Önceki hayatımda kediydim

Güncelleme Tarihi:

Önceki hayatımda kediydim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Aşkın Nur Yengi'nin siz öyle soğuk görünüşüne aldanmayın. Aslında o ne ‘‘kazma’’dır, ne ‘‘sibop’’tur, ne ‘‘anten’’dir, bilemezsiniz. Yerinde duramaz, fıkralar anlatır, taklitler yapar. Uzun kıvırcık saçlarıyla tanıdığımız o rüküş giyimli Aşkın, çok gerilerde kaldı. Artık hem dişiliğini keşfetmiş, hem de kendi kanatlarıyla uçan bir sanatçı. O gece İstinye Koyu'na bakan dairesindeki sohbetimizi, karşımıza demirleyen Savarona bile dinlemiştir belki de. Siz de buyurmaz mısınız?

Derler ki, Aşkın cimridir, parayı sever. Madem öyle, söze buradan girelim.

- Ben 11 yaşımdan beri parayı kendim kazanmayı öğrendim, kimse getirip bedavadan para vermedi. Küçükken 15 tane kumbaram vardı. Biriktirdiğim paralarla bayramda kendime bir şeyler alırdım. Para bana göre bir tuzak, hem de insanın kimliğini ve kişiliğini değiştirecek kadar. Çok paranın insanı baştan çıkardığı da bir gerçek. Başarımın arkasında yine ben varım. Kendi kendime ayakta kalmayı seven bir insanım, hırslıyım. Allahım sevdiği bir kulu olduğuma inanıyorum. Yener bey, artık sabah erken kalkan kaset yapar oldu. Neredeyse kaseti olmayana kız vermiyorlar. Tekerleme gibi şarkılar söyleniyor. Ben kendimi asla yeni çıkanlarla kıyaslamıyorum, arada kalmış bir jenerasyonum.

SİBOP, DOĞRU GİTSENE!..

Bu hanım ne kadar akıllı böyle?

- Çok pratik zekâlıyımdır ama akıllıyım diyemem. Çok disiplinli ve dikkatliyimdir. Doğum günlerini filan hiç hatırlayamam. Gönül almayı çok iyi bilirim. Çok güvenilir bir insanımdır, arkadaşlarım bana ‘‘harbi kız’’ derler. Girdiğim mekanlarda, toplumlarda ilgiyi üzerime çekmeyi ve eğlendirmeyi bilirim. Kendi dünyamızda, dostlarımızla geliştirdiğimiz sevgi sözcükleri vardır. Mesela ‘‘anten’’ deriz, çok güleriz. Aynı şekilde ‘‘sibop’’ ve ‘‘kazma’’ deriz. Çok iyi yürekli olup hataları bile bile yapanlara ‘‘kazma’’ diyoruz. Bir de araba kullanırken kim olduğumu, hatta bir bayan olduğumu unutuyorum. Kurallara uymayanlar beni çıldırtıyor. Açıyorum pencereyi ‘‘Sibop doğru gitsene’’diye bağırıyorum, derken başlıyoruz karşılıklı atışmaya.

Ne yaparsa yapsın bir çocuksu yanı var.

- Bir türlü olgun kadın rolü oynayamadım. Her zaman çocuk gibi davranıyorum. Mesela yatağın üstünde zıplarım falan. Bunlar 30 yaşında kadının yapacağı şeyler mi? Çocukluğumda çok iyi futbol oynardım, takım kaptanıydım. Öyle goller atardım ki, beni omuzlarda taşırlardı. Metin Oktay gibiydim. Hiç kimse bilmez, çok iyi dans ederim. İngiltere'de zencilerle falan yapıyordum bu dansları. Bunu tamamen kendim geliştirdim, ders filan almadım.

EN BÜYÜK KORKUM

Kütüphanesinde ilginç kitaplar var. Ölüm, ölüm ötesi yaşam üzerine. Korkuyor mu?

