tabii.

Buralara gitmedim bilemem ama Örtülüköy Muhtarı Abidin Şahin’in Şarkışla Kaymakamlık makamına verdiği 14 nisan 2005 tarihli dilekçede köylerini ilçeye bağlayan yolun 6 kilometrelik bölümünün bozuk olması nedeniyle stabilize hale getirilmesini istemiş. Hani asfalt olsa daha iyi tabii.

Akdağmadeni ilçesinden Alaman Köyü sapağına kadar gelen asfalt yol, burdan sonra Örtülü köyüne kadar uzanan 6 kilometre boyunca bozuk. Yer yer çökmüş. Artık araçlar bu yola giremez olmuşlar. Dilekçeler verilmiş. Eski kaymakamlar Birhan Uslu ile Osman Gürsoy Bilge, ne kadar çaba gösterdiler bilinmez ama yolu asfalt yapamamışlar.

Şu anda görev yapan Şarkışla Kaymakamı İsmail Çataklı’nın önünde duran ve bir yılı aşkın süredir işleme konmayı bekleyen dilekçede belirtildiği gibi, muhtar Abidin Şahin köyünde yaşayanlar için büyük dert kaynağı olan bu yolun yapılması halinde çevredeki Şarki, Karakaya, Akçasu, Yükselen ve Beyyurdu Köylerinin de bu asfalt yoldan yararlanacağını, eğitimdeki çocukları taşıyan araçların da kazasız belasız yola çıkma imkanı bulacağını söylüyor.

Muhtar Abidin Şahin 4 Ekim 2005 tarihinde ikinci kez verdiği dilekçede ise bu köy yolunun 200 metrelik bölümünün tamamen çöktüğünü, yolu atıl hale geldiğini belirterek öncelikle bu bölümün yapılmasını talep etmiş, arfdından da yolun tamamının asfalt hale getirilmesi ise onbinlerce insanın rahat ulaşıma kavuşturulmasını istemiş.

Bundan masum, bundan mantıklı bir istek olur mu?

Hangi çağda yaşadığımızı bilelim.

Ev Türkiye’nin bir çok yöresinde yol yok.

Bir çok bölgesinde ise duble yolların inşaası devam ediyor.

Ama Ankara’nın dibinde sayılacak ve ünlü Ozan Aşık Veysel’in köyünin dibindeki bu beldede kapalı yol olması düşündürücü.

Üstelik bu köyden Belyurdu üstünden Veysel’in köyüne ulaşmak öylesine kolay hale gelecek ki, binlerce insanın bu yoldan yararlanması bir asfalta bağlı.

Üstelik 6 kilometrelik bir asfalta...

Yeni Kaymakam İsmail Çataklı Çankırı kökenliymiş.

Köy yolunun ne olduğunu bilir.

Bu yolun sıcakların başladığı şu günlerde yapılmasını bekleyen köyün muhtarı bize ulaştırdığı yazısında “Kaymakam Bey umarız bizleri kırmaz. Çocuklar için, yaşlılar için, kışın zor durumda kalan köylümüz için yolun asfaltlanmasını istiyoruz, bekliyoruz” diyor.

Biz de bekliyoruz.

Takipcisi olacağız.

Ve en büyük emeğin Kaymakama ait olacağını asfalt yapılır yapılmaz yazacağız.

Sözümüz söz.

Hadi bakalım...

Örtülü Köyün muhtarı hatırına..

Aşık Veysel’in köyüne asfalt yolla ulaşmak isteyen çevre köyleri halklarının hatırına bu asfaltın yapılmasını bekliyoruz.

Sevgiler,

Sezai

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!