Ortaya karışık bir film

Güncelleme Tarihi:

Ortaya karışık bir film
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2011 21:01

Yapımcıları arasında Steven Spielberg ve Ron Howard’ın da bulunduğu Kovboylar ve Uzaylılar, bilimkurgu ve Western türlerini harmanlayan, ortaya karışık bir film olarak karşımızda. Başrollerde son James Bond, Daniel Craig ve ustalardan Harrison Ford var.

Haberin Devamı

COWBOYS AND ALIENS
KOVBOYLAR VE UZAYLILAR
Yön: Jon Favreau
Oyn: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde, Abigail Spencer
Tür: Dram, Bilimkurgu

Çizgi roman uyarlamaları, başa donen serilerden gişe canavarları yaratmaya çalışan Hollywood, bu kez iki apayrı türü bir araya getirdi.
Bir zamanların en sevilen kahramanları olan kovboylar, bilimkurgu dunyasının vazgeçilmezlerinden olan uzaylılarla aynı filmde buluşuyorlar.

YARALI VE ESRARENGİZ YABANCI

Yıl: 1873. Geçmişine dair hafızasında hiçbir anı olmayan bir yabancı, yanlışlıkla Absolution adlı ıssız bir kasabaya düşüyor.
Yabancıları pek hoş karşılamayan kasaba, gökyüzünden gelen haydut saldırılarıyla esas korkunun ne olduğunu anlıyor.
Bu canavarlar çaresiz insanları teker teker kaçırırken, kabul etmedikleri yabancı, kasabanın tek umudu haline geliyor.

KIZILDERİLİLER VE KOVBOYLAR YANYANA!

Kovboylar ve Uzaylilar’ı Iron Man serisiyle tanınan Jon Favreau yönetiyor.
Filmin en önemli özelliklerinden biri ezeli düşmanlar olan Kızılderili ve kovboyları ortak bir amaç uğruna, uzaylılara karşı birleştirmiş olması.
Ancak film, kovboylar ve uzaylılar buluşmasını ilginç hale getirecek bir hikayeyle desteklenmemiş. Klasik Western dokusuna bağlı kalınırken uzaylılar iyi efektlerle süslenmiş birer dekor olmaktan öteye gidememiş.

69 YAŞINDAKİ DELİKANLI

Daniel Craig hayatı boyunca bir kovboyu canlandırmak istediğini söylemiş. Bu filmle hayali gerçekleşmiş ama bir daha tekrarlanmazsa fena olmaz sanırım.
“69 yaşındaki adamı kim bir aşk hikayesinde izlemek ister” demiş Harrison Ford.
Aşk filmini bilemem ama Harrison Ford, Kovboylar ve Uzaylılar tarzı filmlerin adamı. Onu böyle rollerde izlemek keyif veriyor.

FAZLA CİDDİYE ALIYOR

Kovboylar ve Uzaylılar, işin kovboy ve Western kısmını fazlasıyla ciddiye alan bir Western Bilimkurgu.
İşin uzaylı kısmında görsel efektler gayet başarılı.
Kovboy hikayesi anlamında ise hikaye fazlasıyla ciddi.
İlk başta bir komedi olarak düşünüldüğünü de göz önüne katarak biraz daha eğlenceli olabilirdi diyorum.

Haberin Devamı

Ortaya karışık bir film


HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Goethe’nin umutsuz aşkı

YOUNG GOETHE IN LOVE
GOETHE’NİN İLK AŞKI
Yön: Philipp Stölzl
Oyn: Alexander Fehling, Moritz Bleibtreu
Tür: Dram
Süre: 100 dk.

Ünlü Alman şair ve yazar Johann Wolfgang von Goethe’nin gizemli aşk hayatı beyazperdede. Goethe’nin eselerine ilham kaynağı olan aşk hikayesini konu alan film, Johann Goethe’nin, hukuk sınavlarında başarısız olmasını takiben, babası tarafından küçük bir kasabaya gönderilmesiyle başlıyor. Johann, burada sıkı çalışarak amiri Kestner ile arkadaş oluyor. Güzel ve çekici bir kız olan Lotte’ye aşık olunca ayakları yerden kesiliyor. Ancak Kestner’in de Lotte’ye olan ilgisi hepsinin hayatlarını tersyüz ediyor. Goethe rolünde, Soysuzlar Çetesi (Inglourious Basterds) filmindeki küçük rolüyle yıldızı parlayan Alexander Fehling var. Goethe’nin ilk aşkı, En İyi Erkek Oyuncu dahil, 4 dalda Alman Film Ödülleri’ne aday olmuş ve En İyi Makyaj Ödülü’nü almıştı.

Bu film kokulu!

SPY KIDS: ALL THE TIME IN THE WORLD 4D: AROMA SCOPE
ÇILGIN ÇOCUKLAR 4D
Yön: Robert Rodriguez
Oyn: Jessica Alba, Joel McHale
Tür: Aksiyon

Robert Rodriguez, 2001 yılında başlattığı Çılgın Çocuklar serisinin dördüncü filminde büyük bir sürprizle çıkıyor izleyenlerin karşısına. Üç boyutlu olarak izlenebilen filme dorduncu boyut olarak bir de koku boyutu eklenmiş. Sinema salonuna girerken verilen koku kartlarindaki numaraları kazıyarak o sahneye uygun kokuyu almanız hedefleniyor. Kokulu film tecrübesi ilginç olsa da uygulamada pek başarılı değil. Kartlardaki kokuları ayırt etmek mümkün olmuyor. Yetişkinleri hikayesiyle de pek sarmayacak olan Çılgın Çocuklar sadece bu farklı deneyimi yaşamaktan hoşlanacak cocuklara ilginç gelebilir.
Filmin başrollerini Jessica Alba, Jeremy Piven ve Joel McHale canlandırıyor. Dier Çılgın Çocuklar filmlerinden aşina olduğumuz Antonio Banderas ve Carla Gugino’nun yokluğu dördüncü filmin handikaplarından. Ama kabul etmek gerekir ki, çocuklar, dördüncü Çılgın Çocuklar filminin tüm yetersizliğine rağmen, dördüncü boyut tecrübesinin, kartı kazıma ve koklama detaylarını seveceklerdir.

Korkutan belgesel

KARADEDELER OLAYI
Yön: Erdoğan Bağbakan, Erkan Bağbakan
Tür: Belgesel
Süre: 78 dk.

Onlar yapar ve tuturrur da biz durur muyuz! Türk sineması da Blair Cadısı (Blair Witch Project) tarzı bir korku filmine kavuştu sonunda. Üstelik bizimkinin iddiası, görüntülerin gerçekten var olduğu iddia edilen bir olay sırasında çekilmiş olması. İşte tam da bu nedenle Karadedeler Olayı’nın yönetmenleri filmlerinden belgesel olarak bahsedilmesini istiyorlar. Filmin görüntüleri 3 tane VHS kaset üzerine kurulu. Sallanan el kamerasıyla çekilen Karadedeler Olayı, 1989 yılında, sıradan bir köyde geçiyor. Gazeteci H.B. bir köyde yaşanan esrarengiz olayları araştırmak üzere köye geliyor. Köylülerin ısrarı üzerine kamerasını 14 yaşındaki E.C.’ye bırakarak İstanbul’a geri dönüyor. Birkaç gün sonra yedi köylü katledilmiş olarak bulunuyor. Bütün görüntüler kurbanlar arasındaki E.C.’nin kamerasında kayıtlı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!