- Yener bey, en büyük korkum, nefes alamamak. Bunu düşünmek beni çok rahatsız ediyor. Ölümden çok korkuyorum. Enerjinin kaybolacağına inanmadığımdan reankarnasyon var. Ben geçmişte kesinlikle kedi olduğuma inanıyorum. Bazı oturuşlarıma, yatış pozisyonlarıma dikkat ediyorum, aynen bir kediyim. Kedinin hırçınlığını da kendimde görüyorum. O yüzden kedilere farklı bir düşkünlüğüm olduğuna inanıyorum. Telepatik olarak kedilerle çok rahat anlaşabiliyorum.

APTAL AŞIK GÜNLERİ

Allah var, Aşkın'a dekolte yakışıyor. Eh, o da farkında ki bunun hakkını vermeye başladı.

- Seksapeli olan bir kadınım. Dekolte her zaman kullanırım. Yengeç kadınının en büyük özelliği göğüs dekoltesidir. Mesela Türkan Şoray, Sezen Aksu. Yengeç kadını ayrıca duru bir tene sahiptir. Ben ilk olarak ‘‘Kara Çiçeğim’’ albümümü yaparken bedenimdeki değişiklikleri hissettim. Burnumu yeni düzelttirdim ama kemeri değiştirilmedi. Yüzüme eski Türk kadını ifadesi veriyor. Göğüslerim biraz normalden büyük gibi ama memnumum. Ayrıca iri göz yapım olduğu için makyajı kaldırmıyor. Ben baştan beri kendimi tanıyarak giysilerime falan dikkat etseydim bugün çok farklı bir yerde olurdum. Ferda'nın tutucu Osmanlı erkeği kafası beni gırtlağıma kadar giydirdi, ruj sürdürmedi, saç açtırmadı. Ailem o zaman beni çok uyardı, ama ben aptal aşık olarak onları dinlemedim. Ne kadar büyük hata etmişim, şimdi çok iyi anlıyorum. Bunun için, bir gecede karar verip İngiltere'ye kaçmıştım, lisan okuma bahanesiyle. İlk aşkım Ahmet de, Ferda da şimdiki erkek arkadaşım Mete'nin yanından bile geçemezler.

Aşkın'ın zayıflama reçetesi

Aşkın Nur yengi, 18 günde tam 7 kilo verdiği diyetini Hürriyet okurlarına açıkladı. Aşkın, rejim yapacak olanların mutlaka bir doktora danışması gerektiğine dikkat çekti.

Genel kurallar:

Her gün iki litre, yani 12 bardak su içilecek. Sabah aç karnına ve gece yatarken mutlaka 2'şer bardak su içilecek. Su yemek arasında değil, ancak yemeklerden bir saat sonra içilecek.

Peynirin, yağın her türü yasak.

Suyun dışındaki tüm içecekler yasak. Soda ve diyet kolalar dahil.

Kahvenin tüm çeşitleri yasak.

Yenmesine izin verilen sebzeler karnıbahar, patlıcan, kabak ve taze fasulye. Patlıcanın sadece közlemesine izin var. Havuç, patates asla yok.

Tuz, şeker kesinlikle yok. Karabiber istenirse kullanılabiliyor.

Konserve yiyecekler, sucuk, pastırma da kesinlikle yok.

Her gün için sadece kahvaltıda bir dilim diyet kepek ekmeği yenebilir.

Süt yasak, diyet yoğurt limitli.

Sabah:

Bir dilim diyet kepek ekmeği, teflon tavada yağsız olarak çevrilmiş bir avuç taze mantar, bir adet domates, bir adet salatalık (Haftada iki gün katı yumurta yenebilir).

11.00'de bir adet salatalık.

Öğle:

Bir dilim haşlanmış beyaz tavuk eti veya balık. Üzerine sadece limon sıkılmış bol kıvırcık salata. Bir adet domates, bir adet salatalık.

16.00'da bir adet ekşi elma (Haftada iki gün elma yerine kivi yenebilir).

Akşam:

Üzerine iki kaşık diyet yoğurt konmuş bir avuç haşlanmış sebze (Öğle yemeğinde balık ya da et yenmişse akşamları sebze yenecek. Böylece sebze-et dönüşümü uygulanacak). Bir avuç haşlanmış taze karides.

22.00'de bir adet ekşi elma.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!